Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Re: Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

İleti idam_mahkumu 16 Kas 2007, 21:05

Siteye üyeliğini kabul etmediğimiz ve "Gencebay'a arabesk diyen siteye giremez" şeklinde tebligat e-maili gönderdiğimiz üyelerden bize zaman zaman cevaplar geliyor. Bazıları gerçekten trajikomik ve içler acısı... İşte meselâ bir örnek;

Murat Gümüş yazdı:

siz nasıl düşünürseniz düşünün o arabeskın
kralıdır..türkıye de arabeskı çıkartan da
odur,sizin forumunuz ne derse desin

Yorumsuz :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 16 Kas 2007, 23:31

böyle insanların cevaplarını gördükçe kararın ne kadar isabet olduğu bir kez daha anlaşılıyor.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti asical 17 Kas 2007, 14:51

Bence kabul edilmediniz yeterli cevaptır.Cevapsız bırakılarakta üyelik dışı bırakılabilirler.Bu bizim saygımız ve anlayışımızdır.Foruma kabul edilmiş olmayı da kendi adıma bir ayrıcalık olarak görmüyorum.Tek ayrıcalığım Orhan Babayı anladığına ve hakkıyla savunacağına inandığım arkadaşlar arasına kabul edilmiş olmamdır.Özü YUNUSÇA hisseden,Sözü MEVLANACA diyen bir kadim fikir adamının bunu müzikle dile getirmiş olmasını arabeskle sınırlandırabilenlerin daha çok yolu var.Orhan Gencebay'ın sazı ile sözü ile başardıklarını kalem ile kelam ile de başarabileceğine inananlardanım.Herkesi selamlıyorum.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti ufukerkol 17 Kas 2007, 17:58

BABAYI SADECE YAPTIĞI MÜZİKLE DEĞERLENDİRİYORSAK BİLMEMKİ NE SÖYLEMELİ.
[u]ORHAN GENCEBAY ''HAYATA BAKIŞ AÇISI BİR YAŞAMA BİÇİMİDİR'' [u]SADECE YAKIN CEVRESİNİN, ONU TANIYANLARIN HAKKINDA NE SÖYLEDİKLERİNİ BİLSENİZ(ÖYLE YÜZLERCE YAZI DERLEDİM) MEVLANA FELSEFESİNİ, YUNUS EMRE SABRINI VE HÜSEYİN DAYANIKLILIĞINI GÖRÜRDÜNÜZ.
GENCEBAY KARDEŞLİĞİ.........
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti ufukerkol 18 Kas 2007, 01:02

ŞARKI BİR YERİNDE GÜÇLÜ BİR LAF İSTER. BU GÜÇLÜ LAFIN İLLE DE EDEBİYAT ANLAMINDA DERİNLİK TAŞIMASI GEREKMEZ. BUGÜNE KADAR BİRÇOK İYİ ŞARKI SÖZÜ YAZILDIĞINI DA SÖYLEMELİYİM. SADECE EDEBİYAT KALİTESİ OLARAK BAKMIYORUM İŞE. "FERYADA GÜCÜM YOK, FERYATSIZ DUY BENİ" LAFINI ORTALIKTA ŞAİRİM DİYE KASILANLAR DEĞİL, ORHAN GENCEBAY YAZDI. MURATHAN MUNGAN.19.03.2006.MİLLİYET PAZAR.
-----------------------------------------------------------------------------
BU TOPLUMUN NEDEN ORHAN GENCEBAY’I TAC ETTİĞİNİ ANLIYOR MUSUNUZ? ÇÜNKÜ O BİLİNÇALTINA HİTAB EDİYORDU. O BU TOPLUMUN MALKOÇOĞLU’SU OLDU. FATİH BÖHÜRLER. GAZETECİ.14.11.2006.STAR.
ORHAN GENCEBAYIN MÜZİĞİNİN YANINDA BİR EFENDİLİĞİ BİR FELSEFESİ VAR. ORHAN GENCEBAYIN YAPTIĞI MÜZİKLE DİĞERLERİNİ AYNI TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL. GENCEBAYIN MÜZİĞİNİ DAR KALIPLARDA TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL. İSPANYADAN ARAPLARA UZAR GİDER. GURUP GÜNDOĞARKEN.
İLK ŞARKILARIYLA BİLE EFSANE OLMAYI BAŞARAN ENDER İSİMLERDEN BİRİ. MÜZİK ADAMI OLMANIN ÖTESİNDE BİR FİLOZOF, SAYGI UYANDIRAN BİR KİŞİLİK VE GÖNÜLDEN SEVMEYİ BİLEN BİR ERKEK. ARADAN GEÇEN ONCA YILA RAĞMEN, ONUN ŞARKILARI YİNE DİLLERDE, YİNE GÖNÜLLERDE. ÇÜNKÜ SEVENİN HALİNDEN EN ÇOK ORHAN GENCEBAY ANLADI VE HER AYRILIKTA ŞARKILARIYLA TERK EDİLENLERE O BİR TESELLİ VERDİ. HÜLYA VATANSEVER. GAZETECİ.
O GERÇEK BİR VİRTÜÖZ VE GERÇEK BİR CENTİLMEN. ONUN MÜZİK ROTASINDAN ETKİLENMEYECEK BİR MÜZİSYEN TANIMIYORUM DÜNYADA. MUTLAKA BÜTÜN DÜNYANIN ONDAN HABERİ OLMASI LAZIM.
FATİH AKIN.YÖNETMEN..

GENCEBAY MÜTHİŞ OPERALAR YAZABİLİRDİ.
KENDİSİ ÇOK İYİ, ÇOK EFENDİ BİR İNSAN. SONRA ŞUNU DA SÖYLEYEYİM ORHAN GENCEBAY YABANA ATILACAK BİR ADAM DEĞİL. GERÇEK MUSİKİ CEVHERİ OLAN BİR İNSAN. ZAMANINDA KENDİSİNİ
BELLİ BİR YOLA YÖNELTTİĞİ İÇİN O YOLDA SİVRİLMİŞ. AMA ORHAN GENCEBAY DA GERÇEKTEN BİR MUSİKİ CEVHERİ VARDI. YANİ SAHİCİ BİR MÜZİK YARATICISIYDI. EĞER FORMEL BİR MÜZİK EĞİTİMİ GÖR-
MÜŞ OLSAYDI,BELKİ MÜTHİŞ OPERALAR YAZABİLİRDİ.HALİT REFİĞ.31.01.2202.HÜRRİYET.
SÖZ MÜZİKTEN AÇILINCA, ROCK MÜZİKLE ORHAN GENCEBAY’I AYNI KEYFİ ALARAK DİNLEDİĞİNİ SÖYLÜYOR. VE ORHAN GENCEBAY’A BİR PARANTEZ AÇIYOR: “BENCE TÜRKİYE’DE ORHAN GENCEBAY BİR MÜZİK FENOMENİDİR. KÖYDEN KENTE GELEN, BU YABANCILAŞMAYI YAŞAYAN İNSANLARA YENİ BİR SES, YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMİŞTİR.”TUNCAY TAKMAZ. RESSAM.14.01.2002.ZAMAN.
ORHANABİ İŞİ BİLİR
"1967 YILINDA İSTANBUL'A GELDİKTEN İKİ GÜN SONRA, ORHAN GENCEBAY'IN YANINDA ÇALMAYA BAŞLADIM. AMERİKA'YA GİDENE KADAR DA ONUNLA ÇALIŞTIM. ORHAN ABİDE ORKESTRASYON VARDI. KEMANCILAR KEMANCI OLDU ONUN YANINDA. ON KEMANCI, AYNI ANDA ARŞE ÇEKMEZSE MANA ÇIKMAZ Kİ! ORHAN ABİ, NOTA YAZARKEN ARŞELERİ DE YAZARDI. TÜRK MÜZİĞİNE KAZANDIRDIKLARI İÇİN HEYKELİ DİKİLMESİ LAZIM. DİKİLECEK DE!"
*** TASAVVUF KAYNAKLI MÜZİĞİYLE YURTDIŞINDA EL ÜSTÜNDE TUTULAN ÖMER FARUK TEKBİLEK.
TOPLUMDA YÜKSELEN BİR DEĞERİ ÖNLEMEK O KADAR KOLAY DEĞİLDİR». ÖNLENEMEYEN DEĞERLERİ HATIRLATIYOR: ORHAN GENCEBAY GİBİ, TAYYİP ERDOĞAN GİBİ...27.01.2005.HAKKI DEVRİM. RADİKAL.
*************************************************************************************
ORHAN GENCEBAY, SANATÇI KİMLİĞİNİ KISA YOLDAN ELDE ETMİŞ BİR İSİM DEĞİL. DONANIMLI, ALTYAPISI SAĞLAM, TÜRK HALK, TÜRK SANAT, TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ’Nİ ARAŞTIRARAK ÖĞRENMİŞ, ÇOK İYİ BİLEN VE BİLGİYE MERAKLI BİR SANATÇI.01.11.2006.NEDİM ODABAŞ. MİLLİ GAZETE.
BU GÜNE BAKILDIĞINDA O KADAR ÇOK GÜZEL DEĞER VAR Kİ. BEN ONLARA ŞARKICI DENİLMESİNE
KIZIYORUM.YAZIK DEĞİLMİ..ORHAN GENCEBAY’LA ARİF SAĞ İLE KENDİMİ YAN ANA KOYMAM
ONLAR GİBİ OLMAM İÇİ 20 SENEM VAR. MAHZUN KIRMIZIGÜL.03.06.2004.AKŞAM.
ÜSTÜME BASIP ÇIKAN BİRÇOK İNSAN VAR. SANKİ ONLAR GELMİŞ GİBİ LANSE EDİYORLAR. MESELA FERDİ TAYFUR İLK FİLMİNİ ÇEKMEYE GELDİĞİNDE 'ABİ ABİ' DİYORDU. DAHA SONRA UÇTU. EMRAH DA ÖYLE. BAZI İNSANLARIN HEYKELLERİNİ YAPTIRMALARI LAZIM. PARALARI DA ÇOK. AMA HİÇ KİMSEYİ TANIMAZ HALE GELDİLER. NE GARİP DEĞİL Mİ?
VERYANSINSA BULUNUYORSUNUZ... VERYANSIN DEĞİL. DOĞRUSU BU. ARALARINDA BİR TEK ADAM VAR. YILLARDIR AYNI KALAN. O DA ORHAN GENCEBAY. İNSANIN GELDİĞİ YERİ UNUTMASI GİBİ ANORMAL BİR ŞEY OLABİLİR Mİ? SÜMER TİLMAÇ.05.06.2006.SABAH.

SİZ MÜZİĞİNİZİ "SABIR AĞACI" OLARAK TANIMLIYORSUNUZ, NEDEN?
Ö.F: HAYATIMI BEN ONA BENZETİYORUM. SABIR AĞACI ASLINDA TEMELİYLE, GÖVDESİYLE BENİM HAYATIM. TEMELİ BANA MAKAMLARI VE RİTİMLERİ ÖĞRETEN İLK HOCAM AYDIN CANGÜRGER, AĞACIN GÖVDESİ ORHAN GENCEBAY, DALLARI İSE BURHAN ONGUÇ. SAĞI VE SOLU ÖĞRENDİM ONDAN, "SAĞ TEORİ, NE YAPTIĞINI BİLMEN LAZIM, SOL DENGE" DEDİ. VE HACI ABİM DE YAĞMUR BULUTU. ABİM ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HAYRAN OLDUĞUM İNSAN BENİM. YANİ SABIR AĞACININ ŞEKLİ EDİNDİĞİM TECRÜBELER, BU İNSANLARDAN ALDIĞIM ÖZELLİKLERDEN OLUŞUYOR. ÖMER FARUK TEKBİLEK.23.06.2005.SABAH.

MESELA BİR ORHAN GENCEBAY'IN VİRTÜÖZİTESİNİ DİNLEDİĞİMDE... BEN ARABESK DİNLEYEN BİRİ DEĞİLİM Kİ, İLGİMDEN DİNLİYORUM, MERAKIMDAN. AÇIM O KONUYA. BELKİ ORADA BASTIĞI BİR İKİ SES BENİ BİR NOKTAYA GETİRECEK, BESTE ÇIKACAK.14.01.2006.KLASİKCİ. BUCİN BUKE.
***********************************************************************************
ORHAN GENCEBAY ŞARKILARI” PROJESİ NE AŞAMADA?
ORHAN BABA’NIN 14 ŞARKISINA ÇOK ŞIK REMİKSLER YAPTIK. ŞİMDİ ONDAN ONAY BEKLİYORUZ. İNŞALLAH OLACAK. DİNLEYEN HERKES ACAYİP BEĞENİYOR. NEW YORK, PARİS, LONDRA’DAKİ GENÇLER İÇİN YAPTIK. ÇOK DEĞİŞİK OLDU. DENEYSEL AMA AYNI ZAMANDA BİR GECE KULÜBÜNDE ÇALINACAK TARZDA. İLHAN ERŞAHİN.17.09.2005.
SAYGILARIN MİMARI. YILLARDIR AĞIRLIĞINDAN VE İNSANLARA DUYDUĞU SAYGIDAN ZERRE KADAR SAPMADI. MÜZİĞİN BABASINI YAPTI, ŞARKILARIYLA GÜNDEMİ BELİRLEDİ DE, KENDİNE YAKIŞAN BİÇİMİNİ HİÇ YİTİRMEDİ. BUGÜN ORHAN GENCEBAY’ IN OLDUĞU YERDE^^ÖZEL BİR HAVA^VARDIR. AYNI YASTIĞA BAŞ KOYDUĞU SEVİM EMRE İLE YAŞADIĞI AŞK TADA, SINIRSIZ BİR SAYGI VE SEVGİ VARDIR. BÖYLESİNE YOĞUN DUYGULARLA DOLU SANATÇININ, YILLARDIR ZİRVEDE KALMASI BOŞUNA DEĞİL. ORHAN GENCEBAY’IN HAMURU SEVGİ.14.12.1997.SABAH PAZAR EKSTRA.
ORHAN GENCEBAY’IN ARABESK KAVRAMI DIŞINDA ELE ALINMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM. O BAŞLI BAŞINA BİR EKOLDUR. BEN UZUN YILLARDAN BERİ MESLEKTAŞIM ORHAN GENCEBAY’ IN ÇALIŞMALARINI ZEVKLE TAKDİRLE DİNLİYORUM. AHMET ÖZHAN.
1.DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE, HİÇ BİR DÖNEMDE, HİÇ BİR SANATCI, BİR ÜLKENİN GÖKLERİNDEYANKILANAN SESLER ÜZERİNE BU KADAR BARİZ BİR ŞEKİLDE DAMGASINI VURMAMIŞTIR. BELKİDE GENCEBAY SADECE MÜZİKLE BİR ÜLKEYİ BU KADAR SARSABİLEN EN MEGA STARDIR. C.NURİ TAŞCI. YAZAR.
2.‘’ BİR TESELLİ VER’’ DEDİKTEN SONRA, HER SÖZÜ KAYDA ALINDI. SEVGİYİ HALK BİLDİ, SEVMEYİ HAK. ÜLKE SENFONİSİNDE SESİ HEP SICAK KALDI. O’NUN PAROLASIYDI ONURLU YAŞAMAK. ŞİMDİ GÖKYÜZÜNÜN SIRRINI ÇÖZÜYOR, USUL, USUL.. HİÇ DEĞİŞMEDİ O KENDİNE HAS ADETLERİ. İNSANI DİRENİŞE, DÜRÜSTLÜĞE İTİYOR. ŞARKILARDAKİ O SEVDA AYETLERİ. O, GARİBANLARIN BABASI, SEVENLERİN SESİ. GÜLMEYİ UNUTAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN, ‘’ORHAN ABİ’’Sİ… HAKKI YALÇIN. GAZETECİ YAZAR.
3.ORHAN GENCEBAY’IN HALKTAN DAMITTIĞI CİDDİ BİR MESAJI VAR. ŞARKILARININ SÖZLERİ BATI DİLLERİNE ÇEVRİLSE EMİNİM BATI’DA ÇOK SÜKSE YAPARDI. ORHAN GENCEBAY ŞİİRİNİN BATIDA ÇOK TUTACAĞINA İNANIYORUM. NEY USTASI KUTSİ ERGUNER.
4.TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN ARABESKTEN NE FARKI VAR BİLMİYORUM. ORHAN GENCEBAY GİBİ NE YAPTIĞINI BİLENLERİN NÜKHET DURU, AJDA PEKKAN, EMEL SAYIN GİBİLERDEN BİN KERE DAHA İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. MURAT BELGE. YAZAR.
5.SAZ ÜSTADI, ŞARKI SÖZÜ YAZARI, BESTECİ, İCRACI, SENARİST, YÖNETMEN, BAŞ AKTÖR, BECTHOVEN’A, BACH’A VE EVRENSEL EDEBİYATA ÂŞIK, BİLİM HAYRANI, ASTRONOM, DİSİPLİNLİ, KÜLTÜRLÜ, TATLI SÖZLÜ VE MERT BİR CENTİLMEN. AYDIN BOYSAN. GAZETECİ. HÜRRİYET KELEBEK.12.08.1998.
6.ORHAN GENCEBAYIN YAPTIĞI MÜZİĞİN ADI ARABESK DEĞİL. BENCE ORHAN GENCEBAY OZAMANIN NEW AGE’İNİ YAPIYORDU. TÜRK HALK MÜZİĞİ, TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN SENTEZİNİ BİRLEŞTİRDİ. SÖZLERİNDE MÜTHİŞ YOĞUNLUK VAR. ZATEN MÜZİĞİN EN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ SÖZLERİ. İÇİNDE FELSEFE VAR, KUL HAKKI, İNSAN HAKKI, TASAVVUF HERŞEY VAR. HAKSIZLIK VAR. HEP BİR KONU İŞLEMİŞTİR, TOPLUMSAL OLMAYA ÇALIŞMIŞTIR. SEVGİYİDE İŞLEMİŞTİR. BENCE TARİHE İMZA ATMIŞ BİR İNSANDIR. MÜZİĞİ HER KÜLTÜRE, HER KESİME HİTAP EDER, BÖYLE BİRLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ VARDIR. BUGÜNE KADAR YAPTIĞI HER KASETİ HER SENE 1–2 MİLYON SATAR. FUAT GÜNER-M.F. Ö.
7.2000’Lİ YILLARA GİRERKEN İNSANLARIN YENİ AKIMLARA YENİ TÜRLERE İHTİYACI VAR. BUNU TÜRKİYEDE İLK KEŞFEDEKLERDEN BİRİDİR ORHAN GENCEBAY. BİR BOŞLUĞU GÖRMÜŞ, FARKETMİŞ, DOLDURMUŞ BİR İNSANDIR. ONUN ÇİZGİSİDİR BU. ÇOK BÜYÜK KİTLELERE SESLENDİĞİ MUHAKKAK. TÜRKİYEDE MÜZİĞİN KİLOMETRE TAŞLARINDAN BİRİDİR ORHAN GENCEBAY. SEZEN CUMHUR ÖNAL. MÜZİK YAZARI.
8.BİR ÜLKEDE GELENEKSEL MÜZİK VARDIR, EVRENSEL MÜZİĞİN ULUSALLAŞMASI İÇİNDE MÜZİĞİN ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI LAZIM. BESTELER YAPILMASI LAZIMKİ ORTAYA EVRENSEL BİR FORUM ÇIKSIN. O BU AŞAMAYI GERCEKLEŞTİRDİ. EMEK HARCADI VE YENİ BİRŞEY ÇIKARTTI ORTAYA, ÇOK RAFİNE BESTELER YAPMIŞTIR. İNSANLARI DÜŞÜNDÜREN YENİ BİR MÜZİKTİ BU. BENCE PROTEST BİR MÜZİK YAPTI. MÜZÜĞİN ULUSALLAŞMASI İÇİN BİR KATKIYDI ONUN EMEĞİ. O EMEĞE SAYGI DUYUYORUM. MUSA EROĞLU. MÜZİSYEN.
9.BİR MODERN ZAMAN FİLOZOFU? HİÇLİĞİ HEDEF EDİNMİŞ BİR ABDAL?‘’GÜNÜMÜZ DUYARLILIĞI’’KARŞISINDA METANETİNİ KAYBETMEMEYE ÇALIŞAN OLGUN BİR VATANDAŞ? ÇİFT ‘’ALTI-MESAJ PATLAR’’LI BİR ZAMANE KOVBOYU? DÜMENDE ORHAN GENCEBAY OLDUĞU SÜRECE BU DÜNYA ZOR BATAR.
10.ORHAN GENCEBAY, GEÇEN YILLAR İÇİNDE NEREDEYSE TİBETLİ BİLGELERİN KIVAMINA ERDİ. KENDİLERİ DİNGİN BİR SU GİBİ… MÜTEBESSİM, ZARİF… DÜNYA APARTMAN DAİRESİ; ODA MİSAFİR PERVER EV SAHİBİYMİŞ GİBİ BİR HAL VAR ÜZERİNDE. EBRU ÇAPA GAZETECİ.29.05.1999.
11.NASIL BİR ADAM? İDEALİZE EDİMİŞ BİR TÜRK ERKEĞİ. GÜVEN VEREN, SÖZÜNE SADIK, DÜZGÜN BİR ADAM. KADINLARIN “İŞTE İDEAL EŞ, İDEAL BABA” DİYEBİLECEKLERİ BİR ADAM. ÇOK İÇTEN, BİRAZ ÇEKİNGEN, HALA BİRAZ AĞIR “AMA” HAFİFLEMEK İSTEYEN… EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİDE YAPTIĞI İŞE HÂKİM NE YAPTIĞINI BİLİYOR OLMASI.
FERDİ TAYFURUN KADERE OLAN KABULLENİŞLİĞİ ORHAN BABADA YOKTUR. O HİÇ BİR ZAMAN KABULLENMEZ ALIN YAZISINI. BU YÜZDENDİR Kİ ORHAN BABA BİR ADIM ÖNDEDİR. KENDİNİ TEKRARLAMAZ. YAPTIĞI MÜZİK İÇİN DOLMUŞ MÜZİĞİ DİYE BİR TANIMLAMA YAPILIR, OYSAKİ’’BİR TESELLİ VER’’ 45’LİK OLARAK PİYASAYA İLK ÇIKTIĞINDA ÜÇ MİLYON KOPYADAN FAZLA SATMIŞTIR, KORSANLAR HARİÇ. ÜST ÜSTE BİR İKİ ŞARKISINI DİNLEYİNCE GÜNÜMÜZ ŞARKILARININ NE KADAR KİRLENDİĞİNİ ANLIYOR İNSAN. BU NOKTADA ACABA İNSANLAR KİRLENDİĞİ İÇİNMİ SÖZLERDE KİRLENDİ, YOKSA SÖZLER KİRLENDİĞİ İÇİNMİ İNSANLAR KİRLENİYOR SORUSU GELİYOR AKLA. EKŞİ SÖZLÜK SİTESİ.
12.ORHAN GENCEBAY TÜRKİYE İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR MÜZİSYENDİR. KAYAHAN. SANATCI.
13.KARAR VERDİM: ORHAN GENCEBAY BİR BİLGE “HEPİMİZ BİRBİRİMİZİN DEVAMIYIZ” DEDİ, HEGEL DİYALEKTİĞİNİ ÖZETLEDİ. “HERKESİN MUTLU OLMAYA EŞİT HAKKI VARDIR” DEDİ, İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİNİ OKUDU.“DOĞUMUMUZADA, ÖLÜMÜMÜZEDE BİZ KARAR VEREMEYİZ, ÇİRKİNLİKLERİ DÜZELTMEMİZ İÇİN ÖNCE DOGRU İNSANLAR OLMALIYIZ”DEYİNCE, CAMÜS’NÜN “VEBA” ROMANINI BAŞTAN YAZDI ADETA… SÖZLERİ BATI DÜŞÜNÜRLERİNİN YANI SIRA DOĞU’ DAN DA İZLER TAŞIYOR VE BU NOKTADA BİLDİĞİMİZ KADERCİLİKTEN AYRILIYOR. MÜZİĞİ GİBİ SÖZLERİDE DOĞU BATI SENTEZİ GENCEBAY’IN. BELKİ BU YÜZDEN O “BATSIN BU DÜNYA” DERKEN DOĞU BATI MESELESİNE KAFAYI YORAN OĞUZ ATAY “TUTUNAMAYANLAR”DA “BAT DÜNYA BAT” DİYORDU. BUKET AŞCI. GAZETECİ.04.02.2001.SABAH.
14.EE KOLAY DEĞİL HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNDE BİR SOSYAL VAKA OLARAK ELE ALINMAK, TEZ KONUSU OLMAK… HAKKINDA 20’ NİN ÜZERİNDE KİTAP, YÜZLERCE MAKALE YAZILDI. SOSYOLOĞLAR ONUN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLER VE KİTLELER ÜZERİNE AHKÂM KESTİLER. TÜRK İNSANINI PEŞİNDEN ŞÜRÜKLEDİ. 60’A YAKIN PARÇASI HİT OLDU. EVET, AÇIKLANMASI GEREKEN SOSYAL BİR OLAYDI. AYŞE ARMAN. YAZAR.06.AĞUSTOS.1995.HÜRRİYET.
BÖYLE YÜZLERCE YAZI VAR...
GENCEBAY KARDEŞLİĞİ.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti barisaslan 06 Arl 2007, 23:04

Sitemiz adeta şunu belirtmek istiyor....Beni böyle sev seveceksen oldugum gibi göreceksen. ;)
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti GÖNÜL_FIRTINASI 10 Arl 2007, 23:59

öncelikle şunu belirtmek isterim acizane..bende ilk üyelik başvurumda kabul edilmedim çünkü bunun bu kadar geniş anlamda olduğunu kavrayamamıştım...arabeskçimidir sorusuna evet dedim..amacım siteye üye olmaktı en baştan sadece bu idi..fakat kabul görünki insanlar ilk başta bu kadar geniş düşünemiyor direk siteye girip ORHAN GENCEBAY şarkıları dinlemek yorum yapmak dahası ne bileyim paylaşım istiyor!sizden gelen mail yani kabul olunmamak duygusal anlamda çok üzdü en azından kötü oldu içim diyebilirim..ama düşündürdüde!sonuç şu an burdayım,yorum yapabiliyorum güzel olanda bu.anlatmak istediğim insanlar kabul olunmayınca tepki gösterebiliyor,saygılar!
Resim

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti idam_mahkumu 14 Arl 2007, 10:04

GÖNÜL_FIRTINASI yazdı:öncelikle şunu belirtmek isterim acizane..bende ilk üyelik başvurumda kabul edilmedim çünkü bunun bu kadar geniş anlamda olduğunu kavrayamamıştım...arabeskçimidir sorusuna evet dedim..amacım siteye üye olmaktı en baştan sadece bu idi..fakat kabul görünki insanlar ilk başta bu kadar geniş düşünemiyor direk siteye girip ORHAN GENCEBAY şarkıları dinlemek yorum yapmak dahası ne bileyim paylaşım istiyor!sizden gelen mail yani kabul olunmamak duygusal anlamda çok üzdü en azından kötü oldu içim diyebilirim..ama düşündürdüde!sonuç şu an burdayım,yorum yapabiliyorum güzel olanda bu.anlatmak istediğim insanlar kabul olunmayınca tepki gösterebiliyor,saygılar!

Gayemiz yaşatmak öldürmek değil dostum... Sitemizin belli bir çizgisi ve belli bir saygınlığı var. İnsanları seviyoruz ve onlara değer veriyoruz. Radikal ve Özgün diye adlandırdığım Orhanabi.net üyelerinin huzurunu bir arabeskçinin kaçırmasını istemem. Bu yüzden, siteye üye alımları konusunda denetimleri oldukça sıkı tutuyoruz... Bu yüzden, siteye ilk üye olanların, mutlaka yönetime rengini belli etmesi lazım.. Biz zaten üyelerin renigini fark edip, gerekeni yapıyoruz.

Eğer bu siteye üye olarak her kesi kabul etseydik, burada böyle rahatça sohbet edemezdik. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

Aramıza tekrar hoşgeldin, Berhüdar Ol.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti enging 14 Haz 2008, 23:26

inşallah sitemiz hergeçen gün daha da büyüyecek tabi ki radikal ve özgün gencebaycılık anlayışıyla elbette bizi eleştirenler olacak ama biz sadece doğru bildiğimiz yola devem edeceğiz büyüyerek ve güçlenerek
bıktı artık gönlüm gamdan kederden
ayrılık isteme sakın ne olur benden
şu benim bahtımı bilemezsin ki
yerden yere vurdu beni ne gelir elden ...
Kullanıcı avatarı
enging
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti oğuz ışık 07 Tem 2008, 13:07

buradaki diyolaglarr ve ortam cok güzell..aranızaa katılabıldıgımden dolayı cok mutluyum..
oğuz ışık

ÖncekiSonraki

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir