İnternet âleminde yıllardır Gencebay'ın olduğu iddia edilen "Kahrettin Beni" adlı bir şiir dönüp dolaşıyor...Söz ve Müzik Gencebay yazıyor altında.
Meselâ bu adeste;
http://www.forumfor.biz/aseo/sairler-ya ... 82792.html Bu adreste Gencebay bestesi diye yazmışlar. Üstte bizim Soner abinin bir makalesi var, altına sonradan ekleme yapmışlar yasaklı muhabbetini.
Gencebay'ın "Kahrettin Beni" diye bir şarkısı yok. Ayrıca zaten yasaklı bir şarkısının olmadığınıda daha önceki bir yazımda bahsettim. Şarkılarında "Kahrettin Beni" diye çok söyler ama birebir bu isimli bir şarkısı yok.
Buraya kadar herşey normal... Zaten az çok alışkınsınız bu yasak efsanelerine. Bu yüzden bu başlık size pek tatlı gelmemiş olabilir.. Buyurun sonrasını bir okuyun derim.
2003 yılıydı, oturdum bir şiir yazdım... Efkârlıydım. Şiirimi o zamanın hit sitesi, orhangencebay.org'ta yayınladım... Şiirim adı "Kahrettin Beni" idi. Şiir, Gencebay duygusunu taşıyan bir şiirdi. Ve okuyanlar beğenmişlerdi. Nasıl olmuşsa olmuş, özellikle siteye dışardan sızan arabeskçiler benim bu şiirimi, Gencebay'ın yasaklı şarkısı diye yorumlayıp net alemine yaymışlar. Hİç haberim yok.
Yıllar sonra bir gün biri, "Ömer abi, Gencebay'ın şu şarkı sözlerini hiç okudun mu?" diyerek bana bir link gönderdi.. "bakalım" diyerek tıkladım.. Ne göreyim.. Bu işte bir gariplik var dedim, çok şaşırdım... Sonradan anladım, "Yahu bu şiir benim şiirim..." dedim amma, kimseye inandıramadım
Ne büyük şerefki, şiirimi Gencebay'ın bestesi adleden insanlar var
İşte Şiir;
( beste formunda yazmıştım zamanında )
BU DÜNYA BU ALEM BANA DÜŞMAN OLDU
KADERİN ELİNDE BÜYÜDÜM BU YAŞA BASTIM
SENİ SENDEN ÇOK SEVEN GÖNLÜM PİŞMAN OLDU
AŞIK DEĞİL KEN HEP YOLUM DÜZDÜ,ŞİMDİ HEP TAŞA BASTIM
NAKARAT:
SEVMEK BÖYLE İMİŞ NERDEN BİLİRDİM
BEN HEP AŞKI KARŞILIKLI BİLİRDİM
BİR SEVEN BİR SEVİLENMİŞ
SEVEN BENİM SENSİN SEVİLEN
BEN SENİ NE KADAR SEVİYORSAM
SEN BENDEN O KADAR KAÇIYORSUN
YAŞAYAN SENSİN BENİM HEP AĞLAYAN
HAYATA MUTLULUK,SEVMEK,DİYE TANITTILAR BENİ
SENİDE BİR SEVEN SAYAN OLUR DİYE ALDATTILAR BENİ
O VEFASIZ YARA BENİM SESLENİŞİM,SUÇ KADERDE DEĞİL
BENİM ÇEKTİĞİM İÇTİĞİM ZEHİR DERTDE DEĞİL KEDERDE DEĞİL…
NAKARAT:
AŞIK OLMAK BÖYLE İMİŞ NERDEN BİLİRDİM
BEN SEVMEYİ HEP KARŞILIKLI BİLİRDİM
BİR AĞLAYANMIŞ BİR AĞLATAN
BİR YAŞAYANMIŞ BİR KAHREDEN
BEN SANA NE KADAR TAPIYORSAM
SEN BENİ O KADAR İTİYORSUN
KAHREDEN BENİM SENSİN HEP YAŞAYAN
OYSA NE UMUTLARLA ÇIKMIŞDIM BEN BU HAYAT YOLUNA
KENDİMİ KAHREDERKEN BULDUM,TUTUNURKEN KADERİN KIRIK KOLUNA
BEN SENİ KENDİME,BEN SENİ KADERİME SIĞDIRAMIYORUM
SEN BENİ ÇEKEMİYORSUN,SEVMEK BÖYLE İMİŞ NERDEN BİLİRİM…
YAZAN; ÖMER FARUK EROL - İDAM MAHKUMU - 07.12.2003
Koyu harflerle yazayımda, gene Gencebay'ın sanılmasın