Gencebay'cı yapma teknik ve yöntemleri...

Gönül Dostluğu ile alakalı tüm mevzûlar bu başlıktadır...

Re: Gencebay'cı yapma teknik ve yöntemleri...

İleti topraktanbircan 15 Şub 2008, 15:00

idam_mahkumu yazdı:Mesela iş yerinde bir arkadaş var, iyi çocuk ama Gencebay için arabesk diye ayak diretiyor(du). Geçenlerde birine aşık olduğunu duydum, açılamıyormuş..

İş yerinde akşama kadar Kördüğüm'ü dinliyorum... Geçen geldi diyo ki, çaldığın şarkıyı banada verir misin?

Hani sen arabesk dinlemezdin, dedim.. Ya türk sanat müziği gibi şarkı, ne arabeski çok beğendim tam beni anlatıyor... Dedi :) :D :mrgreen:

İlla da bir isim;Arabesk,olmadı Türk sanat müziği..Müzik işte kardeşim,müzik ya :!: Ne zaman aşacağız şu şablon mantıklarını :?:
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 15 Şub 2008, 15:02

topraktanbircan yazdı:
idam_mahkumu yazdı:Mesela iş yerinde bir arkadaş var, iyi çocuk ama Gencebay için arabesk diye ayak diretiyor(du). Geçenlerde birine aşık olduğunu duydum, açılamıyormuş..

İş yerinde akşama kadar Kördüğüm'ü dinliyorum... Geçen geldi diyo ki, çaldığın şarkıyı banada verir misin?

Hani sen arabesk dinlemezdin, dedim.. Ya türk sanat müziği gibi şarkı, ne arabeski çok beğendim tam beni anlatıyor... Dedi :) :D :mrgreen:

İlla da bir isim;Arabesk,olmadı Türk sanat müziği..Müzik işte kardeşim,müzik ya :!: Ne zaman aşacağız şu şablon mantıklarını :?:

Bu gidişle zor gibi :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti hayat kavgası 15 Şub 2008, 23:36

O zaman ben de en son Gencabayla ilgili yaşadığım olayı anlatayım.1 ay kadar önce servisini çektiğim okulun ÖĞRETMENLERİNİ bir yere götürdüm.Neyse bizim çoğunluğu bayan hafif sosyetik öğretmenler bindiler minibüse gidiyoruz,ben de film müzikleri albümünden SENİ BULDUMYA eserini dinliyorum.Şarkı başladı kemanlar konuşmaya başladı minibüste çıt yok.Bayılan bayılana müziğe.Hemen cd'yi istediler bu kim diye.Ben de gencebay dedim ben bunu yıllardır dinliyorum dedim.Gerçek müzik budur dedim.Bu sadece müziği,bir de sözlü icrasını dinleseniz.Birazda teknik bilgi,kaşıklarla marakas birlikte çalıyor.Biri sağda biri solda.Eeee marakas brezilya kökenli olduğuna göre,brezilyayla arabistan komşu olmadığına göre demek ki Gencebayın arabeskle alakası yokmuş.Değil mi ama?Kısacası Gencebay müziği bir başka.İşin ilginç tarafı ne biliyormusun arkadaşlar,müzik öğretmeni.Müzik öğretmeni Orhan Gencebayı çok sevdiğini ve her zaman dinlediğini söylemişti.Ben demiştim müzikten anlayanlar Gencebayı dinlerler diye...
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti SerdarYılmaz 15 Şub 2008, 23:45

hayat kavgası yazdı:O zaman ben de en son Gencabayla ilgili yaşadığım olayı anlatayım.1 ay kadar önce servisini çektiğim okulun ÖĞRETMENLERİNİ bir yere götürdüm.Neyse bizim çoğunluğu bayan hafif sosyetik öğretmenler bindiler minibüse gidiyoruz,ben de film müzikleri albümünden SENİ BULDUMYA eserini dinliyorum.Şarkı başladı kemanlar konuşmaya başladı minibüste çıt yok.Bayılan bayılana müziğe.Hemen cd'yi istediler bu kim diye.Ben de gencebay dedim ben bunu yıllardır dinliyorum dedim.Gerçek müzik budur dedim.Bu sadece müziği,bir de sözlü icrasını dinleseniz.Birazda teknik bilgi,kaşıklarla marakas birlikte çalıyor.Biri sağda biri solda.Eeee marakas brezilya kökenli olduğuna göre,brezilyayla arabistan komşu olmadığına göre demek ki Gencebayın arabeskle alakası yokmuş.Değil mi ama?Kısacası Gencebay müziği bir başka.İşin ilginç tarafı ne biliyormusun arkadaşlar,müzik öğretmeni.Müzik öğretmeni Orhan Gencebayı çok sevdiğini ve her zaman dinlediğini söylemişti.Ben demiştim müzikten anlayanlar Gencebayı dinlerler diye...

Harika bir anektod "hayat kavgası". Bunun gibi olaylari hepimiz öyle çok yasamisizdir ki, tabii bazilarimiz daha çok. Genelde Gencebay hakkinda önyargilarla dolu olanlar, müzigini bile dinlemeden "Gencebay" kelimesi zikredildiginde "iyyyy" diye burun kiviranlar, ama sonra "kim oldugunu" bilmeyip de dinleyince hayran kalanlar... Ah önyargi vah önyargi..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti gokhanmutluer 25 Şub 2008, 12:02

ben bugüne kadar biçok arkadaşımı gencebaycı yaptım.en önemli olan olay bence gencebayın şarkı sözlerini okutarak onu anlatabilmekten geçiyo ve bütün arkadşlarım gencebayı bugüne kadar yanlış anladıklarını ifade ediyolar bende çok mutlu oluyorum tabi
Kullanıcı avatarı
gokhanmutluer
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ORHANKAR-35 11 Mar 2008, 17:21

ömer kardeş hakikatten mükemmelsin tebrik ederim
ORHANKAR-35
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti ORHANKAR-35 11 Mar 2008, 17:23

şunuda belirteyim birini gencebaycı yapmak zor iştir inanın herkez o derin felsefeyi anlayamaz anladığı andan itibaren bırakamaz dostlar
ORHANKAR-35
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti kralGencebay 21 Mar 2008, 22:31

Bence herkeste bir Gencebaycı altyapısı var mutlaka,önemli olan o altyapıyı geliştirmek ve günyüzüne çıkarmak.Birgün herkes Gencebaycı olacak... ;) :D
Kullanıcı avatarı
kralGencebay
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idam_mahkumu 21 Mar 2008, 22:34

kralGencebay yazdı:Bence herkeste bir Gencebaycı altyapısı var mutlaka,önemli olan o altyapıyı geliştirmek ve günyüzüne çıkarmak.Birgün herkes Gencebaycı olacak... ;) :D

Dostum ağzına sağlık o işin esprisi, latifesi ama bence birgün herkes Gencebay'cı olmasın... Olmasınlar ki, gerçek Gencebay'cıların kıymeti bilinsin, değil mi?
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti berker06 22 Mar 2008, 00:37

Gecen sene okul için ankara dışındaydım ve yurdumuzda kaldığım odada televizyon vardı.Her pazar kanal 1 deki Orhan Gencebay filmlerini izlerken yanımda olan arkadaslarımda mecburen izlemek zorundalardı ben izlediğim için, artık onlarda bir gencebaycı olmuşlardı şimdi ayrıyız ve arada sırada msnde dinledikleri şarkılara baktığımda orhan gencebay yazmakta "artık onlarda bir Gencebaycı"
Ne Güc Yeter Ne Dil Seni Anlatmaya
Ömrüm Yetmez Belki Bir Sen Daha Bulmaya
Kullanıcı avatarı
berker06
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

ÖncekiSonraki

Gönül Dostları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir