Olacağı Buydu ! (13.11.2007)

Gazete, Dergi, Net Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
Bu bölümde yayınladığınız haberlerin KAYNAĞINI [Gazete/Dergi adı, (varsa) Haberin Web Sayfası, Haberin Tarihi] şeklinde vermeye özen gösteriniz.

ÖRNEK FORMAT:
Tercüman Gazetesi, http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239, 26/04/2005

Re: Olacağı Buydu ! (13.11.2007)

İleti idam_mahkumu 14 Kas 2007, 02:03

SerdarYilmaz yazdı:
idam_mahkumu yazdı: Biz ne fanatiğiz, ne hayranız, ne orhancıyız. Bizler Gencebay'ın yegane gönül dostlarıyız.

Iste bu cümleni de o maillerin basina ekleyip yayinlarsan harika olur gercekten. Sonuna kadar destekliyorum, bir sekilde dikkat cekmeliyiz. Hem bu sekilde, hem de bizzat Gencebay´i ziyaret ederek.

Haklısın Serdar... Orhan abi artık sesimize kulak vermeli. Popstar tüm büyüyü bozmadan olaya et atmamız lazım... Zira, Popstar tüm büyüyü bozarsa, yıllar sonra dünyaya gelebilecek Gencebay'cılar, bizlerin hakkında pek olumlu şeyler düşünmeyebilirler. "Ellerini kollarını bağlayıp, Gencebay efsanesinin yıkılışını an be an seyretmişler, projerler için çabalamamışlar...." diyebilirler. Biz üzerimize düşeni yapalım, tabii her halükârda son söz Gencebay'a biter...
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti SerdarYılmaz 14 Kas 2007, 02:07

Biz üzerimize düşeni yapalım, tabii her halükârda son söz Gencebay'a biter...

Orasi süphesiz öyle, ama dedigin gibi bizim kendimize düseni yapmamiz lazim. Cabuk hareket etmek gerek.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 14 Kas 2007, 10:11

serdar'ın dediği gibi ömer,başa onu da yazarsın:"bizler ne fanatiğiz,ne hayranıyızine orhancıyız.bizler gencebay'ın yegane gönül dostlarıyız."

durumu bundan daha iyi tasvir eden bir cümle olamazdı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti aydın 14 Kas 2007, 11:00

Arkadaşlar herkes tepkisini dile getirmek istiyor haklı olarak fakat orhan gencebay hiçmi gazete okumuyor?basın müşaviri yokmu, çevresindeki bunca insanın bu tepkilerden hiçmi haberi yok allahaşkınıza.Bugün sadece bu sitede değil bütün gazetelerde bile yorum yapılan yazıların hepsinde ORHAN BABA SENİN NE İŞİN VAR ORADA yazan sayısı küçümsenmeyecek bir kalabalık orhan babanın o programdan ayrılmasını istiyor.Ve kendisinin bundan haberi var ama hala bu kadar insanı azınlık olarak görüyorsa ne söylenecek söz nede söyleyecek hal kaldı bizde
aydın
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti idam_mahkumu 14 Kas 2007, 11:30

aydın yazdı:Arkadaşlar herkes tepkisini dile getirmek istiyor haklı olarak fakat orhan gencebay hiçmi gazete okumuyor?basın müşaviri yokmu, çevresindeki bunca insanın bu tepkilerden hiçmi haberi yok allahaşkınıza.Bugün sadece bu sitede değil bütün gazetelerde bile yorum yapılan yazıların hepsinde ORHAN BABA SENİN NE İŞİN VAR ORADA yazan sayısı küçümsenmeyecek bir kalabalık orhan babanın o programdan ayrılmasını istiyor.Ve kendisinin bundan haberi var ama hala bu kadar insanı azınlık olarak görüyorsa ne söylenecek söz nede söyleyecek hal kaldı bizde

Haberi olmaz olur mu ? Programa katılma kararı verdi günden beri herkes aynı şeyi dile getiriyor. Dünya kadar haber çıktı, dünya kadar köşe yazısı, bizim tepkilerimiz, sanatçı arkadaşlarının tepkileri, e-maillerimiz, telefon görüşmelerimiz, mektuplarımız... Ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 14 Kas 2007, 12:25

aydın aslında doğru diyor.biz böyle diyoruz da sanki orhan gencebay'ın hiç mi haberi olmadı bu tür rahatsızlıklardan.bırakın siteleri,Türkiye'nin en büyük gazetelerinin en çok okunan yazarları bile bu olayı dile getirdi.ama iş orhan gencebay'da bitiyor. o en az bizim kadar rahatsız olacak ki o zaman bırakacak.demek ki çeşitli etmenler var kafasında ve bu etmenler onun yarışmayı terk etmesini engelliyor.yani bahanelerin arkasına sığınmış durumda orhan gencebay.ilk başladığında ketenpereye getirildim,bu sezon bitince noktayı koyacağım diye yine bahanenin arkasına sığınmıştı. oysa sonra hepimiz kimin ketenpereye getirildiğini gördük.hem de defalarca.suçunu hafifletmek için başkasına atma içgüdüsü bu.sanki kendisi masum,sütten çıkmış ak kaşık ama sürekli birileri onu kandırıyor imajı vermek istiyor.bu çok saçma.kendi kendine karar verebilme yeti ve özgürlüğü her normal insanda vardır.bırakmıyor işte gencebay,demek ki işine böyle geliyor..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti hasretsevda 19 Kas 2007, 01:27

sitedeki tüm arkadaşlara selam öncelikle..gecen hafta siteye ilk kez yazı yazmıştım.ömerlede aynı hafta içinde yazıştık.söz verdim ve bu nedenle bu akşam popstara baktım.kendimce kişisel pretostoydu programı izlemiyordum...arada bir denk geliyor kanalı değiştiriyorum.ilk 30 dakikayı izledim...AYNI TAS AYNI HAMAM.hani bunca yıllık muzik deneyimlerimiz bir yana hayretle izliyorum.bazı cümleleri.not alıp masaya yatırsak çıkan hataları toplasak izmirde istanbula yol olur.aramağan çağlayan bir defa muzik adamı değil.bülent ersoy ona keza...halk ona diva yakıştırmasını vermiş olsada bu muziği çok iyi bilen demek değildir.orda kullandıgı kelimeler si koma bemolü tanini kçük muneccep vs.bunlar her türk muziği öğrencisinin bilmesi gereken nazariyat için gerekli olan literatürden belli başlı kelimelerdir..muzik dilinin türk muziğinde kendine has ifadeleridir.mesela nisebe-i şerife sayısı masit makamlarda her birinde değişkendir..(bu konuyuda inceleyen AREL-EZGİ-UZDİLEK)tam dörtlüle ve beşliler oranı..herhangi bir makam içinde...ama kaldı ki...bülent gibi sözde alaturkacılar bunları asla bilmezler..iki üç osmanlıca kelimeyle yarısıda dilin fransızca karışımı ortada ahkam keserler..türk muziği için virüs niteliğindeki kişilerden biridir benim gözümde..okuma tavrı bırakın istanbul lehçesini bol ritterandolu ağdalı bir tavır ve ne arabesk nede türk muziği arasında hafifi fantazimtrak(her ne demekse fantazi)ritmden kaçan bir söyleme stili.bunlar gerçek anlamda türk muziğine yapılmış suikastlardır..BU GECE Kİ İzLENİMLERE GELİRSEK.ARMAGAN mesela kazım koyuncu ekolü dedi...kazım koyuncu merhum çernobille ilgili toplumcu eserler üretip adını duyurmuş ve ömrü süresince muzik yapmaya çalışmıştır...konu oda deil..ekol kelimesi nasıl kullanılıyor kimin için...ve dönüp orhan abi kazım koyuncu ekolü gibi diyebilirmiyiz diyoır...yarışmacı kız o sırada karadenizli..bu türkü için otantikmi modernize mi edilmiş demeliyiz.?.nerelerden nerelere cahil cühela polemiği bunlar....armagan bilseki karşısında onu izleyenlerden bazıları muzikolog bu kadar aptalca soylemlere girmez zaten.kendince de işine gelmediği durumlarda ben muziği bilmem diyor...nota bilmem..kulak yoktur..vs...eğer gecen yıllara dair izleyenler varsa trt 1de zara program yapıyordu ..ve arif sag konuktu...o programda arif hoca popstara jürisini çok güzel bir şekilde eleştirdi...orda iki üç ne idüğü belirsi vatandaş oturmuş bizim çocuklarımızxa hakaretler yagdırıyor ve bilinki bu yanlıştır...toplum örnek alır yarın bir gün bunlar yayılıır...yayılması muhtemeldir diye...görmek isteyen görüyor zaten ortamı...şimdi bizim asıl meselemize geleceğim...USTA zamanında timur selçukla ilgili tartışma öncesi trt zamanları (o meşhur oturum..ali kırca yıldırm gürses rahmetli timur selçuk ve cavidan selanik) timur selçuıgu muhattap kabul etmem diye demeçler verdi...kendince gerekçesi timur arkadaşımız türk muziğini bilmez..iyi bir muzisyendir ama benim muhattabım olamaz diye...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ki..popstar bir tartışma platformu olmasada kavgalar bolca muzik adına ahkam kesenler orda EKOL MEKOL DEKOLTE LER BOL.türk halk muziğine bakış açıları...birde içimizi kanatan yerlerden birisi bu...armaganın ikincci cahilliği şuydu...ben bu türküyü sanat muziği olarak duydum.hissettim...acaba sazlar orkestra sanat muziği sazları diye mi....bu yılın gafı olmalı bence....BİR DEFA EGER BİR TÜRKÜYÜ PİANOYLA ÇALINCA BATI ESERİ OLMADIGI GİBİ UDLA KANUNLA SANAT MUZİĞİ NEYLE İCRA EDİNCE İLAHİ MUZİK BAGLAMAYLA İCRA EDİNCE HALK MUZİĞİ OLMAZ...ÖNEMLİ OLAN ENTERVALDİR... GERİSİ BOŞ.çalgıların değişmesi demek çalınan muziğin türünü değiştirmez...kaldı ki türk halk muziğimizde bir çok yorede eserller udla kanunla baglamayla kemanla son 50 yılda klarnetle birlikte olmak üzre geleneksel şekilde icra edilmektedir...ama ben ne gariptir ki..USTANIN bu önemli rastlantı şekilde de sormuş olunan soru hakkında şu yorumunun beklerdim..bir ege türküsü çalınmıştı....çökertme öncesinde de kerimoğlu....yıllar öncesi yaptıgımız araştırmalar özellikle ege türküleri benim kendi tez çalışmalarımdan birisi...mesela şunu gördüm...EGE TÜRKÜLER MAKAMSAL SEYİR SEYREDER...YANİ EGER Kİ EGE TÜRKÜLERİ OLMASA SANKİ MAKAM DİYE BİŞEY YOKMUŞ GİBİ SANILIR HALK MUZİĞİNDE..O KADAR ZENGİN VE ÇEŞİTLİDİR Kİ..BİR NİHAVENT MAKAMI NİKRİZ MAKAMI KARCIGAR HİCAZ SABA MAKAMI SEGAH MAKAMI HİCAZKAR MAKAMI VE BİR ÇOGU AYNI ZAMANDA BİR BUÇUK OKTAV BAZILARI VE MAKAMSAL SEYİR(TAKSİM YAPAR GİBİ) SEYREDER..USTA BU KONULARLA ÇOK YAKINDAN İLGİLİYDİ BİLDİĞİM..ZEYBEKLER EGE TÜRKÜLERİNE KARŞI HASSASTIR..MADEMKİ ORDA MUZİK ADINA DURUYORUM DİYORSA..YILLARCA KONSERVATUVARLARDA TÜRK MUZİĞİ ÖĞRENCİLERİ VE HALK MUZİĞİ ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLER ARASINDADA BÖLÜNMELER GURUPLAŞMALAR AŞAĞILAMALARA MARUZ KALDIK.BİRDE BİZİM GİBİ GENCEBAY MUZİĞİNE GÖNÜL VERENLERİN YEDİĞİ DARBELER DE PİYASACI ARABESKÇİ DAMGASI CABASI.BU MUZİĞİN BU HALE GELMESİNE NEDEN OLAN ZİHNİYETLERDEN BİRİ TRT,DİĞERİ KONSERVATUVARLARDAKİ MUZİK POLİTİKASI CUMHURİYET DÖNEMİ ATATÜRK'ÜN MUZİK POLİTİKASININ YANLIŞ ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI BİRDE SON OLARAK UNKAPANI DENEN ZİHNİYETTİR..ZATEN ŞU ANDA NE ACIDIR Kİ BU TABLO ÇIKMIŞTIR...KİŞİSEL GÖRÜŞÜM VE KANAATİM YILLAR ÖNCESİ TİMUR SELÇUĞA O PROGRAMDA KIZMIŞTIM...ELİMDEKİ KAYITLARI ZAMAN ZAMAN DİNLEDİM DEFALARCA...ŞÖYLE DEMİŞTİ...:ORHAN HERKES SENİN KADAR YETENEKLİ OLMAYAMABİLİR...EGER ÖZEL KANALLARDA DENETİM MEKANİZMASI OLMAZSA BU MUZİK DAHADA KÖTÜ YERLERE VARACAKTIR....ve yıllar sonra gördükki timur selçuk haklı çıktı....şu anki kanayan yaralar...popstar yarışmaları ve halka verilen nedir??ortada kaç popstar kalmıştır...gecmişteki yarışmacılar nerdedir??nerelerdedir??çogunun umutları alınmış.çogu bir oyunun kurbanı olmuştur.anlatılacak çok şey var...zaman yetmez ömür yetmez..ömür biter ama dertler bitmez..yazıma bir ara ara verdim..tekrar izledim bir yarışmacıyı..her yarışmacı için gaf fabrikasına dönmüş ortalık...çok fazla soyleyecek bişey yok...USTA ORDA HER NE KADAR BARIŞÇI HUMANİST MUZİK ADINA MORAL VERMEYE CALIŞIRSA ÇALIŞSIN ADAY ARKADAŞLARA ...Kİ HEP DESTEK OLUYOR ONLARA BUNU FARKEDİYORUM.ONLARIN HİS DÜNYASINA İNEREK KALP ATIŞLARINA KADAR İNİYOR VE ÖYLE ELEŞTİRİ YAPIYOR..AMA BUNU YAPARKENDE DİĞER TARAFTAN KENDİSİNİ ZEDELİYOR...ASLA O YARIŞMA PROGRAMI DEĞİL USTAMIN OLMASI GEREKEN YER.ONA YAKIŞAN BENİM GÖZÜMDE TÜRKİYEDEKİ
MUZİK OKULLARINDA SEMPOZYUMLAR SOYLEŞİLER VE SAZLI SÖZLÜ FORUMLARDIR..POPSTARDA BU KAOS BİTMEZ..KALDI Kİ PROGRAMIN İÇERİĞİ VE MİSYONU BAŞTAN SONA SENARYO VE BİRİNCİ İKİNCİ OLCAM DİYE HARCANAN YETENEKLERİMİZ DEGERLERİMİZ...SONUCTA TİCARİDİR HERŞEY..KAÇ YILDIZ ÇIKMIŞTIR BUGÜNE KADAR ORDAN..HER BİRİ UNKAPANINDA ÇÖKEN PLAK MUZİK SEKTÖRÜNE KARŞI YENİDEN KAN VERME ÇABALARI ..VE KONTÜRLERDEN GELEN KAZANÇ...MUZİK ADINA AHKAM KESEENLER...ARALARINDA NE NAZARİ NE YETENEK ANLAMINDA DAGLAR KADAR FARK OLAN 4 KİŞİ OTURMUŞ ORDA ANLAT BABAM ANLAT...BAKALIM DAHA NELER GÖRECEĞİZ...ÇOK UZUN YAZDIM SANIYORUM..KONFİÇYÜS DEMİŞ Kİ BİR ZAMANLAR...BİR ÜLKENİN KÜLTÜRÜNÜ ÖLÇMEK İÇİN MUZİĞİNE BAKMAK YETERLİDİR...ŞU ANKİ GELDİĞİMİZ NOTKA BU SÖZLE TIPATIP UYUŞMAKTADIR ZATEN...DAHA FAZLA UZATMADAN .İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKALIM..SAGLICAKLA KALIN....
Kullanıcı avatarı
hasretsevda
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti mesutözşahin 19 Kas 2007, 13:44

sevgili hasretsevda gönülden katılıyorum yorum ve düşüncene..!!ne güzel tarif ettin herşeyi..
berhudar ol..
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti idam_mahkumu 08 Arl 2007, 10:57

Ömer abi bu tarz eleştiri ve görüşlerinin devamını bekliyoruz.

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti hasretsevda 28 Nis 2008, 02:51

baştan beri diyoruz danışıklı dövüş diye...dün geceki popstarda bu zaten aşikar şekilde ortaya çıktı...jurinin agresifliğiyle birlikte...fazla yazmaya gerek yok...en son ödül törenindeki adabı mahşere kurallarından bahsedildi azeri kızla ilgili....acaba topluluk olan bir yerde hele hele canlı yayında cep telefonunun çalması ne derece bir adaptır öncelikle bunu görsünler... herkes gözündeki çöpü çıkarsın sonrasında mertek kaçmış gözüne desin karşısındakinin..türk muziğini temsil etmek kimlere kaldı..yazık diyorum başka bişey değil..programın başladıgı günden beri kimsenin gösteremediği cesareti o yarışmacı kız (ankaralı olan) çekiliyorum diyerek gösterdi...fazla söze hakikaten gerek yok...umutların ekilip yok oldugu platformlar bunlar...yazık ne diyim ki..diyecekbişey yok..hele hele savunma mekanizmaları şu..muzik adına burdayız...muzik adına orda olmaksa gerçekten yazık....helal oılsun bee.yorum sizin
Kullanıcı avatarı
hasretsevda
Onursal Üye
Onursal Üye

ÖncekiSonraki

Basından

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir