"Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

Nedir Bu "Radikal ve Özgün" Anlayış?

Re: "Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 20 Ara 2008, 02:15

M.si yazdı:
idam_mahkumu yazdı:Aramıza ne zaman yeni bir Gencebay'cı katılsa, göğsünü gere gere, Radikal ve Özgünüm ben! diye haykırsa, "Arabesk" ağacından bir yaprak daha sararıp düşüyor.

Yasim 16 ama Orhan abiyi sanki 40 sene dinliyormusum gibiyim, araniza daha yeni geldim ama Orhan abimle ben tanisali cok oluyor. Benim babam sevdalisi, evde videolari dolu, kasetleri olaganustu cok. Ilk dinledigim sarki ise "Bir araya gelemeyiz" iste bu soz "gencebay muzigi" ve "arabesk" ayittir, bir araya gelemezler!!

Burda (hollanda) Apik supuk seyler dinliyorlar. Kendileri rap yapiyorlar, ama ben Orhan abiyi seviyorum ve seve seve dinliyorum diye biliyorum! Bana "sen hangi devirde yasiyorsun" diyorlar. Guya rezillik gibi goruluyor, ama iste bu dava sayesinde aydinlik getirecegiz Ve basiracagiz buna inaniyorum..

Hedefimizi yuksek tutalim..

Aramıza tekrar hoşgedin. Yaşın daha küçük. Öğreneceğin ve öğreteceğin çok şey var...

Berhüdar ol.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

Yeni mesajgönderen M.si tarih 20 Ara 2008, 02:30

idam_mahkumu yazdı:
M.si yazdı:
idam_mahkumu yazdı:Aramıza ne zaman yeni bir Gencebay'cı katılsa, göğsünü gere gere, Radikal ve Özgünüm ben! diye haykırsa, "Arabesk" ağacından bir yaprak daha sararıp düşüyor.

Yasim 16 ama Orhan abiyi sanki 40 sene dinliyormusum gibiyim, araniza daha yeni geldim ama Orhan abimle ben tanisali cok oluyor. Benim babam sevdalisi, evde videolari dolu, kasetleri olaganustu cok. Ilk dinledigim sarki ise "Bir araya gelemeyiz" iste bu soz "gencebay muzigi" ve "arabesk" ayittir, bir araya gelemezler!!

Burda (hollanda) Apik supuk seyler dinliyorlar. Kendileri rap yapiyorlar, ama ben Orhan abiyi seviyorum ve seve seve dinliyorum diye biliyorum! Bana "sen hangi devirde yasiyorsun" diyorlar. Guya rezillik gibi goruluyor, ama iste bu dava sayesinde aydinlik getirecegiz Ve basiracagiz buna inaniyorum..

Hedefimizi yuksek tutalim..

Aramıza tekrar hoşgedin. Yaşın daha küçük. Öğreneceğin ve öğreteceğin çok şey var...

Berhüdar ol.

Sayenizde, sagolun varolun senin gibilerini basimizdan eksik etmesinler..
Ne Yapim?

Sev Dedi Gozlerim..
Kullanıcı avatarı
M.si
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 7
Teşekkür aldi: 4
Level: 6
HP: 0 / 104
0 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 62 / 65
62 / 65

Yeni mesajgönderen canzafer34 tarih 23 Ara 2008, 01:45

sana  katılıyorum  idam  mahkumu  dostum   çünki   orhanabimizin  şarkıları  arabesk  değildir  zaten  bir  televizyon   da  da  kendiside   dedi   arabesk   değil      o   beni     yani   şarkılarımın      dinleyicilerimin    yorumlaması    kendiside    bir   isim   vermedi    ama    bence   arabeskötesi     diye  hitap  edebiliriz   tabii   benim  düşüncem    bana     cevap  hakkı  verdiğiniz  için  teşekkür  ederim
*BEN  SEÇERİM  KADERİMİ  ŞANSIMI  BEN  BİLİRİM  GÜNAH  VE  SEVABIMI*  
*HER  ŞEYİYLE  ÇOK  GÜZELDİR  YAŞAMAK  BEN  İSTERİM  BU  YAŞAMDAN  HAKKIMI*  

*GÖNÜL  GÖZÜYLE  GÖR  ŞU  DÜNYAYI  ÖNCE  GERÇEĞİ  TAT  SONRA  RÜYAYI*  
*İSTEYENE  BİNTÜRLÜ  MUTLULUK  VAR  KADERİNE  TERK  ETMEZSEN  DÜNYAYI*  

*YILDIRMASIN  FIRTINALAR  RÜZGARLAR  SOLDURMASIN  ÜMİDİNİ  ZORLUKLAR*  
*İNANIPDA  ÇALIŞIRSAN  GÖRÜRSÜN  HER  EMEĞİN  SONUNDA  VAR  OLUŞ  VAR*
Kullanıcı avatarı
canzafer34
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 7
Teşekkür aldi: 62
Level: 10
HP: 2 / 230
2 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 130 / 142
130 / 142

Yeni mesajgönderen radikel55 tarih 28 Ara 2008, 19:28

Ömer kardeşimizin haklı sitemini büyük bir üzüntüyle okudum..büyük yalnızlığını ve anlamayanlara dert anlatma gayretini gördüm..ne yazık ki biz Türk'lerin genel huyudur bu..Atatürk'ümüze de aynısı yapılmamışmıdır? O'nun da ne sarhoşluğu ve dinsiz imansızlığı kalmışmıdır?canımız Orhan Gencebay aslında bu duruma kendi kendini düşürmüştür..şimdi kendimizi O nun yerine koyalım arkadaşlar;sizede herkes olmadığınız birşeyi isnat etmeye çalışsa ve bunların içinde bir devlet kurumununda olduğunu bilseniz ne hissederdiniz?sürekli kendinizi ifade etmek,yaptıklarınızın söylenen şey olmadığını anlatmaya çalışmak ve bunları yaparken de sürekli yeni şeyler üretmek,duruşunu bozmamak,insanları kırmamak için kendini zorlamak doğaldır ki sinir ve tahammül sınırlarını zorlar ve psikolojisini bozar insanın..Orhan Gencebay şuan ki konumuna gelmek için çok çalışmıştır Allah vergisi yeteneğini en üst seviyede zorlamış,olabileceğin üstüne çıkmıştır..Yeryüzünün Tezenesi(ben öyle diyorum)derim ve çoğumuzun katılacağına inandığım birşeydir..yeryüzünde O'ndan daha iyi enstrümanına sahip ve yetkin biri yoktur hele Türkiye'de bağlamasıyla başa çıkabilecek birini söyleyemeyiz bile..hal böyleyken dahi adını buraya yazmak istemediğim tıfıl tarzlı çoluk-çocuğu bağlamacı diye O'nunla aynı katagoride göstermiyorlar mı?elinsaf yani..bu kadar mı olur bir insanı dışlamak..Orhan Gencebay bir hedef tahtasıdır aslında tıpkı Atatürk'ümüz gibi..biz ne kadar anlatmaya çalışsak,dil döksek,örnekler kanıtlar versek de bazı şeyleri değiştiremeyiz..değişmez,değiştirilemez insanlığın ve dünyanın tarihi bu tiplerle doludur..okuyanlar,araştıranlar bilir..proje isteme konusunda boşa gayret olur düşüncesindeyim..eğer ki;Orhan Gencebay yapmak isteseydi zaten yapardı bunu kendine dürüst olanlar bilir,kendimize dürüstçe soralım yapmak isteseydi O'nu kim durduracaktı? bu tamamen O'nun elinde olan birşey ve bu yapmadıklarıyla belkide Orhan Gencebay kendini ifade etmekte yetersiz kalmıştır bence..şimdi yaşı altmışların ortasında biri için bu kadar zor ve uzun çalışma göze alınırmı birde kendimize soralım biz o yaşta olsaydık göze alırmıydık?Ömer kardeşimiz O'nun bir deniz-okaynus enginliğinde olduğunu vurgulamış az bile söylemiş belki de sonsuz uzay demek gerekirdi..ve en nihayetinde Orhan Gencebay kendisi Orhan Gencebay'ı anlatmalı öğretmeliydi..bazı şeyler için çok geç kalındı gibi geliyor bana yine de en iyimser yaklaşımla bir kitap ve saz konçertosu yapılabilir..diğerleri için benim ümidim yok açıkcası..düşünün ne kitapmış ki hala bitmedi...Orhan Gencebay olarak bunu zaten yıllar önce yapmalıydı..tıpkı Atatürk'ümüzün Nutuk kitabı gibi birşey olması gerekir bu kitabın yoksa öykü kitabından farkı olmaz..benim naciz düşüncelerim bu yönde..berhudar olun.
yiğidi kılıç kesmez,bir acı söz öldürür.
Kullanıcı avatarı
radikel55
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 10
Teşekkür aldi: 0
Level: 4
HP: 0 / 61
0 / 61
MP: 29 / 29
29 / 29
EXP: 35 / 38
35 / 38

Yeni mesajgönderen ÜSTÂD tarih 22 Şub 2009, 09:25

Merhaba
Siteye üye olduğum andan itibaren hemen hemen okuduğum her yazıda bir isyan,bir serzeniş veya kızgınlık hissediyorum.
Demekki dert hakikaten büyük.Orhan Baba yı anlamayan insanlara bence "Allah sana da anlamayı nasip etsin" diye dua etmekten başka çare yoktur.Gencebay dan dinlenen herhangi bir eser insanı coşturmuyorsa,sanki kalbi boğazına dayanıp dışarı çıkacakmış gibi olmuyorsa zaten anlayamaz demektir.
Kardeş allah sana kolaylık versin.........
Ben de Gencebay müziğini EVRENSEL MÜZİK olarak tanımlıyorum.Sizlerin müzik bilgisi benden daha çoktur.Bu konudaki her görüşünüze saygı duyarım.
Şunu da söylemeden geçemiyeceğim.Eğer müziğin bir bilimi olsa ,BİLİMSEL olarak üniversitelerde okutulsa Orhan Baba ya verilecek ünvan ORDÜNARYÜS PROFESÖRLÜK olur.Fakat yine de "arabeskçiler" bunu anlayamaz.
herhalde ne demek istediğim anlaşılmıştır.
BERHUDAR OLUN.Saygılar
Kullanıcı avatarı
ÜSTÂD

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 1 / 10