Gencebay Halk icin mi yoksa Sanat icin mi Muzik yapti?

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Gencebay Halk icin mi yoksa Sanat icin mi Muzik yapti?

İleti bjk-carsi 02 Mar 2008, 00:48

her ikisi icnde yapıyor bunu daima dile getirmistir
bjk-carsi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti nikrizruyası 04 Mar 2008, 18:44

orhan abi bir ozandır ve ozanlar dugu gücünü halktan alır abimizde yaşanmışları alarak eserlerinde hikayeler anlatmıştır aslında bizlere

sanat bilgisinide bununla birleştirerek mükemmel eserler ortaya koymuş ve türk müzüğinde çığır açmıştır

ilk önce hangisi diye sorarsanız kesinlikle ikiside atbaşı gider eger bunları ayırırsak zaten gencebay müziği olmazdı
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti GözümSende 17 Mar 2008, 23:43

GENCEBAYCI55 yazdı:son çalışmaları ise sanat için...

keşke öyle olsaydı...
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti asical 18 Mar 2008, 00:33

GENCEBAYCI55 yazdı:müziği önce kendisi için sonra sevdiklerine atfen..daha sonra da halk için yaptı...son çalışmaları ise sanat için...

GözümSende yazdı:

keşke öyle olsaydı...

İkinizin görüşleri de ilginç.Biraz açarmısınız görüşlerinizi.NEDEN?
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti GözümSende 18 Mar 2008, 00:41

asical yazdı:
GENCEBAYCI55 yazdı:müziği önce kendisi için sonra sevdiklerine atfen..daha sonra da halk için yaptı...son çalışmaları ise sanat için...

GözümSende yazdı:

keşke öyle olsaydı...

son çalışmaları sanat için sanat değil.Olsa konçerto,senfonik albüm vb... ile karşımıza çıkardı.Yürekten Olsun la başlayıp Yargısız İnfazla devam eden popüler kültüre uyan parçalar ,ustanın makam seçimi,enstürman seçimi sanat için sanat yaptığına delalet değil.OrhanGencebay sanat için sanatı bana kalırsa 89-94 yıllaıarasında tam manasıyla yaptı.SOn yıllarda sanatı sanat için değil halk için yaptığını,halkı etkilemkten ziyade halktan daha doğrusu poğpüler kültürden etilendiğini düşünüyorum.

Tabi film müzkleri albümü bir istisna ayrıca sanat için sanat yapmadı derken Gencebay'ın sanatına herhangi bir sözümüz olmaz,olamaz,ben Gencebay'ı başkalarıyladeğil kendisiyle kıyaslayarak bu sonuca vardım.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 18 Mar 2008, 00:55

GözümSende yazdı:
asical yazdı:

GözümSende yazdı:

keşke öyle olsaydı...

son çalışmaları sanat için sanat değil.Olsa konçerto,senfonik albüm vb... ile karşımıza çıkardı.Yürekten Olsun la başlayıp Yargısız İnfazla devam eden popüler kültüre uyan parçalar ,ustanın makam seçimi,enstürman seçimi sanat için sanat yaptığına delalet değil.OrhanGencebay sanat için sanatı bana kalırsa 89-94 yıllaıarasında tam manasıyla yaptı.SOn yıllarda sanatı sanat için değil halk için yaptığını,halkı etkilemkten ziyade halktan daha doğrusu poğpüler kültürden etilendiğini düşünüyorum.

Tabi film müzkleri albümü bir istisna ayrıca sanat için sanat yapmadı derken Gencebay'ın sanatına herhangi bir sözümüz olmaz,olamaz,ben Gencebay'ı başkalarıyladeğil kendisiyle kıyaslayarak bu sonuca vardım.

GözümSende kesinlikle haklı.Çok doğru yerlere parmak basmış.Analizler son derece isabetli.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti asical 18 Mar 2008, 01:05

GözümSende yazdı:
asical yazdı:

GözümSende yazdı:

keşke öyle olsaydı...

Ben Gencebay'ın popüler kültürden etkilendiğine katılıyorum.Ama bence üretirken halk için mi üreteyim yada sanat için mi sorusunu kendisine sorduğunu, yada her ikisinden birisi adına ürettiğini; kesinlikle sanmıyorum.Bence Gencebay Müziği için ;halk için mi, yoksa sanat için mi sorgulaması bizim üzerinde durduğumuz bir başlık sadece.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti GözümSende 18 Mar 2008, 01:13

o dediğiniz zaten ayrı bi mesele ve bence kesinlike doğru.Orhan Gencebay her zaman sanatının en iyisini verme teleaşında oldu ama halkın isteklerine göre müziğine yön verdi.Yoksa 81 de ben topraktan bir canım yerine türkü long play'i çıkabilirdi vb...böyle bir soruya yanıt vermek çokta mümkün değil zaten benim tepkim arkadaşın şu sanata hasret kaldığımız yıllara ait değerlendirtmesine idi.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti orhan_1986 18 Mar 2008, 16:36

bencede hem halk icin hemde müzik icin
orhan_1986

İleti yargisizinfaz4548 24 Mar 2008, 19:14

bence her ikisi içinde yaptı diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
yargisizinfaz4548
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Yahoo [Bot] ve 0 misafir