"Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

Nedir Bu "Radikal" Anlayışı ?

Re: "Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

İleti Murat Yaşar 03 Arl 2008, 17:32

Dönüşün muhteşem oldu turan kardeş....Yorumlarını ilgiyle okuyorum...Fakat bu demek değil ki tamamına katılıyorum..Ama üç aşağı beş yukarı aynı çizgideyiz...Aslında yıllardır aynı şeyleri konuşup tartışıyoruz belkide...En çok buna üzülüyorum...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

İleti turanamac 04 Arl 2008, 01:37

üzüntü sebebini anlıyorum..bu konuda sana katılıyorum..tartışmak güzel yine de seviyeli oldukça..forumun temel amaçlarında biri de bu olamlı ve bu olduğuna inanıyorum.. o nedenle yazıyorum gece yarılarına kadar oturarak...yalnız huyumuz kötü..insnaları ne olduğumuzu ve nerede olduğumuzu bilmeden yerin dibine sokmakta ustayız toplumca..ben buna karşıyım..ifadelerim hep bu bağlamda..
turanamac
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mesutözşahin 04 Arl 2008, 12:27

bugün tekrar okdum yazını sevgili ömer..ve gencebay a bestelenecek "projler" adlı beste için ben müzisyen besteci aranjör olarak hem düşünce müzikal bilgi birikimimi hemde studyo olarak teknik imkanlarımı sonuna kadar sunmaya hazırım..bana sadece bu projeyle ilgili söz leri yazmanız (şarkı sözü -şiir)yeterli..gerekeni ben yaparım..bana yakın olan dostlarda bi günlüğüne gelip okuma kayıtlarını alıırm..aslında bir arayagelip bunu yüzyüze konuşmak karar vermek lazım..ben burda elimi taşın altına koyuyorum..üzerime düşen ne varsa eğer gencebaya direk ulaşacaksak bu projeyle ben varım..
saygılar
mesut
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti idam_mahkumu 05 Arl 2008, 02:40

mesutözşahin yazdı:bugün tekrar okdum yazını sevgili ömer..ve gencebay a bestelenecek "projler" adlı beste için ben müzisyen besteci aranjör olarak hem düşünce müzikal bilgi birikimimi hemde studyo olarak teknik imkanlarımı sonuna kadar sunmaya hazırım..bana sadece bu projeyle ilgili söz leri yazmanız (şarkı sözü -şiir)yeterli..gerekeni ben yaparım..bana yakın olan dostlarda bi günlüğüne gelip okuma kayıtlarını alıırm..aslında bir arayagelip bunu yüzyüze konuşmak karar vermek lazım..ben burda elimi taşın altına koyuyorum..üzerime düşen ne varsa eğer gencebaya direk ulaşacaksak bu projeyle ben varım..
saygılar
mesut

İşin söz kısmı kolay abi, yazarız :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti Hicazkar 18 Arl 2008, 00:01

Şahsi kanatimce Orhan Gencebay'ın müziğini "ötekileştirme" çabası gayet yerinde bir tutumdur; ancak bir noktada arabeskle olan ilişkisini göz ardı etmemek gerekir.
Her müzik bir başka tarzın ve dönemin etkilerini taşır.
Hatırlayınız ki Gencebay Türk müziğinin şekilllendiği yıllarda onca müzikal devrim içinden sıyrılıp gelen bir sanatçıdır.
Serbest ve neredeyse "pschyedelic" etkileri olan bir müziğe sahip, ancak diğer tarzlarla doğrudan etkileşim içinde.
Hürmetler.
Hicazkar

İleti idam_mahkumu 18 Arl 2008, 00:04

Hicazkar yazdı:Şahsi kanatimce Orhan Gencebay'ın müziğini "ötekileştirme" çabası gayet yerinde bir tutumdur; ancak bir noktada arabeskle olan ilişkisini göz ardı etmemek gerekir.
Her müzik bir başka tarzın ve dönemin etkilerini taşır.
Hatırlayınız ki Gencebay Türk müziğinin şekilllendiği yıllarda onca müzikal devrim içinden sıyrılıp gelen bir sanatçıdır.
Serbest ve neredeyse "pschyedelic" etkileri olan bir müziğe sahip, ancak diğer tarzlarla doğrudan etkileşim içinde.
Hürmetler.

Gencebay müziğinde Arap Müziği etkileri yok demek yalnış olur. Doğu-Batı sentezi derkende bunu da kast etmiş oluyoruz zaten.
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti canzafer34 19 Arl 2008, 03:27

selam arkadaşlarım radikal ve özgün gencebaycılık onu gerçekten içten sevmektir onu içten sevmek için filmi olur izlerken de hayatta da aynı şey in karşımıza çıkabileceği ni düşünmek lazım bence misal olarak ben doğarken ölmüşüm filminde kardeşi uğruna hayatı mahvoluyor bizimde böyle bir olayın içinde bulabiliriz 2. misal ben topraktan bir canım filmi halada doğuda garip insanlar ağa için hapis de umarım görüşüm için yalnış demezsiniz bana söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim
( ATEŞE SU DÖKTÜM GÖZ GÖRE GÖRE AKLIM ZAVALLIYDI DUYGUMA GÖRE BAHTINA ŞÜKRETTİ MECNUN BİN KERE AĞLARSIN DÜŞTÜĞÜM HALLERİ BİLSEN )
Kullanıcı avatarı
canzafer34
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti M.si 20 Arl 2008, 01:46

Radikal ve Ozgunum ben!

Hollanda forumleri var simdi burda.

Bir oturum Actim "Gencebay Muzugi" adli. Biri yaziyor simdi: "varmi orhan baba gibisi, arabeskin gercek krali bu adam."

Bende davayi anlayan bir kisiyim

"Arabeskin krali degil o, Onun ayri bir tabiri var: "Gencebay muzigi" onun icin Orhan abim bu tabirin tek artist'i, tek krali ve tek kisisi"

Hollanda'dan selamlar
M.si
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idam_mahkumu 20 Arl 2008, 01:51

M.si yazdı:Radikal ve Ozgunum ben!

Hollanda forumleri var simdi burda.

Bir oturum Actim "Gencebay Muzugi" adli. Biri yaziyor simdi: "varmi orhan baba gibisi, arabeskin gercek krali bu adam."

Bende davayi anlayan bir kisiyim

"Arabeskin krali degil o, Onun ayri bir tabiri var: "Gencebay muzigi" onun icin Orhan abim bu tabirin tek artist'i, tek krali ve tek kisisi"

Hollanda'dan selamlar

Aramıza ne zaman yeni bir Gencebay'cı katılsa, göğsünü gere gere, Radikal ve Özgünüm ben! diye haykırsa, "Arabesk" ağacından bir yaprak daha sararıp düşüyor.

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti M.si 20 Arl 2008, 02:06

idam_mahkumu yazdı:Aramıza ne zaman yeni bir Gencebay'cı katılsa, göğsünü gere gere, Radikal ve Özgünüm ben! diye haykırsa, "Arabesk" ağacından bir yaprak daha sararıp düşüyor.

Yasim 16 ama Orhan abiyi sanki 40 sene dinliyormusum gibiyim, araniza daha yeni geldim ama Orhan abimle ben tanisali cok oluyor. Benim babam sevdalisi, evde videolari dolu, kasetleri olaganustu cok. Ilk dinledigim sarki ise "Bir araya gelemeyiz" iste bu soz "gencebay muzigi" ve "arabesk" ayittir, bir araya gelemezler!!

Burda (hollanda) Apik supuk seyler dinliyorlar. Kendileri rap yapiyorlar, ama ben Orhan abiyi seviyorum ve seve seve dinliyorum diye biliyorum! Bana "sen hangi devirde yasiyorsun" diyorlar. Guya rezillik gibi goruluyor, ama iste bu dava sayesinde aydinlik getirecegiz Ve basiracagiz buna inaniyorum..

Hedefimizi yuksek tutalim..
M.si
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Radikal Gencebaycılık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir