gencebaydostu yazdı:bence orhan abi mutlaka konser vermeli.bu zamana kadar konsere çıkmaması beni gerçekten de çok üzüyor bir gencebay hayranı olarak.onunla aynı yaşlarda olan rahmetli barış manço bile sahneye çıkıp aslanlar gibi söyledi şarkılarını canlı olarak.gencebay'ın sesinin yetmediğine katılmıyorum.onun çok güzel ve olağanüstü bir ses tonu var.bence orhan baba en kısa zamanda aslanlar gibi sahmeye çıkmalı ve o efsane şarkılarını canlı olarak söylemeli.gencebay'dan başka sahneye çıkmamışkimse yok herhalde.inşallah orhan abi bizi kırmaz ve en kısa zamanda konser verir.orhan abimizi bir kere sahnede görmezsem gözlerim açık gider.eğer sahneye çıkıpta şarkılarını canlı canlı söylerse onu karşımda görmüş kadar mutlu olurum.
daha öncede söyledim.gencebay konser veremez. ruhi sugibi,sadık gürbüz gibi resital verir.bağlama ile kendi parçalarından potpori gibi kısa kısa ve bildik sesinin rengine uygun ağdalı türküleri nefis okur.altın hızma,beyaz giyme,yarim ist.meskenmi tuttun gibi.canlı ama seyircinin olmadığı tıpkı stüdyodaki gibi bir tv programında hayran olduğumuz o yorumları ortaya koyar.bayram konserinde zaman zaman özellikle leyla mecnunda nefis gırtlak nağmeleri yapmadımı.o duyguyu bize vermedimi.seyirci faktörü olmasın bu işin üstesinden gelir.çğmlü onda heyecan var.heyecanlı insan doğru nefes alamaz.daralır.buda detoneye ve sesin çatallaşmasına yol açar.bana göre onun en büyük sorunu bu.bu yüzden klasik bir konser veremez. ayrıca şarkılarını aynen okuyacağı orkestrasyonu sahnede yakalayamaz.mükelliyetçi kişiliğde ayrı bir sorun. 3.sorunu sahnede ayakta ve gezerek okuması çok zor. kondüsyonu yetersiz. velhasıl seyircisiz ama canlı tv ortamında resital tarzı birşey yaparsa bizi o içli sesiyle yaralar.bu konser meselesini unutalım. gencebay formatına ters. sevgilerimle.