slm elden geldığınce yardıma hazırım

Sitemiz Hakkındaki Görüş ve Düşüncelerinizi Beyan Edebilirsiniz...

Re: slm elden geldığınce yardıma hazırım

İleti SerdarYılmaz 09 Mar 2008, 14:43

avsar29 yazdı:herkese selam ve saygılar benım adım devrim egemen avşar. Bende sıkı bir orhan baba sevenıyım ( pop stara katılsa da ıdela kartın reklamnda oynasa da ) müzikle profesyonel olrak ılgılenıyorum itü tmdk şan bölümü mezunuyum şuan müzik öğretmenıyım Bağlama ve Gitar çalıyorum bu sıtenın samımı bılımın gücüne ınanan kar amacı değil gönül birliği amacında olduğunu gördüm ( sahte gencebay sitelrınden bende bıkmış durumdayım ) elımden geldığınce orhana baba müziğiyle lgılı olursa katkılaırmı sunmak ısterım y.lisan tezımde de gencebay müziği hakkında araştırma yapıcam o açıdan elımde materyal mevcutur nota örneklerıde vardır gencebaydan tabııkı=) görüşmek üzere.

Aramiza hosgeldin hocam. Müzik ilmi hakkinda profesyonel bilgi sahip olup da Gencebay takipcisi insanlarin yorumlarina cok ihtiyacimiz var. Burada bir Mesut abimiz vardi, ama o simdilik ugramiyor, Ömer abimiz var (hasretsevda), ki bizi cok degerli bilgiler ile ihya ediyor, simdi de siz bizleri bilgilendireceksiniz, merakla bekliyoruz, umarim sonucunda bir sürü yapici sohbetler olur.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti avsar29 09 Mar 2008, 15:22

Çay için teşekkürler dostlar =) ınşş bır araya gelıpde bıseyler içerız gerçekten şımdı bende daha önce netten ındırdığım orhan babanın 45 lık kayıtları var bunlar cok bulunmayan kayıtlar deıl belkı bu sıtenın verı tabanında vardır ama eger yoksa yada yıne de ıstersenız bunu sıze nasıl ulaştırabılırım yardımcı olun bana rapıdle mı upluoad edım nasıl edim.
avsar29
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti topraktanbircan 09 Mar 2008, 15:28

SerdarYılmaz yazdı:
avsar29 yazdı:herkese selam ve saygılar benım adım devrim egemen avşar. Bende sıkı bir orhan baba sevenıyım ( pop stara katılsa da ıdela kartın reklamnda oynasa da ) müzikle profesyonel olrak ılgılenıyorum itü tmdk şan bölümü mezunuyum şuan müzik öğretmenıyım Bağlama ve Gitar çalıyorum bu sıtenın samımı bılımın gücüne ınanan kar amacı değil gönül birliği amacında olduğunu gördüm ( sahte gencebay sitelrınden bende bıkmış durumdayım ) elımden geldığınce orhana baba müziğiyle lgılı olursa katkılaırmı sunmak ısterım y.lisan tezımde de gencebay müziği hakkında araştırma yapıcam o açıdan elımde materyal mevcutur nota örneklerıde vardır gencebaydan tabııkı=) görüşmek üzere.

Aramiza hosgeldin hocam. Müzik ilmi hakkinda profesyonel bilgi sahip olup da Gencebay takipcisi insanlarin yorumlarina cok ihtiyacimiz var. Burada bir Mesut abimiz vardi, ama o simdilik ugramiyor, Ömer abimiz var (hasretsevda), ki bizi cok degerli bilgiler ile ihya ediyor, simdi de siz bizleri bilgilendireceksiniz, merakla bekliyoruz, umarim sonucunda bir sürü yapici sohbetler olur.

Evet Serdar,benim aklıma da o geldi.Mesut abimiz de olsaydı,şimdi üç abimiz olacaktı müzik ilmi hakkında akademik bilgi sahibi olan.Çok özledik kendisini.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 09 Mar 2008, 15:35

Aynen Basar. Popstar´da olan bazi olaylarin yüzünden tepki olarak gitti Mesut abi. Ama insallah aramiza kisa zamanda döner, özledik kendisini gercekten de. Kulaklari cinlasin.

Bu arada Devrim hoca (diye hitap edeyim ;)), bu kayit/paylasim mevzusunu idam_mahkumu (Ömer) kardesimiz ile konus istersen. Burada genelde rapidshare tercih ediliyor.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti avsar29 09 Mar 2008, 15:58

tabi elımden geldığınce naçizane görüşlerımı paylaşmaya hazırım geçen mesela şöle bır olay oldu bılmıyorum yerı burası mı ama bu anıyı paylaşmak ıstedım hala türkıyede nasıl kafalar var onu göstermek bakımından ben ümranıye çekmeköy de bir ilköğretım okulunda öğretmenım 8. sınıflara türkiyede yapılan müziklerve bunların kategorısı konusunda bılgi verırken gencebay müziğinden de örnek dınlettım cd den bıde dil yarasınıdan kısa bı pasajın notasını yazdım tahtaya o günde müfettış geldı okula adam dırek benım derse gırdı müdürün de gazlamasıyla işde okula bando cıkarttım da yanı müdür işde ıyı işler yapıldığını anlatcak =) müfettış sınıfla bı konustu bı ıkı soru sordu tahtaya bı döndü dıl yarasınının notlarını gördü yüüz bı değiştir şaşırdı ama bısey demedı gencebay dıye yazıyo neyse teftış bitti dersten cıktı müdür benı bı tenefüsde odasıona çağırdı müfettış dıyorkı hersey güzelde hocam o tahtadakı örnek neden yazıldı gencebay cok mu önemlı dıyo bıde müfettişın kendısıde müzik hocasıymış( nasıl hocaysa artık ) bende dedım
kı orhan gencebay bu ülkenın bır gerceğıdır ülkede kı herkes hiç dinlemem dıyen bıle en az bı kere onu dınlemıştır üstelık orda ben hem ezgisel polıfonık yaklaşım örneği olarak hem de sözel anlama örnek olarak dınlettım cocuklarrın '' dil yarası'' kavramının ıcerığını bılsınler ve özellıkle sectım kı bırbırlerıne kötü ve kırıcı konusmalarının ne kadar yanlış oldugunu saygı ve sevgının önemımı anlatmak ıstedım dedım. kaldı kı Mozart, Dede Efendı , Aşık Veysel 'ın eserlerinden müzik kıtabında örnek var da neden gencebay ya da diğer türler nıye yok dedım burda önemlı olan bu cocukların her tür müziği bılmesı ve öğretmsıdır dedım. teftışden 90 aldım 10 puanı artık ordangalıba=) bıraz uzun oldu yanı ben konservaturdayken bıle 2006 mezunuym ben hocalarımızın bır çoğunun mp3 çalarlarında gencebay ve dıger sanatcılaırn ıbo müslüm şarkılarının oldugunu bızzat bılıyorum amam derserde bıze katı trt dısıplını uygularlardı notadan dışarı cıkartmazlardı ( ne demekse sankı allah emrı ) üstelık trt notlarıın benım branşım t.hm çoğuda sıze yürekten sölüyorum ya yanlış ya da eksıktır bır türkü 1960 da derlenmış hala o halını sölüyoruz pekı gecen 45 yılı aşkın zamanda bu türkü değişmezmı çağın devınımın den hıc mı nasıp alamza bu. işte bu zıhnıyetler azalsa da hala var arkadaslar orhan baba bunlardan cok çektı adama neler dedıler sonucta hepsı tükürdüğünü yala dı orhan baba aynı kaldı. neyse sözü cok uzattım eğer bu tarz anı mahıyetındekı konuaırn yerı bura değilse çok özür dıleırm sıtede yenıyım o acıdan belırtın doğru yereıne yazarım sevgıler. bu arada olur konusurum ömer kardeşle .
avsar29
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SerdarYılmaz 09 Mar 2008, 16:01

avsar29 yazdı:tabi elımden geldığınce naçizane görüşlerımı paylaşmaya hazırım geçen mesela şöle bır olay oldu bılmıyorum yerı burası mı ama bu anıyı paylaşmak ıstedım hala türkıyede nasıl kafalar var onu göstermek bakımından ben ümranıye çekmeköy de bir ilköğretım okulunda öğretmenım 8. sınıflara türkiyede yapılan müziklerve bunların kategorısı konusunda bılgi verırken gencebay müziğinden de örnek dınlettım cd den bıde dil yarasınıdan kısa bı pasajın notasını yazdım tahtaya o günde müfettış geldı okula adam dırek benım derse gırdı müdürün de gazlamasıyla işde okula bando cıkarttım da yanı müdür işde ıyı işler yapıldığını anlatcak =) müfettış sınıfla bı konustu bı ıkı soru sordu tahtaya bı döndü dıl yarasınının notlarını gördü yüüz bı değiştir şaşırdı ama bısey demedı gencebay dıye yazıyo neyse teftış bitti dersten cıktı müdür benı bı tenefüsde odasıona çağırdı müfettış dıyorkı hersey güzelde hocam o tahtadakı örnek neden yazıldı gencebay cok mu önemlı dıyo bıde müfettişın kendısıde müzik hocasıymış( nasıl hocaysa artık ) bende dedım
kı orhan gencebay bu ülkenın bır gerceğıdır ülkede kı herkes hiç dinlemem dıyen bıle en az bı kere onu dınlemıştır üstelık orda ben hem ezgisel polıfonık yaklaşım örneği olarak hem de sözel anlama örnek olarak dınlettım cocuklarrın '' dil yarası'' kavramının ıcerığını bılsınler ve özellıkle sectım kı bırbırlerıne kötü ve kırıcı konusmalarının ne kadar yanlış oldugunu saygı ve sevgının önemımı anlatmak ıstedım dedım. kaldı kı Mozart, Dede Efendı , Aşık Veysel 'ın eserlerinden müzik kıtabında örnek var da neden gencebay ya da diğer türler nıye yok dedım burda önemlı olan bu cocukların her tür müziği bılmesı ve öğretmsıdır dedım. teftışden 90 aldım 10 puanı artık ordangalıba=) bıraz uzun oldu yanı ben konservaturdayken bıle 2006 mezunuym ben hocalarımızın bır çoğunun mp3 çalarlarında gencebay ve dıger sanatcılaırn ıbo müslüm şarkılarının oldugunu bızzat bılıyorum amam derserde bıze katı trt dısıplını uygularlardı notadan dışarı cıkartmazlardı ( ne demekse sankı allah emrı ) üstelık trt notlarıın benım branşım t.hm çoğuda sıze yürekten sölüyorum ya yanlış ya da eksıktır bır türkü 1960 da derlenmış hala o halını sölüyoruz pekı gecen 45 yılı aşkın zamanda bu türkü değişmezmı çağın devınımın den hıc mı nasıp alamza bu. işte bu zıhnıyetler azalsa da hala var arkadaslar orhan baba bunlardan cok çektı adama neler dedıler sonucta hepsı tükürdüğünü yala dı orhan baba aynı kaldı. neyse sözü cok uzattım eğer bu tarz anı mahıyetındekı konuaırn yerı bura değilse çok özür dıleırm sıtede yenıyım o acıdan belırtın doğru yereıne yazarım sevgıler. bu arada olur konusurum ömer kardeşle .

Estagfurullah abi, cok güzel bilgiler bunlar. Sagolasin, devamini bekleyecegiz.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 09 Mar 2008, 16:17

Abi ne demek,bu konuların yeri tam burası.Zaten sitenin hareket noktası,kuruluş amacı da bu konular..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti topraktanbircan 09 Mar 2008, 16:17

Abi ne demek,bu konuların yeri tam burası.Zaten sitenin hareket noktası,kuruluş amacı da bu konular..
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

Re:orhan babanın kayıtlarında ısmet topçu hangı dönemler çal

İleti avsar29 09 Mar 2008, 16:23

Tam zamanını bılmıyorum gerçı kılasıkler de de çaldı galıba bı kaç parçaya bıde bence çok gereklıde deıldı kendi çaldığı şarkılardakı lezzet dünyalara bedel ben tarzını sevmıyorum ismet topçunun hızlı çalmak cok önemlı bır olay ama hersey deıl sızler ne düşünüyorsunuz bu konuda .
En son avsar29 tarafından, 09 Mar 2008, 16:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
avsar29
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Re:orhan babanın kayıtlarında ısmt topçu hangı dönemler çald

İleti SerdarYılmaz 09 Mar 2008, 16:31

avsar29 yazdı:Tam zamanını bılmıyorum gerçı kıkalsıler de de çaldı galıba bı kaç parçaya bıde bence çok gereklıde deıldı kendi çaldığı şarkılardakı lezzet dünyalara bedel ben tarzını sevmıyorum ismet topçunun hızlı çalmak cok önemlı bır olay ama hersey deıl sızler ne düşünüyorsunuz bu konuda .

Abi, bu konuyu dilersen baska bir konu basligi altinda konusalim, böylece katilim da daha fazla olur.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

ÖncekiSonraki

Öneri ve Eleştirileriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir