Orhan Pamuk kitabında Orhan babaya yer verdi

TV'de Gösterilecek Filmlerinin, Hakkındaki TV/Radyo Programlarının Duyuru ve Haberleri

Re: Orhan Pamuk kitabında Orhan babaya yer verdi

Yeni mesajgönderen fikret_gencebay tarih 24 Şub 2010, 02:31

akma_gözlerimden yazdı:bu konuyla ilgili yeni bilgim oluyor ben öyle şahısların kitabını alıp  rant elde etmesini sağlamam öyle şahıslarında gencebay hakkında ne düşündüğü ve ne söylediği beni hiç ilgilendirmez çünkü o şahısların düşüncelerine saygım yok çünkü herşeyden önce vatan gelir gitsin kitaplarını ermenistanda satsın

bendensin dostum. hakkında çıkan haberler ne kadar doğruydu bilmiyorum ben ama kendini bimez bir adam diye düşünüyorum
Belki de çok mutlu olacaktık,
Tutsaydık dilimizi
Kullanıcı avatarı
fikret_gencebay
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 6
Teşekkür aldi: 0
Uyarılar: (0%)
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 88 / 100
88 / 100

Yeni mesajgönderen sendehaklısın tarih 24 Şub 2010, 02:43

Hangi siyasi görüşten olursa olsun her kesimden Orhan Gencebay hayranı insan vardır.Gencebay'ın Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un da hayatında yer edinmesi ve bunu kitabında doğal.
Kullanıcı avatarı
sendehaklısın
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 41
Level: 13
HP: 7 / 370
7 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 205 / 224
205 / 224

Yeni mesajgönderen fikret_gencebay tarih 24 Şub 2010, 19:54

tabiki doğal kardeş tasvip etmesemde bu insana gerçekleri bildiği için helal olsun onun sayesinde yine gencebay dünyada biraz daha bilinecek
Tutsaydık dilimizi
Kullanıcı avatarı
fikret_gencebay
Dombra
Dombra

0 / 159
76 / 76
88 / 100

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 25 Şub 2010, 09:30

Orhan Pamuk'un yaşama bakış açısı,felsefesi,olaylar hakkında ki düşünceleri kendini bağlayan şeylerdir.Kimileri beğenir, kimileri beğenmez..Burada ki konu ise yazarın son kitabında Gencebay ile ilgili bir bölüm bulunması ve kitap çıkmadan önce bunu Gencebay'ın kendisi ve kamuoyu ile paylaşması..Gördüğüm kadarı ile burada ki pek çok arkadaş(bir kişi hariç) kitabı okumadan yorumlarda bulunmuşlar.Gencebay'ı bile çok sevmemiz bizleri kitap okumamazlık alışkanlığımızdan vazgeçirmiyor,bu gerçekten çok üzücü bir durum..Orhan Pamuk'u sevsekte sevmesekte en azından Gencebay için bu kitabı okumalıydık..O zaman yorumlarımız daha anlamlı olurdu..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

Yeni mesajgönderen ufukerkol tarih 25 Şub 2010, 19:15

ARKADAŞLAR KİTAPTA BABAYLA İLGİLİ BÖLÜM AŞAĞIDA(ÖMER PAYLAŞIMIN SAKINCASI VARSA KALDIRIRSIN) BUNU BAŞKA YÖNLERE ÇEKMEYELİM BU SİYASİ BİR KİTAP DEĞİL ''AŞK'' ROMANI AYRICA BU KİTABI BEĞENSEKTE BEĞENMESEKTE YURT DIŞINDA ON BİNLERCE İNSAN OKUDU VE ORHAN GENCEBAY'I İLK DEFA DUYDULAR.ORADA ADININ GEÇMESİ ORHAN GENCEBAY'A BİR ŞEY KAYBETTİRMEZ AMA KİTABIN İÇERİĞİNE BİR ÇOK ŞEY KATAR.
1.MASUMİYET MÜZESİ (ORHAN PAMUK)
ŞARKILARI VE FİLMLERİ, PLAKLARI VE AFİŞLERİYLE O GÜNLERDE BÜTÜN TÜRK MİLLETİNİN HAYATINA GİRMEKTE OLAN YERLİ FİLMLERİN VE MÜZİĞİN KRALI ORHAN GENCEBAY İLE İLK DEFA İŞTE BÖYLE KOSKOCAMAN BİR AÇIK HAVA SİNEMASININ PERDESİNDE KARŞILAŞTIM. PENDİK İLE KARTAL ARASINDAKİ YENİ GECEKONDU MAHALLELERİNİN ARKASINDA, MARMARA’YA, IŞIL, IŞIL ADALAR’A VE DUVARLARINA ÇEŞİTLİ SOL SLOGANLAR YAZILMIŞ İMALAT HANELERE, FABRİKALARA BAKAN BİR TEPEDEYDİK.  BÜTÜN ÇEVREMİZİ BENBEYAZ BİR KİREÇ RENGİNE BOYAYAN KARTAL’ DAKİ YUNUS ÇİMENTO FABRİKASI’NIN YÜKSEK BACALARINDAN ÇIKAN PAMUK GİBİ DUMANLAR, GECENİN İÇİNDE DAHADA BEYAZ GÖZÜKÜYOR VE KİREÇ PARÇALARI FİLMSEYREDENLERİN ÜZERİNE MASALDAN ÇIKMA BİR KAR GİBİ YAĞIYORDU. FİLMDE ORHAN GENCEBAY, ORHAN ADLI FAKİR BİR BALIKCIYI CANLANDIRIYORDU. ONA HAMİLİK EDEN VE VEFA DUYGUSUYLA BAĞLI OLDUĞU ZENGİN BİR KÖTÜ ADAM VARDI. ONUN DAHA REZİL VE ŞIMARIK OĞLU VE ARKADAŞLARI, DAHA İLK FİLMİNİ ÇEVİREN MÜJDE AR’A, BİZDE İYİCE GÖRELİM DİYE ÜSTÜNÜ BAŞINI AÇARAK, ACIMASIZCA VE UZUN, UZUN TECAVÜZ EDERKEN, SİNEMA SESSİZLEŞTİ. HAMİSİ BUNU EMRETTİĞİ VE O DA VEFALI OLDUĞU İÇİN, ORHAN OLAYI ÖRTBAS ETMEK ZORUNDA KALIYOR VE MÜJDE’YLE EVLENİYORDU. BU SIRADA GENCEBAY’’BATSIN BU DÜNYA!’’ DİYEREK, ONU BÜTÜN TÜRKİYE’DE MEŞHUR EDEN ŞARKIYI ACI VE ÖFKEYLE BİR KERE DAHA SÖYLÜYORDU.
FİLMİN AŞIRI DUYGULU ANLARINDA, SANDELYEDE OTURAN YÜZLERCE KİŞİNİN ÇEKİRDEK ÇITLADARAK OLUŞTURDUĞU HIŞIRTIYI (İLK ANDA YAKINLARDAKİ BİR FABRİKADAN GELEN MAKİNE UĞULTUSU SANMIŞTIM) DİNLİYOR VE HEPİMİZ SANKİ UZUN ZAMANDAN BERİ BİRİKMİŞ ACILARIMIZLA BAŞ BAŞA KALIYORDUK. AMA FİLİMİN HAVASI, EĞLENMEYE GELMİŞ KALABALIĞIN KIPIRTISI, ERKEKLER KISMININ ÖN SIRALARINDA OTURAN NEŞELİ GENÇLERİN HAZIRCEVAP ŞAKALARI VE TABİİ HİKÂYEDEKİ İNANILMAZLIKLAR, BENİ KENDİMİ KOYVERMEKTEN VE BASTIRILMIŞ KORKULARIMIN TADINI ÇIKARTMAKTAN ALIKOYUYORDU. AMA ORHAN GENCEBAY ‘’HERŞEY KARANLIK, NEREDE İNSANLIK!’’DİYE ÖFKELENİRKEN, BEN AĞAÇLAR VE YILDIZLAR ARASINDAKİ O SİNEMAMADA FÜSUN’UN YANINDA OTURMAKTAN ÇOK MEMNUNDUM. BİR GÖZÜMLE PERDEYİ SEYREDERKEN, BİR GÖZÜMLE DE SAHNEDEN SAHNEYE FÜSUN’UN GÖVDESİNİN DAR TAHTA SANDALYEDE KIPIRDANIŞINI, SOLUK ALIŞ VERİŞLERİNİ, ORHAN GENCEBAY ‘’KADERİN BÖYLESİNE YAZIKLAR OLSUN’’ DERKEN BLUCİNLİ BACAKLARINI ÜST ÜSTE ATIŞINI VE SİĞARA İÇİŞİNİ İZLİYOR, ONUN PERDEDEKİ DUYGUSALLIĞI NE KADAR PAYLAŞTIĞINI TAHMİN ETMEYE ÇALIŞARAK ZEVK ALIYORDUM. MÜJDE İLE EVLENMEK ZORUNDA KALAN ORHAN’ IN ÖFKELİ ŞARKISI İSYANKÂR BİR HAVAYA BÜRÜNÜNCE, BİR AN YARI DUYGUSAL, YARI ALAYCI BİR BAKIŞLA FÜSUN’A DÖNÜP GÜLÜMSEDİM, FİLME ÖYLESİNE KAPILMIŞTI Kİ DÖNÜP BANA BAKMADI BİLE. BALIKCI ORHAN, KARISI IRZINA GEÇİLMİŞ BİRİ OLDUĞU
İÇİN ONUNLA SEVİŞMİYOR, ONA UZAK DURUYORDU. ORHAN İLE EVLİLİĞİNİN ACILARINI DİNDİRMEDİĞİNİ ANLAYINCA, MÜJDE İNTİHARA TEŞEBBÜS
EDİYOR; ORHAN ONU HASTANEYE YETİŞTİRİP KURTARIYORDU. HASTANEDEN DÖNÜŞTE KARISINA KOLUNA GİRMESİNİ SÖYLEYİNCE, MÜJDE FİLMİN BU EN DOKUNAKLI YERİNDE ‘’BENDEN UTANIYORMUSUN?’’ DİYE SORUYORDU ONA. O ZAMAN İÇİMDE SAKLI KALMIŞ ACININ EN SONUNDA KIPIRDANDIĞINI HİSSETTİM. SİNEMADAKİ KALABALIK DA TAMAMEN SESSİZLEŞMİŞ, BUNUN IRZINA GEÇİLMİŞ, BEKÂRETİNİ KAYBETMİŞ BİR KIZLA EVLENMENİN, ONUNLA KOL KOLA YÜRÜMENİN UTANCI OLDUĞUNU HEMEN ANLAMIŞTI. BENDE İÇİMDE BİR UTANÇ, HATTA BİR KIZGINLIK HİSSETTİM. BEKÂRET VE NAMUS KONUSUNUN BU KADAR AÇIK BİR ŞEKİLDE KONUŞULMASININ UTANCIMIYDI BU, YOKSA BUNU FÜSUN İLE BİRLİKTE İZLİYOR OLMANIN UTANCIMI? BİR YANDAN BUNU DÜŞÜNÜYOR, BİR YANDAN YANIMDA OTURAN FÜSUN’UN SANDALYESİNDE KIPIRDANDIĞINI HİSSEDİYORDUM. DAHA SONRA ANNELERİNİN KUCAKLARINDA FİLM SEYREDEN ÇOCUKLAR UYUYA KALINCA VE ÖN SIRADAN PERDEDEKİ KAHRAMANLARA SÜREKLİ LAF YETİŞTİREN ÖFKELİLER SESSİZLİĞE BÜRÜNÜNCE, FÜSUN’UN HEMEN YANI BAŞINDA DURUN VE SANDELYENİN ARKASINA ATTIĞI KOLUNU TUTMAYI ÇOK İSTEDİM. İKİNCİ FİLM, İÇİMDEKİ UTANCI BÜTÜN ÜLKENİN VE GÖKTEKİ YILDIZLARIN ASIL DERDİNE, AŞK ACISINA DÖNÜŞTÜRDÜ. BU SEFER ORHAN GENCEBAY’IN KARŞISINDA ESMER VE TATLI PERİHAN SAVAŞ VARDI. GENCEBAY İNANILMAZ ACILAR KARŞISINDA ÖFKELENMİYOR, HEPİMİZİN İÇİNE İŞLEYEN DAHA GÜÇLÜ BİR SİLAHA, ALÇAK GÖNÜLLÜLÜĞE VE ÇİLEKEŞLİĞE GURURLA SARILIYOR VE MÜZE GEZERLERİN SEVEREK DİNLEYECEKLERİ BİR ŞARKIYLA TUTUMUNU VE FİLMİ ÖZETLİYORDU:‘’BİR ZAMANLAR BENİSEVGİLİMDİN/YANIMDAYKEN BİLE HASRETİMDİN/ ŞİMDİ BAŞKA BİR AŞK BULDUN/ MUTLULUK SENİN OLSUN/ DERTLER BENİM, ÇİLE BENİM/ HAYAT SENİN, SENİN OLSUN.’’SEYİRCİLER VAKİT İLERLEDİĞİ, KUCAKDAKİ ÇOCUKLAR UYUYAKALDIĞI, GAZOZ İÇİP LEBLEBİ SAVAŞI YAPANLAR YORULDUĞU, ÖN SIRADAKİ ŞAMATACILAR DA SUSKUNLAŞTIĞI İÇİN Mİ ACABA FİLMİ DAHA BÜYÜK BİR SESSİZLİKLE İZLİYORLARDI? YOKSA ORHAN GENCEBAY’IN AŞK ACISINI FEDEKARLIĞA ÇEVİRMESİNİ SAYGIYLA KARŞILADIKLARI İÇİN Mİ? BENDE AYNI ŞEYİ YAPABİLİR, KENDİMİ DAHA FAZLA REZİL VE MUTSUZ ETMEDEN YALNIZCA FÜSUN’UN MUTLULUĞUNU İSTEYEREK YAŞAYA BİLİRMİYDİM? ONUN BİR TÜRK FİLMİNDE OYNAMASI İÇİN GEREKENLERİ YAPIP RAHATLAYABİLR MİYDİM? FÜSUN’UN KOLU BANA YAKIN DEĞİLDİ ARTIK. ORHAN GENCEBAY’IN SEVGİLİSİNE’’MUTLULUK SENİN, HATIRALAR BENİM OLSUN!’’ DEMESİNE, ÖN SIRALARDAN BİRİ’’ENAYİ’’ DİYE BAĞIRDI, AMA PEK AZ KİŞİ GÜLÜP ONAY VERDİ ONA. HEPİMİZ SESSİZDİK. YENİLGİYİ EFENDİCE KABUL ETMENİN BÜTÜN MİLLETİN EN İYİ ÖĞRENDİĞİ, ÖĞRENMEK İSTEDİĞİ BİLGELİK VE HÜNER OLDUĞUNU O SIRADA DÜŞÜNDÜM.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 18
Teşekkür aldi: 359
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 766 / 766
766 / 766

2 ufukerkol isimli üyemize teşekkür edenler :
Razor, SerdarYılmaz

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 25 Şub 2010, 19:25

Ufuk abi, sagol emegin icin.

Mükemmel yazmis Orhan Pamuk.. Soluksuz okudum adeta. Insani kitaba bir sekilde ulasmasini tesvik ettiren cinsten.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Yeni mesajgönderen fikret_gencebay tarih 25 Şub 2010, 20:06

abi yazın muhteşem olmuş eline sağlık sizlerin sayesinde bilgileniyoruz teşekkür ederiz.
Tutsaydık dilimizi
Kullanıcı avatarı
fikret_gencebay
Dombra
Dombra

0 / 159
76 / 76
88 / 100

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 11 Haz 2010, 11:52

Edebiyatçı bakış açısı ile  bir Gencebay filmi izlenen sinema ve kişilerin tasviri. Güzel ve o dönem sinemaları ve film izleme şekli hakkında bilgi verici.
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 89 / 1490
89 / 1490