me212ala 15 Ekm 2008, 15:32
serzenişlerinde sonna kadar haklısın. ama bence orhan gencebayı orhan gencebay yapan farkı aynı zamanda bu srunun da kaynağı. orhan gencebayı kişi olarak tanıyamadım yorum apamam ama müziği dediğinzde onu alıplara sığdırmaya çalışmak sadece haksızlık olur . aynen dediğin gibi o kendi başına bir tarz. batsın bu dünyayı adıyla yargılamak çok kolay. ergün sayısız kereler bu insanlarla karşılaşıyoruz. ama hangi güzellik hemen anlaşılabildi ki. bir de orhan gencebayın varolduğu yıllardaki türkiyeyi düşün. ya kördöğüşü içinde ya da koyunlaştırılmaya çalışılan bir halka hitap etmye çalışmış. o bunca yıldır bıkmamış bize de sabır etmek düşer. bazen bu olumsuzlukları duymayayım diyorum ama o kadar çoklar ki bunu yapamıyorum. bazen senin gbi umutsuzluğa düşüyorum ama buradaki gibi arkadaşları gördükçe neyse diyrum biz bugün baaramazasak da bizim gibi arkadaşlar var ve mutlaka içlerinden biri doğruları anlatmaya devam eder. eski bir kızılderili atasözünde dediği gibi güzellikleri anlamak zordur ama güzellikler kendini yaşatmayı bilir.