bu oyun hangi amaca hizmet ediyor gencebayı yıpratmak mı.eğer böyle bir seyde yıpranacaksa zaten ortada yıpracak bir sey yoktur.küçük düşürmek için yapılmışsa hiç de öyle bir sey olmadı göreceli kavramlar bunlar.

(0%)
(0%)
(0%)
(0%)hasretsevda yazdı:ufkumufuk yazdı:[quote="....Bu kadar medyanın içinde yer almak bu zararları getirdi işte. Bilmiyorum ki hala savunan var mı son yıllardaki müzik harici projelerini???
bu olayların her birinde medyanında çok büyük faktörü var diyorum..benim kafamda 95 yılından itbaren iki Gencebay portresi oluşmuş durumda...ilki 1971-1995 arasındaki çalışmalarda olan Orhan BABA modeli diğeri ise sizinde belirttiğiniz gibi ilk halk şovun başlangıcıyla oluşan sonraları buralara gelen durum..belki içinizdeki bir çok kişi soylediklerime katılmayabilir..Trt Açık oturumunda Timur SELÇUK özel tvlerin açılması ve denetimle ilgili bir çok açıklama yaptı...sakın sözlerimden yanlış anlaşılma olmasın...Timur selçuk o programda özel tvlerin açıldıgında ortamda bir yozlaşmanın kaçınılmaz olacagını anlatmaya çalıştı...bende o yıllarda bu konuyu tam anlamış değildim...sonrasında ''Orhan herkes senin kadar yetenekli değil ama diye bir ekleme alt madde soyleminde bulundu..karışılklı saygı cercevesindeydi bu küçük not...usta ise arabeskin bir bebek emekleme döneminde oldugunu anlatmaya çalıştı zaman gösterecek dedi..arşivden izleyebilirsiniz bu konuyu...''işte bana göre can alıcı noktalardan biriside buydu...daha sonraları haftalarca bir gazetede ben politikacı olursam diye bir yazı dizisi yayınlandı...orda da Trt nin sanatcılara yalvaracagı günler çok yakındır diye bir konu gecmişti...peki sonrasında ne oldu???90 lı yıllarda özel tv ve radyo yasası çıktı...öncelikle radyo cihazlarında anten satışlarında bir patlama oldu...ve o dönemde pop muziktede bir patlama yaşandı....itü mezunu bir çok popçu çıktı piyasaya...hepsi benim dönemimden bu kişilerin bir çogu şu anda produktor konumunda yada çok iyi birer muzik kariyerine sahip...ama sonucunda herkes popa doğru kaymaya başladı ve ortada karmakarışık bir tablo çıktı...ve 90ların getirdiği özel tv yasaları sonucunu şimdilerde göstermekte oldu...yaklaşık 15 yıldır paparazi kültürü denen bir kültür halkımıza zorla enjekte edildi...albüm satışı için gündem yaratma reyting diye bir durum ortaya çıktı....işte yine bana göre Timur selçugun o donemdeki soylediği o cümle bu konunun o günlerden resmiydi....Bu konuyu zaman zaman çok istişare ettik...''herkes senin kadar yetenekli değil Orhan''cümlesi can alıcıdır...ve bugünkü tablonun kilit anahtarıdır....popstar yarışmasında Ajdar ile ilgili konu geldiğinde ustaya özel mesaj çekmiştim...şu an muzikal dönem olarak çok kötü ve iyinin bir arada oldugu fakat iyilerin çogu zaman medyaya alınmadıgı halkın ucuz basit şeylerle oyalandıgını düşünmekteyim...kimse sanat adına sanat yapmıyor artık bana göre..konu şu ki özel tv ler ile başlayan yozlaşma süreci bize ait olmayan kültürlerin tv de sanki bizimmiş gibi gösterilmesi dedikodu basını reyting gündemde kalma hepsi bunların sonuclarıdır...gdoğuda eğitmenlik yaptıgım dönemlerde gördüm ki ordaki insanların hepsi televizyonaa çıkmak artist sanatcı olmak istiyor...unkapanı yıllarca bu insanların ve avrupadaki sanatcı adaylarının umutları hayalleri ve kanıyla beslendi...ama gün geldi ki unkapanı sistemide çöktü..şimdilerde korsanda Türkiye blakc listte..kafamda çizilen 2 farklı Gencebay portreleri işte medya ve 95 öncesi sonrası nedenleri ile alakalı.önceden TRT VARDI VE TRT YILLARCA YASAK KOYDU...KONSERVATUVARLARDA YILLARCA GENCEBAY MUZİĞİNİ SAVUNDUK DERS OLMASI GEREKİR DİYE KENDİMİZİ PARALADIK...TRT NİN GENCEBAYA HER ZAMAN İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ÖZÜR BORCU VAR ZATEN..HATTA KONSERVATUVARDA YURTTAN SESLERİN İKİNCİ BÜYÜK İSMİ BİR HOCAMIZ GENCEBAY KONSERVATUVARLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KAYIPTIR DİYE KENDİ AĞZINDAN İTİRAF ETMİŞTİ BİR DÖNEMDE BANA:..
AMA TRT ZAMANINDA YASAK OLMASI GİZEMLİ OLMASI SANKİ DAHA İYİYDİ GİBİ GELİYOR ŞİMDİLERDE BANA..ÖZEL TV LER KURULDU SANKİ O BÜYÜ O GİZEM YOK OLDU ERİDİ GİTTİ.popstara çıkmasına karşı değildik...bizim karşı oldugumuz ordaki atmosferde içine düştüğü durumdu...o juride Erkin koray,Cahit Berkay,Ahmet Ozhan,hatta Timur Selçugun bile olmasını tercih ederdim....
program sunucusuyla ilgili hiç yorum yapmıyacagım...o da zamanında kervan plak sayesinde meşhur oldu ..ama şunu dip not olarak gecmek istiyorum...bugüne kadar Biricik,Sibel Can,Linet,Filiz gibi çok önemli sesler çıktı kervan plaktan...hepsi çok iyi seslerdi...tüm bu listenin arasında program sunucusunun MUZİKAL VE SANATSAL AÇIDAN yeri nerdedir?_??
sesi ile gündemde olamayacak kadar sese sahip olmadıgı için bu şekilde gümdemde kaldıklarını düşünüyorum...bu özel tvlerdeki reyting kaygısı ve reklam için gündem yaratma mevzusu artık bir stratejik hal halini almıştır....
(0%)
(0%)Dön » TV/RADYO DUYURU ve HABERLERİ
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir