OrhanAbi.Net 70'lerde kurulsaydı....

Nedir Bu "Radikal ve Özgün" Anlayış?

Re: OrhanAbi.Net 70'lerde kurulsaydı....

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 26 Tem 2010, 14:19

Vallahi arkadaşlar, herşey zamanında güzeldir. O zaman da başka dertlerimiz veyahut başka isteklerimiz ve de özlemlerimiz olacaktı. Bir de şunu unutuyorsunuz. 70'lerden bahsediyoruz... Yahu bizlerin çoğu o yıllarda çocuk olacaktık veyahut dünyada olmayacaktık. Sanki 50-60'lı yaşlardayız da eskiden olsaydı diye bahsediyoruz. :D Herşey zamanında güzeldir. Tabii yorumlara bir itirazım yok. Hepiniz çok güzel yazmışınız. Ama;

Eskiler eskide kaldı cancağızım artık yeni şeyler üretmek lazım.

Diyorum ve huzurlarınızdan İzmir Marşı ile ayrılıyorum.
Berhudar olun.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Uyarılar: (0%)
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 26 Tem 2010, 15:14

Dünya üzerinde Müzikte Gencebay Krallığı hâkim olurdu.
O'nu görmek için ülkemize gelecen turist sayısı nüfusumuz kadar olurdu.
Gencebay dan destur almadan kimseler beste yapma işine el atmazdı.
Barış ve kardeşlik dünya geneline yayılırdı.
Dünyaya sevgi hâkim olurdu.
Herkes birbirini tanır duruma gelirdi.  

Saygılarımla levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1723 / 1736
1723 / 1736

Yeni mesajgönderen esir-i_derd tarih 27 Tem 2010, 11:08

Ben tabi o zamanlar dünyada yoktum ama varsayım olarak konuşuyoruz;
  Daha hevesli çalışırdık,sadece yaptığı engin müziği anlatmakla kalmazdık ve felsefesinide anlatırdık.Şimdi geç kalınmışlığın verdiği zorlukla anlatmaya çalışıyoruz ama o zaman herşey daha iyi olurdu...
Benim tek hîç kim zâr ü perişan olmasın yâ Rab,
Esîr-i Derd-i aşk u dâğ-ı hicrân olmasın ya Rab..
Kullanıcı avatarı
esir-i_derd
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 165
Teşekkür aldi: 122
Level: 18
HP: 35 / 711
35 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 414 / 417
414 / 417

Yeni mesajgönderen Sinemakolik tarih 03 Eki 2010, 20:02

Aslında çok basittir,bir  şey yeni ve diğerlerinden farklı ise mutlaka ilgiyi çeker..yetmişli yıllara gelinceye kadar halkın pek çoğu tarafından bir türlü benimsenemeyen (ki buna ben de dahilim ) türk sanat müziği,klişeleşmiş kalıplar içinde,genelde aynı olan enstrumentaller ile yorumlanan bu ağır müzik türü  toplumun büyük bir çoğunluğu üzerinde uyku hapı etkisi yapıyordu...sonrasında ülke yetmişli yıllar dönemine girdi..başta Orhan gencebay olmak üzere,suat sayın,neşe karaböcek,hakkı bulut,mine koşan,yıldırım gürses gibi sanatçılar daha zenginleştirilmiş enstrumentaller ile ve her nekadar kabul edilmesede etkilenilen,mısır,sudi arabistan,hindistan melodileri ile harmanlanmış yepyeni arayışlar içine girdiler...içlerinde yaşadıkları yetmişli yıllar dönem itibarı ile yokluk yılları idi,dünyanın genelinde isyan vardı(68 olayları)iülkede darbe sonrası bir dönem hakimdi,derin yapılanma ülkeyi sağ sol olarak ikiye bölmüş her yere bir hüzün çökmüştü....içinde yaşadığı toplumun duygalırına umursamaz kalamayan sanatçılarda ister istemez bu hüznü o dönemde yaptıkları eserlere yansıttılar...adı ne olursa olsun,türü ne olursa olsun o dönemde çıkarılan eserlerin çok büyük bir bölümünde,hüznü,isyanı,başkaldırıyı,umudu,mutlaka görürsünüz...işte böylesine yoğun duyguların yaşandığı yetmişler bu gün bile hala emsali yapılamamış olan ürünlerin doğmasını sağladı...gencecik bir orhan gencebay,ülkenin  içinde yaşadıklarından üzgün ama yarınlarından umutlu olarak aldı sesi eline ve milyonların hislerini döktü notalara...işte budur onun yetmişlerdeki eserlerini muhteşem kılan,bu gün benzerlerini üretememesinin nedeni olan...bu söylediklerimi yetmişli yılların atmosferini içine çeken üyelerimiz çok daha iyi anlayacaklardır.

Sonuç olarak orhan baba bu ülkenin ezilmiş ,sindirilmiş,bir köşeye itilip sadece belirli dönemlerde hatırlanan insanlarının hislerinin tercümanı olmuştur...öylesine muhteşem eserler üretmiştirki bu gün bile hala aynı lezzette dinleniyor ve benzeri yapılamıyor...ama sonuçta o da bir insandır ve onun da bir kapasitesi vardır.bir gün gelir,kendini tekrarlamaya başlar,ürettikleri bir öncekiler ile benzerlikler taşır yada eskisi gibi sürekli üretemez...bize düşen onun verdiklerine minnet duymak artık veremiyor diye onu palavracılıkla suçlamamaktır.

SENİ SEVİYORUZ ORHAN BABA...BU GÜN MÜZİĞİ BIRAKTIĞINI VE ARTIK ALBÜM YAPMAYACAĞINI DA İLAN ETSEN BU DEĞİŞMEYECEK ...BİZ SENİ SEVİYORUZ..BİZİM İÇİN SEN PALAVRACI DEĞİLSİN...BİZE '' BİR TESELLİ VER,BATSIN BU DÜNYA,HATASIZ KUL OLMAZ,HORGÖRME GARİBİ,SARHOŞUN BİRİ,BİR ARAYA GELEMEYİZ,ÜMİTSİZ AŞK,AŞK PINARI '' GİBİ YÜZLERCE MÜKEMMEL BESTEYİ VEREN ORHAN BABASIN....BERHUDAR OL ORHAN BABA.
Kullanıcı avatarı
Sinemakolik
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 5
Teşekkür aldi: 38
Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21
EXP: 22 / 27
22 / 27

Sinemakolik isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 04 Eki 2010, 12:15

Kardeşim evvela aramıza hoşgeldin. Yazdıklarına katılmamak elde değil. Biz de bu sitede bu amacı güdenlerdeniz. Bizim musıkimizin üzerine dünyada bir örneği yok. THM ile TSM eserlerimiz ve Orhan Baba'nın eserlerini şöyle bir topladığımızda büyük,zengin ve eşsiz bir külliyat ortaya çıkıyor. Eserlerimizin kıymetini bilelim onlara sahip çıkalım. Öyle bir TSM arşivim var ki eminim çok az insanda mevcuttur. Keza Orhan Baba olarak da yeterli diyebileceğim bir arşive sahibim.

Ne mutlu musıkiye sahip çıkanlara...
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211