hasretsevda yazdı: sadece Sadun Aksutle kalacak bir konu degil.zamaninda bizimde okulumuzda onemli birisi cok onemli bir itirafta bulunmustu.Mustafa Hossu adli ogretim gorevlisi .kendisi yurttan sesler kusagindan ve rahmetli Muzaffer Sarisozenin ogrencisiymis.kendi donemlerinde parmakla sayilan kisiler bunlar.birgun okulda bana itirafta bulundu ders icinde tum sinifa dogru.<<Orhan Gencebay konservatuvarlar icin ve TRT icin en buyuk kaybimizdir.>>
Teşekkürler gönül dostu. Olayın özü budur...
TRT'deki bağnaz kişilerin günah çıkardığı görüşüne katılıyorum. Bu kişilerin vicdanı sızlamıştır eminim GENCEBAY'ın yoluna taş koyarken. GENCEBAY ı neden çekemediklerini hepimiz biliyoruz. Yeniliklere açık olmayan bu zihniyetin yüzünden Türk Müziği bitme noktasına gelmiştir. Şimdi akıllarınca, GENCEBAY için olumlu konuşarak vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar ama O'nun yoluna taş koyarak, engellemeler yaparak ve en önemlisi Türk Müziği nin gelişmesini sağlayacak belki de en önemli isim olan GENCEBAY'ı uzaklaştırarak bir anlamda Türk Müziği ni baltalamış oldular...
Eğer arada bir kutuplaşma olduysa bu GENCEBAY'dan değil bu ve bunun gibi zihniyet sonucu ortaya çıkmış ve bu gün maalesef Türk Müziği nin yani bizim kültürümüzün hali içler acısıdır. Ne yazık ki; Türk Müziği (bence) asla o eski şatafatlı günlerine dönemez, çok zor...
Bu arada; konuyu bizimle paylaşan gönül dostuna teşekkür ederim...

(0%)

News