TRT ve GENCEBAY Müziği.

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: TRT ve GENCEBAY Müziği.

İleti idam_mahkumu 02 Nis 2008, 12:22

orhanbaba yazdı:belkide hayırlısı buydu .. Ama gerçekten çok merak ediyorum nedenini

Ben en çokta kişisel kıskançlıklara bağlıyorum olayı..
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 02 Nis 2008, 13:16

idam_mahkumu yazdı:
orhanbaba yazdı:belkide hayırlısı buydu .. Ama gerçekten çok merak ediyorum nedenini

Ben en çokta kişisel kıskançlıklara bağlıyorum olayı..

Hayır,kişisel değil.TRT'nin statik bir müzik anlayışı varmış.Bu da korumaya yönelik olmasından kaynaklanıyormuş.Ve Türk müziğinde bu klasik kalıpların dışına kim çıkarsa onu kabullenemiyormuş.Bu Gencebay da olabilir,başkası da olabilirdi;isme özel değil.Tabii eskiden bahsediyorum.Şimdi artık TRT'nin o katılığı kırılmış durumda.Niye kırıldı?Çünkü kabul ettiler,bu değişimin önünde duramayacaklarını anladılar.Artık hem korumaya yönelik politikalarına bir yandan devam ederken,bir yandan da güncel olanı sunuyorlar.Yalnız TRT sanatçıları artık Kültür bakanlığına bağlı olacakmış sanırım.Bence bu kötü bir gelişme.Gencebay da bunu söylemiş zaten popstar'da.Bu da şunu gösteriyor ki,Gencebay her ne kadar TRT'yi bazen yerse de,demek ki misyonuna da saygı duyuyormuş.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti Aytac 02 Nis 2008, 20:57

TRT simdi tabi hatasini anliyor. Ama is isten gecti.
Baba TRT den cikti ve kendi basina kendi isini ni yapti. Kimsenin destegi olmadan buraya kadar geldi. Babanin zaten TRT ye felan ihtiyaci yoktu.
Bence TRT Babaya bir özür Borcu var.
Kullanıcı avatarı
Aytac
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti hasretsevda 04 Nis 2008, 04:19

bir zamanlar okuldan bir hocamınızın itirafı..kendisi yuttan seslerin ilk kurculuarından ve sarısozen hocamınızın talebelerindendi..mustafa hoşsu derlemeci ve trt sanatcılarından ilk kuşak.'gencebay trt ve konservatuvarlar için en büyük kaybımızdır' ...bu itiraf baştaki yönetici otorite denen kesimden gelmesi olayın ciddiyetini apaçık ortaya koymuştur..fazla söze gerek yok heralde...
Kullanıcı avatarı
hasretsevda
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti g-n-c-b-y_cı 05 Nis 2008, 00:29

evt belkıde hayırlısı buydu ama bı de ben su yonunu dusundum gercektende ıcler acısı bısey olurdu dıe gercektende aglanacak bı durum olurdu dıe dusunebılıyormusunuz trt orhan baba yı yasakladıgı zaman ya halk da Orhan baba mızı bu kadar tutmasaydı tabıı kı akılların ucundan bıle gecırmek ıstemıyorum ama dusunebılıyormusunuz Türk muzıgınde kı eksıklıgımızı belkı de bı cok seyımız bu derece gelısmemıs olacaktı hatta belkıde degıl bu bır kesın ve boyle bır tv hala kendı basına yasaklar koyabılıyor bende bu duruma yazık dıorum baska bısey dıemıyorum
g-n-c-b-y_cı
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mylife67 04 May 2008, 05:17

TRT'nin orhan gencebaya yaptıgı en büyük haksızlıklardan biriydi ama amacına ulaşamadı ve ulaşamayacakta gencebaya yapılan haksızlıkla gericiligi ve geri zihniyetini ortaya dökmüş oldugunu göstermiş oldu
mylife67

İleti muratali 25 Haz 2008, 16:19

TRT o yıllarda çok büyük hata yaptığının farkına yıllar sonra varmıştır. Merak etmeyin.
muratali
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti samsunlu murat 05 Tem 2008, 18:38

O DÖNEM YASAK KOYAN TRT YILLAR SONRA GENCEBAYI DEVLET SANATÇISI YAPTI.NE İLGİNTTİRKİ DÜN DE BUGÜNDE DEVLETİN ZİRVESİNDE İSİMLER (BUNA CUMHURBAŞKANLARI DA DAHİLDİR MESALA TURGUT ÖZAL)ORHAN GENCEBAY VE DİĞER ARABESK DEDİKLERİ KİŞİLERİN ŞARKILARINI MAKAM ARAÇLARINDA BİLE DİNLEMİŞLERDİR.
samsunlu murat
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti turanamac Dün, 23:08

yine orhan gencabyın ağzından okuduğum bir röportajında gencebay o dönemde devletin bir kültür politikası bulunmadığından bu yeni tür müziğe yaklaşımlarının tamamen dışlama politikası olduğunu söylüyordu..ayrıca halk müziği ve türk müziği tamamen yanlış olan koruyucu ve yeiliğe kapalı bir yaklaşımla icra edildiğinden orhan gencebayın düşüncesi ve bağlamadaki tarzı kabul görmedi knatindeyim..ayrıca kendisi ne kadar ifade etmesede trt deki standart enstrumanistler orhan gencebaydaki bağlama yeteneğini elbet görmüşler ve onu kendilerinden uzaklaştırabilmek adına her yola başvurmuşlar..bunların içerisinde ne yazıkki çok değerli halk müziği hocalarıda vardır..
turanamac
Yeni Üye
Yeni Üye

Önceki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir