topraktanbircan 28 Arl 2007, 19:06
biz şu anki gidişattan memnun olmadığımızı defalarca söyledik.söyleye söyleye söylenmedik söz kalmadı.ancak iş gencebay'da bitiyor.bu projeleri yapacak olan biz değiliz,gencebay.bizim yapabileceğimiz ancak bu yanlış gidişe isyan etmek ve bu konuda fikirlerimizi belirtmektir.ancak bunu "uygulayacak" olan merci bilinçli gencebaycılık sitesi değil,gencebay'ın kendisidir.sanat heves işidir.hevesi olmayan ya da kalmamış adama zorla senfonik icralar,bağlama konçertoları yaptıramayız.yapacağı varsa yapar.o sanat hayatının en başarılı yıllarını geçirirken internet denilen şeyi bırakın bilgisayar bile yoktu.şimdi bizim gibi bilinçli gönül dostlarından oluşan böyle bir site var ama durumu ortada.projeleri yapacağı varsa yapar.yoksa da kimse zorla yaptıramaz.artık gerçekleri görmek durumundayız.hele ki bırakın projelerin hayata geçmesini,onca yaşananlara ve feryatlara rağmen gencebay'ın ısrarla popstara devam etmesi bize; "kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın,sizi takan yok.ben kafama koyduğum neyse onu yaparım,kimse beni etkileyemez" mesajını vermesinden başka nedir?
artık üzülerek görmekteyim ki,"gencebay'ı yanlışlarından döndürme kahramanlığına soyunmak" boş.herkes de artık bunu anlasın.gencebay cephesinde on yılda bir arpa boyu yol katedilemediği gibi herşeyin daha da kötüye gitmesi bunun en büyük kanıtı.hep biz mi kendimizi yıpratacağız?ben de artık şu gerçeği gördüm ki gencebay'ı yola getirme şövalyeliği oyununu oynamak yerine;müziğini ve felsefesini yaşamak,yaşatmak ve paylaşmak daha anlamlı.madem ki gencebay'ın olumlu işler yapmasına katkım olamıyor o zaman sürekli gencebay'ı eleştirip yerin dibine batırmak ve belki de istemeden onu yeni yeni tanımaya başlayan bazı gönül dostlarını ondan soğutmak yerine,müziğindeki ve felsefesindeki güzelliklerden bahsederim.hiç olmazsa onun anlaşılması yönünde olumlu bir katkım olmuş olur.bunun çok daha anlamlı ve yararlı olduğunu düşünmeye başladım artık.gerçi nete zaman ayırma hevesim de eskisi gibi yok ya,o da başka.gencebay(sanatçı),beni(halk) yönlendirmeli;ben(halk),sanatçıyı(gencebay)değil.herkes kendi yerini bilmeli.eğer sanatçıya ben akıl verecek konuma gelmişsem zaten iş işten geçmiştir.şayet hala daha sanatçının yapacakları varsa,yani iş işten geçmemişse(bunu hiçbirimiz bilemeyiz)benim ona akıl vermem anlamsızdır.inşallah duygu ve düşüncelerimi aktarmayı başarabilmişimdir.dediğim gibi zorla sanat olmaz.hele senfoni,konçerto,belgesel,müzik akademisi hiç hiç olmaz.yaparsa kendi yapar,biz yaptıramayız.
sevgi,saygı,bilgi,tevazu ve hoşgörüyle kalın...
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.