orhan abi kendi taklitleri için ne düşünüyor

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...
Forum kuralları
Buraya yalnızca ORHAN GENCEBAY İLE İLGİLİ olan ve diğer Gencebay kategorilerine uygun olmayan konuları açınız.
Orhan Gencebay ile ilgili olmayan konular için Serbest Kürsü forumlarını kullanınız.

orhan abi kendi taklitleri için ne düşünüyor

İleti muamma0941 17 Mar 2008, 17:34

orhan abinin benim bildiğim ali gencebay ayhan toprak ve bahadır aydoğan gibi ses taklitleri var özellikle ayhan toprak fiziksel taklitte yapıyor babanın düşünceleri neler birde babanın fiziki özellikleri nelerdir mesela ben çıplak 90 kilo civarında boyununda 175 cm olduğunu duymustum doğruluk payı nedir
muamma0941
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: orhan abi kendi taklitleri için ne düşünüyor

İleti GözümSende 17 Mar 2008, 22:23

taklitlerinin hiç bir zaman önünü kesmediğini hepimiz biliyoruz.Hatta Bahadır Aydaoğan bir ara iftirada bulunmuştu baba ekmeğimi ver tarzzında,Gencebayda resmi! sitesinde o zamanlar biz kimsenin önünü kesmedik bize yakışmaz demişti.Ayhan Toprak Samsunlu bir isim.Gencebay'ı kendine öncü gördüğünü onunla bir kez telefonla konuştuğunu ve bir şarkısını okumak istediğini,baba kendisine layık görürse çok sevineceğini söylemişti.Kliplerinde not yazıp bağlama çalıyor.
Şimdilik diyebileceklerim bunlar.Ama konuyla ilgili dikkatimi çeken şu ki her iki isimde bence babayı iyi gözlemlemiş ve magazinsel ya da reklamsal manada babanın yapmadıklarını ya da yapmaya çekindiklerini yapmaya çalışıyorlar.Bu göz ardı edilemez bir gerçek.Misal kliplerde arabeskçi baba imajını değilde,noya yazan,bağlama çalan,efendi bir Gencebay'ı taklit ediyorlar.Keza Bahadır Aydoğan'da orkestrasyon olarak,akerdeon,buzuk, vb... kullanarak,Orhan Gencebay'ın klasiklerşmiş laflarından ve o efsane gırtlak nağmelerinden kendine bir yol çiziyor.Taklitler aslını yaşatır derler ya,her ne kadar kötünün hatta berbatın iyisi de demek zorunda olsam bu isimler vakt-i zamanındaki Gencebay taklitçilerinden daha iyi benimsemiş Gencebay'ı kanımca.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti muamma0941 18 Mar 2008, 09:27

GözümSende yazdı:taklitlerinin hiç bir zaman önünü kesmediğini hepimiz biliyoruz.Hatta Bahadır Aydaoğan bir ara iftirada bulunmuştu baba ekmeğimi ver tarzzında,Gencebayda resmi! sitesinde o zamanlar biz kimsenin önünü kesmedik bize yakışmaz demişti.Ayhan Toprak Samsunlu bir isim.Gencebay'ı kendine öncü gördüğünü onunla bir kez telefonla konuştuğunu ve bir şarkısını okumak istediğini,baba kendisine layık görürse çok sevineceğini söylemişti.Kliplerinde not yazıp bağlama çalıyor.
Şimdilik diyebileceklerim bunlar.Ama konuyla ilgili dikkatimi çeken şu ki her iki isimde bence babayı iyi gözlemlemiş ve magazinsel ya da reklamsal manada babanın yapmadıklarını ya da yapmaya çekindiklerini yapmaya çalışıyorlar.Bu göz ardı edilemez bir gerçek.Misal kliplerde arabeskçi baba imajını değilde,noya yazan,bağlama çalan,efendi bir Gencebay'ı taklit ediyorlar.Keza Bahadır Aydoğan'da orkestrasyon olarak,akerdeon,buzuk, vb... kullanarak,Orhan Gencebay'ın klasiklerşmiş laflarından ve o efsane gırtlak nağmelerinden kendine bir yol çiziyor.Taklitler aslını yaşatır derler ya,her ne kadar kötünün hatta berbatın iyisi de demek zorunda olsam bu isimler vakt-i zamanındaki Gencebay taklitçilerinden daha iyi benimsemiş Gencebay'ı kanımca.

teşekür ederim
muamma0941
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti yargısız infaz 27 Mar 2008, 13:53

orhan gencebaya benzerlik benim bildiğim bahadrı aydoğan var,, ve ekmeğimle oynamada demişti gazetelerden okumuştuk,, orhan babaya benzemek iftiralarla değil uygun bir yoldan gitmek yada nasıl gideceğini bilmek en doğrusu bana göre
bu yolların sonu hasrete çıkar,,
Kullanıcı avatarı
yargısız infaz
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Aytac 02 Nis 2008, 21:12

ya taklit de taklit olsa bari. Sesler ne bicim. Söylesinler sarkilarini ama Orhan Gencebay ile internette dolasmasinlar. Biz Gencebaycilar hemen biliriz bu Baba degil diye. Ama baskalri babayi daha tam tanimiyan dinler ve yalnis selyer düsünür.
Kullanıcı avatarı
Aytac
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti dreams86 03 Nis 2008, 05:11

bundan iyi reklammı olur allah aşkına çık ortaya yap takliti ben sanatçıyım de.insanları kendine çekme yöntemi bu taklit olayı millet albümü alsın merak edip aha orhan baba ya benziyormuş desinler.bu gib insanlar herzaman taklitçi olarak anılmaktan malesef kurtulamayacaklar..çok klasik olan bir laf varki taklifler asılllarını yaşatırlar.herzaman o adamlara baktığımızda orhan baba nın takliti etiketinden kurtulamayacaklar.
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Aytac 08 Nis 2008, 17:08

dreams86 yazdı:bundan iyi reklammı olur allah aşkına çık ortaya yap takliti ben sanatçıyım de.insanları kendine çekme yöntemi bu taklit olayı millet albümü alsın merak edip aha orhan baba ya benziyormuş desinler.bu gib insanlar herzaman taklitçi olarak anılmaktan malesef kurtulamayacaklar..çok klasik olan bir laf varki taklifler asılllarını yaşatırlar.herzaman o adamlara baktığımızda orhan baba nın takliti etiketinden kurtulamayacaklar.

evet. Taklitcilre asla sanatci olarak anilmazlar. Her zaman taklitci olarak. Onlar gecici olarak sadece müzik sektötünde yasiyabilirler. Ama devamli aslaaaa.
Kullanıcı avatarı
Aytac
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Hatasız_Kul_Olmaz 08 Nis 2008, 17:11

Aytac yazdı:
dreams86 yazdı:bundan iyi reklammı olur allah aşkına çık ortaya yap takliti ben sanatçıyım de.insanları kendine çekme yöntemi bu taklit olayı millet albümü alsın merak edip aha orhan baba ya benziyormuş desinler.bu gib insanlar herzaman taklitçi olarak anılmaktan malesef kurtulamayacaklar..çok klasik olan bir laf varki taklifler asılllarını yaşatırlar.herzaman o adamlara baktığımızda orhan baba nın takliti etiketinden kurtulamayacaklar.

evet. Taklitcilre asla sanatci olarak anilmazlar. Her zaman taklitci olarak. Onlar gecici olarak sadece müzik sektötünde yasiyabilirler. Ama devamli aslaaaa.
Bu feryat bu hasret öldürür aşk beni
Uzaktan olsada razıyım sev beni...
''CAN DEMEK SEN DEMEK''
Kullanıcı avatarı
Hatasız_Kul_Olmaz
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti mecnun_murat 08 Nis 2008, 21:21

Bİ TANE DE BİZİM BURDA KAYSERİDE VAR Bİ TAKLİTÇİ.DUYDUĞUM KADARINI SÖYLÜYORUM.ADI KORHAN KENÇBAY'MIŞ.HATTA YİLGOR BİLİR.BERABER GİTTİĞİMİZ SAZ EVİNE TAKILIYORMUŞ.SAÇI AYNI ORHAN GENCEBAY İMAJI VE BAĞLAMASI ONUN GİBİ DİYORLAR.TABİ ORHAN ABİ KADAR İYİ DEĞİLDE.İZİNDEN GİDİYORMUŞ YANİ.TABİ NE KADAR DOĞRU BİLEMİYORUM.DUYDUĞUM KADARINI SÖYLEDİM.
Kullanıcı avatarı
mecnun_murat
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Pala24 09 Nis 2008, 10:26

orhan abinin taklitçiler için aklının ucundan kötü bişey geçtiğini zannetmem. bilmiyorum ayhan toprağı dinleyeniniz varmı 2001de çıkan kasedini almıştım orhan abiyi sesi oldukça anımsatıyor bahadır aydoğan gibi değil. ayhan toprağın başka kaset çıkardığını görmedim bilmiyorum acaba niye kaset çıkarmadı diyede merak ediyorum kişilik olarakta efendi bi insana benziyor yinede arkadaşların dediği gibi taklitler aslını yaşatır tabi
KORKAK DOSTUN OLACAĞINA, CESUR DÜŞMANIN OLSUN.
Kullanıcı avatarı
Pala24
Yeni Üye
Yeni Üye

Sonraki

Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir