ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

İleti nezihi kadak 24 Şub 2008, 14:56

gencebaydostu yazdı:bence orhan abi mutlaka konser vermeli.bu zamana kadar konsere çıkmaması beni gerçekten de çok üzüyor bir gencebay hayranı olarak.onunla aynı yaşlarda olan rahmetli barış manço bile sahneye çıkıp aslanlar gibi söyledi şarkılarını canlı olarak.gencebay'ın sesinin yetmediğine katılmıyorum.onun çok güzel ve olağanüstü bir ses tonu var.bence orhan baba en kısa zamanda aslanlar gibi sahmeye çıkmalı ve o efsane şarkılarını canlı olarak söylemeli.gencebay'dan başka sahneye çıkmamışkimse yok herhalde.inşallah orhan abi bizi kırmaz ve en kısa zamanda konser verir.orhan abimizi bir kere sahnede görmezsem gözlerim açık gider.eğer sahneye çıkıpta şarkılarını canlı canlı söylerse onu karşımda görmüş kadar mutlu olurum.

daha öncede söyledim.gencebay konser veremez. ruhi sugibi,sadık gürbüz gibi resital verir.bağlama ile kendi parçalarından potpori gibi kısa kısa ve bildik sesinin rengine uygun ağdalı türküleri nefis okur.altın hızma,beyaz giyme,yarim ist.meskenmi tuttun gibi.canlı ama seyircinin olmadığı tıpkı stüdyodaki gibi bir tv programında hayran olduğumuz o yorumları ortaya koyar.bayram konserinde zaman zaman özellikle leyla mecnunda nefis gırtlak nağmeleri yapmadımı.o duyguyu bize vermedimi.seyirci faktörü olmasın bu işin üstesinden gelir.çğmlü onda heyecan var.heyecanlı insan doğru nefes alamaz.daralır.buda detoneye ve sesin çatallaşmasına yol açar.bana göre onun en büyük sorunu bu.bu yüzden klasik bir konser veremez. ayrıca şarkılarını aynen okuyacağı orkestrasyonu sahnede yakalayamaz.mükelliyetçi kişiliğde ayrı bir sorun. 3.sorunu sahnede ayakta ve gezerek okuması çok zor. kondüsyonu yetersiz. velhasıl seyircisiz ama canlı tv ortamında resital tarzı birşey yaparsa bizi o içli sesiyle yaralar.bu konser meselesini unutalım. gencebay formatına ters. sevgilerimle.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti idam_mahkumu 24 Şub 2008, 15:45

gencebaydostu yazdı:bence orhan abi mutlaka konser vermeli.bu zamana kadar konsere çıkmaması beni gerçekten de çok üzüyor bir gencebay hayranı olarak.onunla aynı yaşlarda olan rahmetli barış manço bile sahneye çıkıp aslanlar gibi söyledi şarkılarını canlı olarak.gencebay'ın sesinin yetmediğine katılmıyorum.onun çok güzel ve olağanüstü bir ses tonu var.bence orhan baba en kısa zamanda aslanlar gibi sahmeye çıkmalı ve o efsane şarkılarını canlı olarak söylemeli.gencebay'dan başka sahneye çıkmamışkimse yok herhalde.inşallah orhan abi bizi kırmaz ve en kısa zamanda konser verir.orhan abimizi bir kere sahnede görmezsem gözlerim açık gider.eğer sahneye çıkıpta şarkılarını canlı canlı söylerse onu karşımda görmüş kadar mutlu olurum.

@gencebaydostu çok iyimsersin. İki şarkıyı üst üste okuyamaz Gencebay, sahne gibi soğuk, sert ve psikolojik olarak baskın bir yerde... Gerçekci olalım, gerçekleri nezakete kurban etmeyelim.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 24 Şub 2008, 16:58

idam_mahkumu yazdı:

@gencebaydostu çok iyimsersin. İki şarkıyı üst üste okuyamaz Gencebay, sahne gibi soğuk, sert ve psikolojik olarak baskın bir yerde... Gerçekci olalım, gerçekleri nezakete kurban etmeyelim.

Ayrıca sevgili gencebaydostu arkadaşım,yanlış kıyaslamalar yapıyorsun.Gencebay'ı kıyasladığın Barış Manço 15 yaşından beri ömrü sahnelerde geçmiş bir insan.Sahne alışkanlık ve tecrübe işidir.Gencebaysa 65 yaşına geldi ama hala doğru dürüst sahne tecrübesi yok.Manço;o konser senin,bu turne benim dünyayı dolanıp dururken,Gencebay Türk müziğini nasıl geliştirsem,nasıl orkestrasyon,partisyon yazsam;altyapı üstyapı ayrımı,Türk müziğinin tarihi ve yeniden ele alınması,obuayı oraya koyayım,sitarı buraya koyayım,kemancılara nota öğreteyim,sisteme sokayım diye gece gündüz işin mutfağında,stüdyoda kafa patlatıyordu.Albümlerini hazırlarken bir Orhan Gencebay değil on Orhan Gencebay olarak çalışıyordu.Söz,müzik,düzenleme,yönetim,orkestrasyon,bağlama-buzuki-sitar icrası,araştırma vb.Bu yüzden sahneye,konsere,turneye hiçbir zaman vakti olamadı.Yani bunu şu iyidir,bu kötüdür diye övme veya yerme anlamında söylemiyorum.Bir kavramı yüceltip diğerini hor görmüyorum.Sadece elmayla armutu karıştırmayalım;karşılaştırmayalım diyorum.Gencebay ömrünün hiçbir döneminde sahne,konser ve canlı performans sanatçısı olmadı ve 65 yaşından sonra da hiç olamaz.Bunu anlayalım artık lütfen ya :evil: :evil:
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti ilahgözlerin 24 Şub 2008, 18:58

bence versin enstromantel ağırlıklı olarak doyumsuz olur yaa
ilahgözlerin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 24 Şub 2008, 19:08

ilahgözlerin yazdı:bence versin enstromantel ağırlıklı olarak doyumsuz olur yaa

Enstrumantal olarak verebilir;o da çok çalışmak,prova yapmak şartıyla.Ama ses performansı olarak veremez.Yalnız bizim ülkede enstrumantal olarak verilen bir konsere gitme kültürü çok yaygın değil..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti birolozen67 24 Şub 2008, 21:31

Bence konser vermek için çok geç kaldı. Konseri 10-15 sene önce verseydi keşke...
birolozen67
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti GözümSende 25 Şub 2008, 01:34

Vermek isterse verir.Gerçek takipçiler Gencebaydan ses baabında bişey beklemez zaten.O üretir ,bağlama çalsın yeter bize.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti birolozen67 25 Şub 2008, 10:42

GözümSende yazdı:Vermek isterse verir.Gerçek takipçiler Gencebaydan ses baabında bişey beklemez zaten.O üretir ,bağlama çalsın yeter bize.

Hangi kriterlere göre gönül dostlarını gerçek takipçiler ya da diğerleri diye ayırıyoruz?Ben hala Gencebay, konseri şimdi değil de performansının zirvede olduğu yıllarda vermeliydi diye düşünüyorum.Bu yüzden geç kaldığını düşünüyorum. Ben böyle düşünüyorum diye gerçek takipçi değil miyim?
birolozen67
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti GözümSende 25 Şub 2008, 10:49

sen gerçek takipçiysen gencebay konserde sesi çıkmadan söylediğinde(bkz Byram konseri) hayal kırıklığına uğramassın,bağlamasına bakarsın,sesten daha önemli şeyler olduğunu düşünürsün,Orhan Gencebay bir ses sanatçısı olma iddiasında hiç bulunmadı bunu bilirsin.
Ben şu andan bahsediyorum.gün bugündür ne dün ne yarın diyorum.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti gokhanmutluer 25 Şub 2008, 11:13

bencede babanın sağlığını riske atar artık bu satten sonra konser
Kullanıcı avatarı
gokhanmutluer
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir