ESERLERİN HİKAYELERİ

Bilinen Bilinmeyen Eserleri ve Bunların Sözleri...

Re: ESERLERİN HİKAYELERİ

İleti asakallı 12 Mar 2008, 13:18

Bir başka yaşanmışlık ifadesi ile "Sende Bizdensin" eserinin hikayesi

Bir gün alkol alan vatandaşların uğradığı bir demhaneye yolum düştü.
10-15 kişilik bir grubun masasına davet edildim. Masada uzun Marmara şaraplarından vardı. Benimde önüme
bir şişe koydular, sohbete başladık.
Ben şu anda Yeşilaycıyım.
Ama bir zamanlar konuyla ilgili çok deneylerim oldu, her neyse önüme koydular şarabı, ben de ufak ufak onlara uyuyorum. Sohbet koyulaştıkça baktım hepsi birer filozof. Neler anlatıyorlar, ne yorumlar yapıyorlar, yani o yorumlar nice okullarda yapılmıyordur. ilginç açılardan bakıyorlar tabi. Hayran kaldım. Onlar da bana büyük sevgi gösterdiler sonra
' Orhan Baba Sen de Bizdensin ' dediler marmaraları şerefe kaldırdık. O bestem de böyle çıkmıştır. Nice Yaşanmışlıklar ne bestelere konu olmuştur.

nokta dergisinde çıkan röportajında aynen böyle yazıyordu
şu anda dergi elimde yok ama yanılmıyorsam 1998 tarihli bir dergiydi içeriği Klasikler albümüyle ilgiliydi
Kullanıcı avatarı
asakallı
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti GözümSende 12 Mar 2008, 13:57

vay be...

orhan babada meçhule gidenlerden demek :D
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 12 Mar 2008, 14:22

asakallı yazdı:Bir başka yaşanmışlık ifadesi ile "Sende Bizdensin" eserinin hikayesi

Bir gün alkol alan vatandaşların uğradığı bir demhaneye yolum düştü.
10-15 kişilik bir grubun masasına davet edildim. Masada uzun Marmara şaraplarından vardı. Benimde önüme
bir şişe koydular, sohbete başladık.
Ben şu anda Yeşilaycıyım.
Ama bir zamanlar konuyla ilgili çok deneylerim oldu, her neyse önüme koydular şarabı, ben de ufak ufak onlara uyuyorum. Sohbet koyulaştıkça baktım hepsi birer filozof. Neler anlatıyorlar, ne yorumlar yapıyorlar, yani o yorumlar nice okullarda yapılmıyordur. ilginç açılardan bakıyorlar tabi. Hayran kaldım. Onlar da bana büyük sevgi gösterdiler sonra
' Orhan Baba Sen de Bizdensin ' dediler marmaraları şerefe kaldırdık. O bestem de böyle çıkmıştır. Nice Yaşanmışlıklar ne bestelere konu olmuştur.

nokta dergisinde çıkan röportajında aynen böyle yazıyordu
şu anda dergi elimde yok ama yanılmıyorsam 1998 tarihli bir dergiydi içeriği Klasikler albümüyle ilgiliydi

Sanatçının halkla içiçe olması lazım.Bugünün Orhan Gencebay'ının böyle yapacağını hiç hayal edebiliyor musunuz?Ama 1972 yılının yeni şöhret olmuş genç Orhan Gencebay'ı gerektiğinde sade bir vatandaş gibi meyhaneye garibanların arasına girerek onlarla efkar dağıtabiliyormuş.Hem de plaklarının en çok sattığı dönemde.Halkın arasında,yaşamın içindeymiş.Bu durumun da onun bu şaheserleri yaratmasında büyük katkısı oluyordur muhakkak.Şimdi ise kendini halktan ve yaşamdan soyutlamış;birkaç zengin işadamı,sevim emre ve yakın aile çevresi;hep aynı muhit,anlayış,sosyal statü ve gelir seviyesinin insanları ile sınırlı boğaza nazır yalısı ve popstar arasında gidip gelen bir yaşamı var.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti asical 12 Mar 2008, 15:07

Günümüz şartlarında bu çok zor arkadaşlar.Ama Babamızın o dönemdeki oportinistliğinden pek eserde yok herhalde şu zamanda.Popülizm İN anlayacağınız :(
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti yaşamak_bu_değil 12 Mar 2008, 17:49

Bence 70 lerin sonlarına doğru artık "Sende bizdensin" diyebilecek birileri kalmamıştır. yani kalmıştırda Orhan abi çıkmamıştır pek ;) hem Sevim Emreylede evliydi.. oda meyhaneye gidemeyeceğine göre.. Orhan abiyide bırakamayacağına göre... :D :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti gencebaydostu 13 Mar 2008, 14:20

"yanlız değilsin" isimli bestesini de annesi için yapmıştı.tgrt'deki bir konserine annesi de gelmişti.Orhan baba ise bu şarkıyı söylemeden önce bu besteyi annesi için yaptığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti GözümSende 13 Mar 2008, 21:54

arkadaşlar tgryi satın alan kalan neyse onunla irtibata geçip bu eski konserleri,halk şovu,kilpleri isıteyelim.Ben para istiyolarsa borca bile girsem ödemeye razıyım.Belki yardımcı olurlar.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti dreams86 14 Mar 2008, 03:17

aslında yaptığı eserlerin hikayelerini anlatan bir kitap hazırlasa çok güzel olmazmı .bence olur ben şahsen birçok eserin hikayesini merak ediyorum okumak öğrenmek isterdim
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 14 Mar 2008, 19:52

Bundan 5-6 yıl kadar önce Orhan Gencebay'la ofisinde görüşen bir arkadaşım,bana "Dertler Benim olsun" şaheserinin hikayesini anlatmıştı.Bunu ona Orhan Gencebay anlatmış ofiste.Ve bu hikayeyi de her zaman her yerde,özellikle televizyonda anlatmak istemiyormuş gözyaşlarını tutamamaktan korktuğu için.Gerçekten de tam filmlik bir hikaye.Yalnız ne kadar doğrudur onu bilemeyeceğim ben arkadaşımın yalancısıyım.Hatırladığım kadarıyla hikaye şöyleydi;

"Eser bir aşk üçgenini anlatıyormuş.Orhan abimizin çok yakın bir arkadaşı varmış.Bu arkadaşı kan kanserine yakalanmış ve doktorlardan kurtulma ümidinin çok az olduğunu öğrenmiş.Sevdiği kız kendine ümit bağlamasın,acı çekmesin,yeni bir hayat kursun diye bilerek ve isteyerek ve içi kan ağlayarak sevdiği kızı kendinden soğutmuş,onu sevmediğini söylemiş ve ayrılmışlar tabii en nihayet.Hastalığının ilerleyen dönemlerinde sevdiği kız başka bir adamla evlenmiş ve kendisinin de bundan haberi yokmuş tabii sürekli Orhan abiye nasıl diye soruyormuş;Orhan abi de bunu söylemiyormuş üzülmesin diye.Zaten arkadaşı hastalığının ızdırabı ve sevdiği insandan ayrı kalmanın acısıyla baş etmeye çalışırken ona bir de böyle birşeyi söyleyememiş.Ve Orhan abi tüm bu olayların etkisiyle bu şaheserini,kendini arkadaşının yerine koyarak;sanki kendisiymişçesine gözleri dola dola bestelemiş bütün bu duyarlılıklarla.Besteledikten kısa bir süre sonra da arkadaşı vefat etmiş."
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti hayat kavgası 14 Mar 2008, 20:02

topraktanbircan yazdı:Bundan 5-6 yıl kadar önce Orhan Gencebay'la ofisinde görüşen bir arkadaşım,bana "Dertler Benim olsun" şaheserinin hikayesini anlatmıştı.Bunu ona Orhan Gencebay anlatmış ofiste.Ve bu hikayeyi de her zaman her yerde,özellikle televizyonda anlatmak istemiyormuş gözyaşlarını tutamamaktan korktuğu için.Gerçekten de tam filmlik bir hikaye.Yalnız ne kadar doğrudur onu bilemeyeceğim ben arkadaşımın yalancısıyım.Hatırladığım kadarıyla hikaye şöyleydi;

"Eser bir aşk üçgenini anlatıyormuş.Orhan abimizin çok yakın bir arkadaşı varmış.Bu arkadaşı kan kanserine yakalanmış ve doktorlardan kurtulma ümidinin çok az olduğunu öğrenmiş.Sevdiği kız kendine ümit bağlamasın,acı çekmesin,yeni bir hayat kursun diye bilerek ve isteyerek ve içi kan ağlayarak sevdiği kızı kendinden soğutmuş,onu sevmediğini söylemiş ve ayrılmışlar tabii en nihayet.Hastalığının ilerleyen dönemlerinde sevdiği kız başka bir adamla evlenmiş ve kendisinin de bundan haberi yokmuş tabii sürekli Orhan abiye nasıl diye soruyormuş;Orhan abi de bunu söylemiyormuş üzülmesin diye.Zaten arkadaşı hastalığının ızdırabı ve sevdiği insandan ayrı kalmanın acısıyla baş etmeye çalışırken ona bir de böyle birşeyi söyleyememiş.Ve Orhan abi tüm bu olayların etkisiyle bu şaheserini,kendini arkadaşının yerine koyarak;sanki kendisiymişçesine gözleri dola dola bestelemiş bütün bu duyarlılıklarla.Besteledikten kısa bir süre sonra da arkadaşı vefat etmiş."

Ancak böyle bir olaydan bu eser çıkabilir.Yaşamadan yazamassın.Okurken bile tüylerim diken diken oldu.Teşekkürler...
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

ÖncekiSonraki

Eserleri ve Şarkı Sözleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir