Yeni Dönemimiz Hayırlı Olsun...

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Yeni Dönemimiz Hayırlı Olsun...

İleti Razor 28 Eyl 2007, 23:59

Yakından takip edenler bilir, internet aleminde para kazanmadan 3-4 yıl yayınına devam eden site sayısı oldukça azdır. Tabii sadece maddi kazanç değil 3 yıl hele ki gençlik yıllarında oldukça önemli bir süre. Hani ucuz taklit kültürünün yetiştirdiği, cam fanusta büyüyen, değil Gencebay Felsefesi halkın felsefesinden haberi olmayan zihniyetin topluma öyle veya böyle kabul ettirdiği bir slogan var "Gençliğini yaşamak". Biz ise farklı bir yol seçmiştik yaşamak yerine değerlerimizi, değer verdiklerimizi yaşatmak. Bunun için yaptığımız işlerden sadece birisiydi site tasarımı ama kesin olan şey en zahmetlisiydi. Günde en az 5 saat online olup siteyle ilgilenmemiz gerekiyordu. Asıl sorun burda ortaya çıktı; maddi, manevi, ailevi, psikolojik, duygusal problemlerimizle asıl işimiz olan öğrencilik ve kısmi zamanlı çalışmanın (part-time) yanısıra sitenin işleriyle gece gündüz demeden ilgilendik özellikle kayıt hazırlayıp sunduğumuz dönem oldukça yoğun çalışıyorduk. Sonra birileri çıktı kayıt hırsızlığı dönemine gelmişti sıra edinmek için para harcadığımız, televizyon televizyon gezdiğimiz kayıtları logomuzun üstünü kapatarak yayınlamaya başladılar, taklitler türemeye başladı. O zaman farkettim ki bizim hevesimizi yitirmemize sebep olan şeyler bizden hızlı gelişiyordu. Server yandı vs derken iyice soğumaya başlamıştık site işinden. Haklı olarak soracaksınız "madem bu kadar çabuk pes edecektiniz niye bu yola çıktınız?" diye. İşin iç yüzü hiç te öyle değil yani hayat siteden ibaret değil. Maddi problemler ailevi problemler hepsi bir yandan bastırıyordu. Kısacası 20 yıllık hayatımda oluşan ne varsa yıkıldı, böyle bi enkazın altından kalkmak kolay olmadı -ki hala tam manasıyla kalkabilmiş değilim-. Bu sıkıntılı sürecin getirisi psikolojik tedavi, derslerde başarısızlık ve hayattan beklentisi olmayan birisi oldu. Geçmişe dönüp bakınca kendimden ne kadar koptuğumu 3 yılda nasıl bambaşka biri olduğumu gördüm. Neyse kendi dertlerimle sizleri bu kadar meşgul ettiğim yeter, bunları anlatma sebebim birbirimizi tanımadan, insanlar ve olayları koşullara göre değerlendirmeden sağlıklı bir iletişim kuramayacağımızı düşünmemdir.

Gelelim asıl konumuza bu kadar çöküntü içinde gecesini gündüzüne katıp sitemizi yeni yüzüyle hazır hale getiren, bütün sorunlara rağmen OrhanAbi.Net ismini hala en zirvede tutan ve bunun için didinen idam_mahkumu kardeşime ve destekleriyle bizi ayakta tutan bütün gönül dostlarına teşekkür ederim. Artık damarlarımızda yine taze kan var. Allah (c.c) utandırmasın hepimize hayırlı uğurlu olsun.
Seni unutabilsem seni,
yokluğun cehennemin öbür adıdır
Üşüyorum kapama gözlerini...
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Administrator
Site Administrator

Re: Yeni Dönemimiz Hayırlı Olsun...

İleti idam_mahkumu 29 Eyl 2007, 00:21

Biz hep iyi niyetimizin kurbanı olduk kardeşim.. Seni özellikle beni tanımayan o kadar insan varki. Bunlar beni üzüyor.. Ben maddi olarak bir beklenti içerisinde olmadan, yıllardır, aylardır, gece demeden gündüz demeden çalıştım, edindim, didindim durdum. Bu emeklerime karşılık olarak belki cebime milyarlar girmedi, köşeyi dönmedim, şan ve şöhret sahibi olamadım ama, gerçek dostlar edindim. Bugün sen ve ismini sayamadığım, sitemizde bulunan bir çok dost bana emeklerimin bir yegane hediyesidir. Kİ biz internet kolik şahıslarız, internetsiz duramayız. Çünkü bütün ortamamız bu, çoğu zaman gerçek hayatta bulamadığımız samimiyeti, sıcaklığı, muhabbeti, ortamı biz acısıyla tatlısıyla, iysiyle kötüsüyle bu ortamda yaşadık, tattık..

Bizi İnternet kolik edenler utansın.

Gelelim diğer mevzuya, evet.. Hicazkar.com hariç, evrensel müzik ebediyatı yapan siteler aslında bizim estirdiğimiz rüzgârlarda kayıklarını yüzdürüyorlar. Evrensel Müzik muhabbeti modasını biz başlattık, biz yaşattık. Tabi klonlarımız çıktı, taklit edildik, hor görüldük bizi resmen baltaladılar..

Ee bizlerde insanız, gün gelir cebimizde bir lira paramız olmaz.. Maddi imkanlarımız bu kadardı, sitemizi ancak cebimizdeki okul harçlığı ile bu dereceye getirebildik. Sitemizi yayınladığımız server'in birgün çökeceği ortadaydı, ki bana server admininiden devamlı e-mail gönderiyordu;

"Sayın İdam MAhkumu;" diye başlayan maillerde genelde aşağıdaki ibareler yer alırdı..

"Sitenizi günlük onlarca kişi ziyaret ediliyor. Üyelerin günbe gün artıyor. Veritabanınız günden günbe gün şişiyor. 300 Tane web sitesi bulunan serverde, tek başına sizin siteniz, CPU kaynaklarının %98'ini yiyor. Bu yüzden gerekli ödemeyi yaparak sitenizi ya ayrı bir servere taşıyın yada sizi bu şartlar altında daha fazla barındıramayacağız, özür dileriz..."

...

Yeni server dediği yıllık en az 1000 $ - 2000 $ dolardan başlıyor.. Bu bizi aşacak bir rakkam. Bir müddet böyle idare ettik, napalım dedik. Ama acı haber geldi bir gün, Orhanabi.net tek başına Koca Serverin HDD'lerini yakmış, bizim site ile beraber 300 sitede gitmiş güme.. :)

Ağlar mısın, güler misin..

Ama bizim alnımız açık, yüzümüz ak.. Namusla, şerefle, şan ile 30 Bin mesaj ve 10 bin üye bıraktık ardımızda ;) "Evrensel Müzik" anlayışını biz yarattık, onlar peşimizden geldiler.. Orhanabi.net efsanesi bitmedi, bitmeyecek...

Bunu üniversite talabesi, 4 genç arkadaş başardık..( site adminlerimizden) Yasakresim, İsocity, Razor ve Ben.. Artık ölsekte gam yemeyiz.. Bugün bağlama ve müzik siteleri peri sıra açılıyorsa, bu Orhanabi.net'in mirasıdır, Orhanabi.net'in getirdiği yeniliklerdir. Orhanabi.net'in kırdığı tabulardır.. Bizim işimiz üretmek..

Şimdi bizim İşimiz Radikal Gencebay'cılık.. Müzik işi ile ilgilenelim derken, Gencebaycılık elden gidecek, haberimiz yok.. :)

Berhüdar Ol'un..
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti Sabır Taşı 01 Ekm 2007, 20:25

hayırlısı olur inşaAllah...

eskiye göre daha çok tecrübe var..bu da bir kazanımdır.. ;)
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti kralGencebay 05 Ekm 2007, 10:03

Hyırlı uğurlu olsun, Allah(c.c) utandırmasın...
Kullanıcı avatarı
kralGencebay
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti güler 05 Ekm 2007, 18:25

daha iyisi olacak şüphesiz.....
Yanlış Yerde Zirve Olmaktansa,
Doğru Bir Yerde (Radikal gencebaycılık). Zerre Olmayı Tercih Ederim...

Anladımki susmak cüsse işiymiş,
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
Derin denizleri ise derin sevdalar......
Kullanıcı avatarı
güler
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hayat kavgası 11 Kas 2007, 21:54

Yeni üye birisi olarak öncelikle herkeze selamı aleyküm.Yeni dönem hayırlı olsun.Birbirimizle paylaşacağımız çok konular olması dileğimle...
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti mesutözşahin 14 Kas 2007, 12:26

inşallah niteliğini kaybetmeden gencebay felsefesini anlatan ve buna paralel arkadaşlarla dolan hem maddi hem manevi kazanan site olur ..
hayırlı olsun.. ;)
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir