Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

İleti idam_mahkumu 31 Ekm 2007, 23:59

Arkadaşlar, biliyorsunuzki sitemize arabeksçi takımını yaklaştırmıyorum. Bu konuda kararlıyız. Eğer burada rahatça ve özgürce kafa dinleyerek, saygı, sevgi ve hoş görü ile Gencebay'cılığımızı yaşıyorsak inanın siteye arabeskçi takımını sokmadığım içindir ;)

Arabeskçi üyeleri tipinden tanıyıp, siteye sokmuyoruz... Ve onlara bir e-mail gönderiyorum

Kısaca şöyle bir e-mail;

Mail Başlığı; "Gencebay'ın müziğini "Arabesk" gibi basit formüller açıklayamaz"

Mail: Sayın Üye aday adayı;

http://www.orhanabi.net :Radikal ve Özgün Gencebaycılık: Forumumuza üye başvuruşu yapmışsınız. Üyelik bilgileriniz tarafımıza ulaşmıştır. Üyelik başvuru formunuzda site kurallarına aykırı materyaller bulunduğundan, üyeliğiniz onaylanmamıştır.Üyelik başvuru formunda, "Gencebay Müziği hakkında ne düşünüyorsunuz?" kısmına verdiğiniz cevap forum kurallarına aykırıdır.

Sizin Üye olurken "Gencebay Müziği hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna verdiğiniz cevap Gencebay'ın Arabeskçi olduğu ya da Arabesk müziği ürettiği yönündedir. Bu şartlar altında üyelik başvurunuz kabul edilmemiştir. Sitemiz Radikal Gencebaycılık anlayışını benimsemiş Gencebay severlerine sonuna kadar açıktır. Radikalcilik Gencebaycılığın en uç noktası olarak kabul edilir. Gencebay'ın ürettiği serbest müziğe "Arabesk" demek saçmalıktır. "Arabesk" Gencebay müziğini açıklamak için yetersiz bir kavramdır. Gencebay'ın müziğini "Arabesk" gibi basit formüller açıklayamaz. Sitemize sadece Gencebay Müziğini, duygusunu ve felsefesini bir gömlek gibi giymiş Gencebay severlerin üyelik başvuruları kabul edilir. Üyelik formundaki girdiğiniz bilgiden anlaşılıyor ki yüzde yüz Gencebaycı değilsiniz, sadece Orhan Gencebay seversiniz.

Belki bir gün Gencebay'ın ürettiği müziği ve felsefesini anlarsanız sitemiz size sonuna kadar açıktır.

Bilgilerinize.

Anlayışınız için teşekkür ederiz, Radikal ve Özgün Gencebaycılık – http://www.orhanabi.net

Arabeskçi bir vatandaş üye olmuş, bizde bu maili göndermişiz aynen kendisine.. Okuyunuz, kendisi ne cevap vermiş...

Arabeskçi Üye yazdı:KOYDUGUNUZ KURALLAR GÖSTERİYOR Kİ GENCEBAY'I BİR HAYLİ SEVİYORSUNUZ. FAKAT GENCEBAY'IN ORTAYA KOYDUGU MÜZİK ANLAYISINDAN, YAPTIGI MÜZİK TÜRÜNDEN, "ARABESK" GİBİ YÜCE BİR KAVRAMI ANLAMAKTAN OLDUKCA UZAKTASINIZ.BU ACIDAN KOYDUGUNUZ KURALLAR GENCEBAY' I YÜCELTMEMEKTE TAM TERSİNE HAYRAN KİTLESİNDEN UZAKLASTIRMAKTA. AMACINIZ GENCEBAY SEVERLERLE BULUSMAK, FİKİRLERİNİ PAYLASMAKSA BU KURALLARLA GENCEBAY'A YÜREKTEN BAGLI MİLYONLARA SIRT CEVİRMEKLE KALMIYORSUNUZ, KARSINIZA "SİZE GÖRE ANTİPATİK GELEN" BÜYÜK KİTLEYİ YANİ "ASIL KİTLE"Yİ ALIYORSUNUZ. ARABESK KAVRAMINI KÜCÜK DÜSÜREREK GENCEBAY'DAN UZAKLASIYORSUNUZ DİLEGİM BUNUN FARKINA VARMANIZ.. GENCEBAY'I BU TAVIRLARLA SEVDİGİNİZİ ZANNEDİYORSUNUZ Kİ SADECE ÜZÜLÜYORUM VE ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM BU YÖNDE ANCAK BİR KÖSEDE MİNİ BİR ÜTOPİK SİTE OLARAK KALIRSINIZ
ÜYELİK KISMINA GELİNCE ANLAYISINIZIN BU YÖNDE OLDUGUNU BİLMİYORDUM BAGISLAYIN

:) :) :P
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Re: Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

İleti topraktanbircan 01 Kas 2007, 12:12

bu çok hassas bir konu ve site olarak bu konudaki kararlılığımız zaten bizi "radikal ve özgün" kılıyor.yıllar yılı mücadele ettiğimiz çarpık bir anlayışın temsilcileri asla aramızda yer alamaz ve almamalı.bu site gencebay denilince,gerçek gencebaycıların gururla işaret edebilecekleri tek site olma idealindeyse-ki zaten kuruluş amacı da o-bu anlayış asla bu sitede barınamamalı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 01 Kas 2007, 12:29

topraktanbircan yazdı:bu çok hassas bir konu ve site olarak bu konudaki kararlılığımız zaten bizi "radikal ve özgün" kılıyor.yıllar yılı mücadele ettiğimiz çarpık bir anlayışın temsilcileri asla aramızda yer alamaz ve almamalı.bu site gencebay denilince,gerçek gencebaycıların gururla işaret edebilecekleri tek site olma idealindeyse-ki zaten kuruluş amacı da o-bu anlayış asla bu sitede barınamamalı.

Haklısın Başar abi. Hiç bir eleştiri karar mekanizmamızın çeliğini delemez. Geri adım atmayacağız. Kararlıyız, iddialıyız. Biz Radikal ve özgün Gencebay'cıyız. Bizi böyle sevinler seveceklerse oldğumuz gibi göreceklerse.. Girmesinler sitemize, girmesin forumumuza "Ne dertliymiş bunlar" diyeceklerse...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti yaşamak_bu_değil 01 Kas 2007, 16:27

hiç uğramasaymış daha iyi olcakmış......
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti SerdarYılmaz 01 Kas 2007, 17:01

Dogru; belki arkadasin dedigi gibi en kötü ihtimal kendi ifadesiyle "ANCAK BİR KÖSEDE MİNİ BİR ÜTOPİK SİTE OLARAK" kalacagiz, ama sonuçta dogru olani savunanlar olarak kalacagiz..

Kimse yaptigi isi reddetmiyor, ayni iddiada pek muhterem sayin Hakki Bulut da bulunmustu; Gencebay yaptigi müzigi arabesk diye tanimlamiyor ki simdi çikip yaptigi isi reddetsin, ve biz de Gencebay ile ayri seyleri söylemiyoruz, aksine onunla paralel giden bizleriz.. Müzigi hakkinda "serbest çalismalar" diye konusan bizzat Gencebay´in kendisidir, bizler de bunu mantikli buldugumuz için bu dogru görüsü daha genis kitlelere anlatmaya ugrastik, ugrasmaktayiz.. Asil reddi biz degil, israrla sevdikleri sanatçi aksini söylemesine ragmen "Gencebay arabeskçidir" diyen zihniyet yapmaktadir. Yanlisin kimde oldugu açiktir. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.

Internet aleminde çok yazdik çizdik, özellikle Soner´in (yasakresim) çesitli sitelerde kitaplar kadar edecek yazilarini hepimiz biliyoruzdur... Ama insan anlamak istemeyince...

Bizim yapabileceklerimiz de biryere kadar. Ikinci sahislar olarak ne kadar anlatirsan anlat, karsinda belli bir görüse odaklanmis ve onu körü körüne dogru bilmis insanlara laf anlatmak zordur. Defalarca belirttigimiz gibi; Asil söz Gencebay´indir, bir seyi savunuyorsa onu sonuna kadar savunacak, inadigi dogrulari ispatlamak için her tülrü yola basvuracak.. Popstar´da bir iki kelam etmekle arabesk lekesi silinmez...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti TheSultan 02 Kas 2007, 23:01

Arkadaşlar, ben de bu arkadaşların bu siteye üye olma kapısına kadar gelip te, arabesk yakıştırması yapmalarından dolayı reddedilmesi konusunda fikrimi belirtmek istedim. Gayet samimiyim, herhangi bir art niyetim de yok. Sadece, arkadaşları "Sen arabesk dedin, ve henüz müziğin yapısını anlayamamışsın" şeklinde geri çevirmektense, Orhan Gencebay'ın müziğinin neden arabesk müzik olmadığını açıklayan, veya açıklamaya en yakın bir makale gönderseniz, ve o makale hakkında o kişinin yorumunu isteseniz, o verdiği cevaba göre karar verseniz daha iyi olmaz mı ? diyorum ben. Tabi ki sizin kendi kararınızdır bu, sadece ben kendi adıma fikrimi belirtmek istedim. Sebebini söylemek istiyorum, okuduğum kadarıyla, Arabesk tanımlamasını bir büyüklük, babalık veya ayrıcalık gibi gören arkadaşlar var, kısacası, önce doğru olan anlatılsa, sonra tepkisine göre karar verilse :)

Teşekkür ederim...başarılar
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti idam_mahkumu 03 Kas 2007, 12:39

thesultan yazdı:Arkadaşlar, ben de bu arkadaşların bu siteye üye olma kapısına kadar gelip te, arabesk yakıştırması yapmalarından dolayı reddedilmesi konusunda fikrimi belirtmek istedim. Gayet samimiyim, herhangi bir art niyetim de yok. Sadece, arkadaşları "Sen arabesk dedin, ve henüz müziğin yapısını anlayamamışsın" şeklinde geri çevirmektense, Orhan Gencebay'ın müziğinin neden arabesk müzik olmadığını açıklayan, veya açıklamaya en yakın bir makale gönderseniz, ve o makale hakkında o kişinin yorumunu isteseniz, o verdiği cevaba göre karar verseniz daha iyi olmaz mı ? diyorum ben. Tabi ki sizin kendi kararınızdır bu, sadece ben kendi adıma fikrimi belirtmek istedim. Sebebini söylemek istiyorum, okuduğum kadarıyla, Arabesk tanımlamasını bir büyüklük, babalık veya ayrıcalık gibi gören arkadaşlar var, kısacası, önce doğru olan anlatılsa, sonra tepkisine göre karar verilse :)

Teşekkür ederim...başarılar

Önceklikle orhanabi.net'in ve gencebaycıların gelişimi adına verdiğni bu öneri için teşekkürkler... Üyelerimizden bu tarz önerleri hep bekliyoruz. Tavsiyelerinizi ve önerlerinizi değerlendiriyoruz.

Dostum bu konuda en azından şuan için uzunca birşeyler yazmak istemiyorum. Ama sana somut bir örnek vermek, bu konuyu cevaplamış olmak istiyorum

Üye Adı :: mancoman
Gencebay Müziği Hakkında Ne Düşünüyorsunuz, Lüften Kısaca Açıklayınız. Meselâ Arabeskçi midir ?: arabeskin krali orhan abidir nokta.

Böyle kemikleşmiş düşünceye sahip bir adama ne kadar emek vererek, nefes tüketerek, zaman harcıyarak Gencebaycılık dersi vereceksin ? Yedi yıldır verdiğimiz yetmedi mi? Bir yedi yıl daha mı anlatalım ? -söz meclisten dışarı- hiç başka işimiz gücümüz uğraşacak şeyimiz yokta bu yoz müzik takımına ders mi verelim ? Bunlarla uğraşmaya başlarsak, sıfır noktasına geri döneriz...

Gencebaycılık doğuştandır diyorum. 5-10 sene arabeskçi yaşamış bir kişiye, hemen sitenin kapısında ayaküstü Gencebaycılık dersi mi verelim. Hadi verdik farzedelim;

Bu devşirme olur. Ve postansiyel arabeskçi olurlar. Uyum sağlayamazlar. Ezbere Gencebaycı olurlar, oysa biz anlayarak idrak ederek Gencebaycılığı anlamış kimseler istiyoruz. Öyle hemen ayaküstü 10 dakkada öğrenmiş fason yada naylon adam istemiyoruz. Bize safkan Gencebaycı lazım. Doping iğneleri ile güçlendirilmiş, hormo takvsiyesi yapılmış, yarı ferdici yarı orhancı istemiyoruz...

Düşünceleri kemikleşmiş adama haber anlatmak, deveye hendet atmaktan zordur derler. Gencebay'ın arabeskçi olmadığını anlatmak elbette bizim görevimiz. Ama yeter artık, yedi yıldır uğraştığımız yeter. Yahû net alemine ben ilk "Şu Gencebayılığın bana kazandırdığı güzel duyguları gerçek gencebaycıları ile paylayaşım..." düşüncesi ile girdim, girer girmez önüme arabesk davası takıldı, iyi dedim uğraşalım.. Bir girdik çıkarmıyoruz işin içinden.. Yahu biz gerçek şahıslarla saatlerce, doyasına, saygı, sevgi ve hoşgörü ile Gencebaycılığımızı yaşayamayacak mıyız ? Gencebaycıların bütün derdi davası arabesk mi olmalı? Projelerimiz var bizim, beklentilerimiz var... Gencebay'a dair araştırmamız gereken, henüz ucundan bile başlayamadığımız kocaman ve devasa bir mazi var. Paylaşılması gereken anılar, duygular, şiirler, filmler var. Bizler Gencebay'ın arabeskçi olmadığını anlatmak için mi doğduk ? Anlayan ağam, anlamayan paşamdır. Anlayan buyursun gelsin, anlamayan çeksin gitsin. Çokta umrumdaydı.

İthamlarım sana değil, yalnış anlama dostum...

Berhüdar ol...

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti asical 09 Kas 2007, 13:12

Orhan Baba müziğini arabesk diye tanımlamak onun müzik kaynaklarını beslendiği pınarları anlamamaktan kaynaklanıyor.Babanın yaptığı müziğe illaki bir ad vermekte gerekmiyor gönül gözü ile dinleyen anlayan müziğin ne kadar evrensel olduğunu mesajların herkese olduğunu ulaştığı hümanizmayı anlayacaktır.Bizim forumun bazı kriterleri olmasını haklı buluyorum.Her sınıfın bir kuralı şartı olur.Anlatmak istediğim bir kulüp dernek yada forum kurulurken bunun bazı kuralları olacaktır.Bu kimini ikna eder,kimine ters gelir.Böyle olması birilerinin keyfine değil forumun sahibinin keyfine kalmıştır.BU kurallara uyabilecek,anlayışa sahip olanlar gelsin demiş.Küçük bir de eleme var.Olacak okadar.Anlayışları bu kurala uymayanlar yada kendilerini uyduramayanlarda formumuza üye olmayıversinler.Ben kabul edilmeyen arkadaşlara verilen cevabı da ikna edici buldum.Reddedişte bile biz Orhanbabacılara yakışır davranılmış.Gencebay sever kardeşlerime selamlar.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti mesutözşahin 09 Kas 2007, 18:04

arkadaşlar kalite ve bilgelikten taviz yok tebrik ediyorum sizleri...yeterince gencebay sitesi var arabesk kulvarında gencebayı müslüm ibrahim ferdi sınıfına koyanları görenleri ben kabullenmiyorum..buyursunlar o sitelere..:(
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti hayal_edermisin 16 Kas 2007, 19:02

Yıllardır Gencebay'ın müziğinin arabesk kavramıyla açıklanamayacağını savunuyoruz. Başvuru yapan üyenin de yazdığı açıklamadan da anlaşılacağı gibi hala bu konuyu kavrayamamış.Bu da demekki bize bi yarar olmayacak.Bu konuda taviz vermemeliyiz diye düşünüyorum. Berhüdar olun.
Kullanıcı avatarı
hayal_edermisin
Yeni Üye
Yeni Üye

Sonraki

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir