Orhan Gencebay Almanya Eserleri..

Sanatçımızın Diskografisi, Albümleri, Plakları...

Re: gencebay almanya esrleri

İleti dreams86 14 Mar 2008, 01:45

bakın şuda var .bunu hiçbir zaman aklımızda çıkartmamalıyız orhan gencebay gibi büyük bir sanatkar insan var karşımızda.mesela 76 senesine bakıyoruz 3 45 lik var .bukadar üretken bir insan 1 senede 6 şarkımı yaptı.kimbilir bu zaman zarfında heleki o yıllardaki verimliliğinide göz önünde bulundurusak kimbilir piyasaya çıkartmadığı nice eserler üretti.ama piyasaya çıkartmadı.ben o zaman ölürüm adlı eseri söz müziğini yaptı düzenledi .bir okumadımı yani.belki okudu tahminime göre okudu.ancak şarkıyı biriciğe verdiği yada uygun görmediği için piyasaya vermedi..ben öyle inanıyorum.orhan gencebay belki birgün bu şekilde yaptığı ve yayınlamadığı çalışmalarını gün ışığına çıkartırsa göreceğiz.
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti anarki_99 23 Mar 2008, 13:56

:? eğer kayıtları bulabilirseniz paylaşımları bekliyoruz.
anarki_99
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti orhanbaba 02 Nis 2008, 11:57

idam_mahkumu yazdı:
topraktanbircan yazdı:Ya Nezihi abi,ayıp oluyor ama ben "ben o zaman ölürüm"ü dinlediğimi söylüyorum.Senin bu yaptığın bana "sen yalancısın" demek oluyor ki bu çok çirkin.Ötekileri bilmiyorum ama ben o zaman ölürüm'ü dinledim.sanal temenni değil bu,gerçek.valla sinirlenmeye başladım.

Durun yahû :) Açıkcası bende biliyorum ben o zaman ölürüm'ün varlığını. Ama Nezihi abi "ben hiç duymadım, görmedim..." diyor.. Bu olabilir. Bende görmedim ama varlığını hissediyorum.

Bu şarkının gencebayın yorumladığını bende duydum sağlam yerden ama halen bulamadım duyduğuma göre Ankara yerel bir radyoda yayınlanmış parça arkadaş dinlemiş. ama ne kadar doğru bilmiyorum ama bu parçanın olduğuna eminim...
Kullanıcı avatarı
orhanbaba
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti karpuzcu sebahattin 04 Nis 2008, 15:19

idam_mahkumu yazdı:Açıkcası ben o zaman ölürüm Genebay solo versiyonu net âlemine henüz düşmedi. Ama bir arkadaştan söz aldım, ilk fırsatında bana gönderecek. ;)

inş gönderir dinleriz çok hoş bir eser her arşivçide olması lazım bir baş yapıt
aşkıma kul oldum ise sanma aşkı sen yarattın
Kullanıcı avatarı
karpuzcu sebahattin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti sorhanci 05 Nis 2008, 05:39

ben o zaman ölürüm parçasını gencebay okumamıştır (klasikler 2 hariç ) ancak şarkının sitarlı versiyonu tam emin olmamamkla birlikte batsın bu dünya filminde sadece enstrülman olarak icra edilmiştir. almanya çıkışlı olan büyümü yaptın meyhaneci bağlamalı versiyonun olduğu kasedin adı çilekeştir ve yarabbim kasetinden farklılığı sadece büyümü yaptın ve meyhanecidir aklımın yettiği kadarı ile
Kullanıcı avatarı
sorhanci
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti asakallı 05 Nis 2008, 08:08

sorhanci yazdı:ben o zaman ölürüm parçasını gencebay okumamıştır (klasikler 2 hariç ) ancak şarkının sitarlı versiyonu tam emin olmamamkla birlikte batsın bu dünya filminde sadece enstrülman olarak icra edilmiştir. almanya çıkışlı olan büyümü yaptın meyhaneci bağlamalı versiyonun olduğu kasedin adı çilekeştir ve yarabbim kasetinden farklılığı sadece büyümü yaptın ve meyhanecidir aklımın yettiği kadarı ile

ben o zaman ölürüm parçasını gencebay okumamıştır (klasikler 2 hariç ) sadece bu sözüne katılmıyorum yada katılmak istemiyorum Başar dinlediğini söylüyor ve bizlerde olduğuna Başar'ında katkısıyla ümit ediyoruz olsun istiyoruz
Diğer söylemlerin doğrudur.
Kullanıcı avatarı
asakallı
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti topraktanbircan 05 Nis 2008, 09:44

asakallı yazdı:
sorhanci yazdı:ben o zaman ölürüm parçasını gencebay okumamıştır (klasikler 2 hariç ) ancak şarkının sitarlı versiyonu tam emin olmamamkla birlikte batsın bu dünya filminde sadece enstrülman olarak icra edilmiştir. almanya çıkışlı olan büyümü yaptın meyhaneci bağlamalı versiyonun olduğu kasedin adı çilekeştir ve yarabbim kasetinden farklılığı sadece büyümü yaptın ve meyhanecidir aklımın yettiği kadarı ile

ben o zaman ölürüm parçasını gencebay okumamıştır (klasikler 2 hariç ) sadece bu sözüne katılmıyorum yada katılmak istemiyorum Başar dinlediğini söylüyor ve bizlerde olduğuna Başar'ında katkısıyla ümit ediyoruz olsun istiyoruz
Diğer söylemlerin doğrudur.

Evet var.Hem sırf ben demiyorum başka birçok gönül dostunda aslında bu eserin kaydı var.Ben sadece dinlemiştim radyodan.Bu konu çok uzadı diye cevap vermeyecektim "sorhancı"nın dediklerine.Çünkü doğru söz bir defa denir.Ama senin yazın cevapsız kalmasın diye yazdım Adnan abi..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti asakallı 05 Nis 2008, 09:49

Başar ben şimdiye kadar dinlemedim ama var olduğu söylentisi dolaşıyor ortalarda ama onlardan önce sen dinledim dedikten sonra diğerlerinin ne dediği pek önemli değil artık çünkü sen dinlemiş birisin ve senin müzik kulağınada güvenirim açıkcası
inşallah bir gün çıkarda bizlerde o efsane halini dinliye biliriz
Kullanıcı avatarı
asakallı
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti karpuzcu sebahattin 12 Nis 2008, 15:10

ben ozaman ölürüm eski versiyon var bir ölmek kaldı da yakında eklicek merak etmeyin ayrıca bir kaç tanede eser daha olacak ben topraktan bir canım çıplak sesle yani müziksiz suan makaradan alınıyor eserler
aşkıma kul oldum ise sanma aşkı sen yarattın
Kullanıcı avatarı
karpuzcu sebahattin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti SerdarYılmaz 12 Nis 2008, 15:31

karpuzcu sebahattin yazdı:ben ozaman ölürüm eski versiyon var bir ölmek kaldı da yakında eklicek merak etmeyin ayrıca bir kaç tanede eser daha olacak ben topraktan bir canım çıplak sesle yani müziksiz suan makaradan alınıyor eserler

Bunlar muhtesem haberler "karpuzcu sebahattin". Merakla bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay 45'likleri, Lp'leri ve Albümleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir