radikal gencebaycılar hareketi nedir?

Nedir Bu "Radikal ve Özgün" Anlayış?

Re: radikal gencebaycılar hareketi nedir?

Yeni mesajgönderen nikrizruyası tarih 31 Eki 2007, 18:55

bu site ye biraz uzak kaldım sağolsun ömer özellikle beni uyardı

Siteyi gezdğimde farkı anlamamak mümkün değil, sanıyorum burda sadece gencebay müziği ve onun felsefesı konuşulacak böyle olması gerektiğini düşünüyorum.Özellikle bu konuda site yöneticilerine çok önemli işler düşüyor.

Ben 8 yaşımdan beri orhan gencebay dinliyorum.Bu yaşıma kadar da başka müzik dinleme ihtiyacı duymadım.Halk müziğimiz hariç o zaten bizim baştacımız.Başka müzik dinlemedim dedim nasıl dinleyeyimki Gencebay bize caz,halk,sanat,anadolu rock,senfonık melodıler,protez denilen müzik türü vb.herşeyi önümüze koydu ve bunun sonucunda da bizle doyduk.Ben nikriz ruyasını dınlerken bağlama ya doydum.Kaçıracam kız senı,gurbet elde hasta düştüm,cennet gözlüm derken halk müziğine doydum.Deryada salım yok,giden gelmez yerine derken sanat müziğine doydum.Yorgun gözler derken bu nedir acaba dedik sonradan duyduk amerıkada caz müzikle ilgilenenler bu şarkıyı inceliyorlar ne oldu caz müzik dinledik.Daha şimdi burda sayamayacağım bir sürü eser.

Fanatiklikten nefret eden bir insan olarak hep aşırılıktan kaçmışımdır.Arabesk müzik dinleyen arkadaşlarımı tahlil ettiğimde(arabesk derken neyi kastettiğimi anlıyorsunuz) onların müzik bilgilerının olmadığını bu müzik türünü sadece sözleri icabı dinlediklerini farkettım.Onlar için müziğin kalıtesi hangi enstrumanlar kullanıldığı önemli değildi.Onlar efkarlandıklarında aşık olduklarında " vaybe sözlere bak" demek için müzik dinliyorlardı.Bu müzik onlar için mezeydi.Her ortamda bu konuyla ilgili mucadele vermişimdir.Maalesef toplulumuzda müziğe genelde bu gözle bakıldığı için Gencebay hep bu kategorıye konulmuştur.İnsanlar şarkı sözlerının içinde acı oldugunu gorunce buna arabesk diyorlardı.Ne kadar acıdırki gencebay hala bu yaftayı uzerınden atamamıştır.Sezen Aksu Ah İstanbul derken arabesk olmuyordu ama Gencebay dediği zaman oluyordu.Gönül arabesk parçası iken Zerrın Özer söyleynce nedense bırden bıre pop müzik oluyordu.Sonuçta bizim dedıklerımıze gelınıyordu ama bunlar olurken bız ve Gencebay müziği yara alıyordu.

Aslında işin özüne inersek bazı ınsanların özellikle medyanın Gencebay ı boyle gostermesı işlerine gelmiyordu.Tüketım toplumu olmamız gerekıyordu.Hersey hemen tuketılecek onun yerıne yenıse gelecek ve çark böylece donecektı kalıte önemli değildi.Orhan Gencebay ise tüketilecek bir malzeme değildi onlar için.Bunların yanında gencebay müzği insanı düşünmeye sevk ettiği ve insanı olgunlaştırdığı için o gurplar için tehlikeydi.Çünkü toplumun düşünmemesi ve tüketmesi gerekiyordu.İşte buna benzer sebeplerden dolayı Gencebay Müziği hep arka planda kaldı.Gencebay arabeskin kralı olarak günümüze geldi.

Radikal gencebaycılık bence butun bunları reddedıp ne dınledıgını bilen eserlerde ki sözlerden neyın anlatıldığını çözen insanlar grubu olmalı.Diğer müzik türlerıne saygıyla yaklaşan onları aşağılamayan ama aşağılandığı anda da kesın tavrını koyan bır duruş göstermeli.Kesınlıkle aşırıya kaçmamalıyız.Diğer fanatık arabeskçiler gıbı müziği meze yapmayan ve bilinçli ınsanlar olmalıyız.Zaten bizlerede bu yakışır.

Dilim döndüğü kadar fikirlerimi beyan ettim:inşallah bu sitede bu olgunluğu buluruz.Bu olgunluğa erişmeyenler Gencebay a her zaman zarar vermiştir ve imajı zedelemiştir.Mücadelemiz bu konyla ilgili olursa başarılı oluruz inş.Tabii Orhan Abi mizizn katkılarıya

berhudar olun
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 18
Uyarılar: (0%)
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 188 / 194
188 / 194

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 31 Eki 2007, 21:54

Berhüdar ol Suat abi... Duygularımıza tercüman oldun. +1000 diyorum. Aramıza hoş geldin... Senin gibi dürüst Gencebay'cılara ihtiyacımız var.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

Yeni mesajgönderen nikrizruyası tarih 31 Eki 2007, 22:33

eyvallah ömerim

berhudar ol
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür aldi: 18
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 188 / 194
188 / 194

Yeni mesajgönderen sorhanci tarih 04 Tem 2008, 10:13

başarılı olması dileğimle
Kullanıcı avatarı
sorhanci
Cüra
Cüra

Teşekkür aldi: 0
Level: 4
HP: 0 / 61
0 / 61
MP: 29 / 29
29 / 29
EXP: 36 / 38
36 / 38

Yeni mesajgönderen gece ateşi tarih 30 Ağu 2008, 10:06

gencebay müzigi bildigimiz gibi ayrı bir felsefesidir herkes kendi dünyasında yaşar bu dünyasında bu felsefeyi çözdüysek gercekten orhan gencebayı anlayabilmişizdir artık herkes öyle istediği gibi agzını açmamalı lazy nin sölediği gibi sitemiz inşallah tüm orhancılar icin karargah mekanı olur
BİR KAPIDAN GİRECEKSİN
NELER NELER GÖRECEKSİN
TÜM DERTLERE GÖĞÜS GERİP
HAYAT BUDUR DİYECEKSİN
Kullanıcı avatarı
gece ateşi
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 4
Level: 11
HP: 2 / 272
2 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 163 / 167
163 / 167

Yeni mesajgönderen dawnload tarih 10 Eyl 2008, 00:27

bravo
Bu kullanıcı Linkleri sadece Üyeler görebilir. kuralına aksi davranış içinde bulunduğu için atılmıştır. -yönetim-
Kullanıcı avatarı
dawnload
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Cüra
Cüra

Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 18 / 18
18 / 18

Yeni mesajgönderen sende seversin tarih 30 Eki 2008, 21:31

bir topluluğun içine girdiğimiz zaman ''bakın bu gencebaycıdır müzikten anlar'' diye yorumlar yapılacak.ben inanıyorum buna.orhanabi.net gibi siteler var oldukça bunu insanlar daha iyi anlıyacaklar.çünkü burada gencebay müziği her yönüyle anlatılmış.ayrıca şöyle bir yorumda yapmak istiyorum:radikal gencebaycılar bu felsefeyi hayatlarındada uyguladıkları için efendi ağır başlı her yerde sözü dinlenen adamlardır.ama diğer orhancı bozuntuları(bu orhancı lafını telaffuz dahi etmek istemiyorum aslında)asıp kesmek içki içmek sızmak.onların anladığı bu.
Kullanıcı avatarı
sende seversin

Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 6 / 10
6 / 10