GÜZELSİN ESERİ ÜZERİNE

Şarkı Sözleri Veri Tabanı...
Forum kuralları
Dikkat: Şarkı sözleri paylaşımıyla sınırlı bölümdür...

-Şarkılarının tek tek müzikal analizleri, tek bir eser üzerine yorumlarınız, eserlerinin hikâyeleri için http://orhanabi.net/forum/eserleri-f69/ kategorisini kullanınız.

-Şarkılarının felsefi analizleri için http://orhanabi.net/forum/gencebay-ideo ... felsefesi/ kategorisini kullanınız.

Re: GÜZELSİN ESERİ ÜZERİNE

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 25 Haz 2010, 14:40

Beste gerçekten çok akıcı ve dinlendirici...
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Uyarılar: (0%)
Level: 25
HP: 89 / 1490
89 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 809 / 839
809 / 839

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 25 Haz 2010, 17:28

Melodisi çok lezzetlidir. Çok sempatik ve sevimli bir melodi gerçekten. Ney soloları ile tasavvuf havası da veriyor bazen. Eserin finalindeki improvize bölüm ise gerçekten çok etkili. Çok sevdiğim ve bende derin anısı olan bir melodidir. Güzelsin sözleri ile de güzeldir ama ufuk abinin de belirtiği gibi herşeyin orjinali esastır. Kaptan filmindeki sözler ziyadesiyle felsefî ve ziyadesiyle edebîdir. Düzenleme de ise davul atakları eseri zamanın disco formuna yakındır.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 25 Haz 2010, 23:23

Sevgili Hasretsevda;çoban sazı ile bunlarda yapılabiliyormuş.Pardon bundan 30-40 sene önce çoban sazı diyorlarmış.Şimdi saz gereğinden fazla bile sokak ve sokak üstünün sesi.

Yol açılmış ve gidiş yönü bulunmuş,yolu açanda bulunan yönün tarifini sunmuş.Tarifi çözümleyenler dağın tepesine yolculuğa çıkmışlar.Ben çok etkilendim farklı yorumundan.Jazz dinginliğiyle dünyayı dolaşırken,Ege'de tutuklu kaldım.Yüreğimi çözemediler ve bende yüreğime hicaz taksim dinlettim,hi jazz'ı dinledi ve çözüldü yüreğim.Öyle bir çözüldü ki geriye dönüp Ege'ye bile bakamadı.

Saz(Bağlama) sadece acilitenin ya da bir dostumun dediği gibi formula yarışının tekerleği değil.O duygunun sesi ,o Dünya'dan ayrışan Anadolu'nun sesi.Sevgili Hasretsevda ;işte sen Dünya'dan ayrışan sazı Dünya ile birleştirdin;tıpkı üstadların gibi.Yüreğine,bilgine ve bileğine sağlık.Bizler Anadolu ile bazen ayrışıp bazen birleşen seslerin aşığıyız;emin ol yüreğimizde seni duyarız..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
Misafir

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 26 Haz 2010, 05:10

m.özer yazdı:Sevgili Hasretsevda;çoban sazı ile bunlarda yapılabiliyormuş.Pardon bundan 30-40 sene önce çoban sazı diyorlarmış.Şimdi saz gereğinden fazla bile sokak ve sokak üstünün sesi.

okul yıllarımda ,tez konumda gecerdi bazı konular...bunlardan  biride kopuz üzerine referans tı..aslında dünyadaki tüm telli aletlerin atası kopuzdur....ve gitarıdan tutunda dutara sitara banjoya kadar herbirinin dedesinin dedesi yine bizim şaman kültürümüze ait olan kopuzumuz dede sazımız baglamamızdır...Avustralyada baglama Türkiyedekinden daha çok ilgi görüyor...zaman zaman kültürel manada köprü vazifesi görüyorum sadece caldıgım enstrumanla..içimizden bu coğrafyadan baglamamıza çoban sazı diyenler aslında kendileri çoban bana kalırsa..kendi kültürüne ihanet salt batı hayranlıgı olmakta aynı şey sosyete olmak yada görüntü entellektüelizmi ile  cobanlık bana göre aynı...gerçek entellektüeller kendi kültürüne sahip çıkanlar bence....kendimizdeki degerlerin ne kadar kutsal ve önemli oldugunun keşke her birimiz farkına varabilse...gönül bunu isterdi..ve ustamız pirimiz bu yolda bizleri birleştiren en büyük çekiç güç .baglamamıza gelirsek :bağlamadaki ses sitemi batı klasik muziği ses siteminden daha geniş..daha önceki yazılarda bahsettiğim türk muziğindeki 12 cevaplanamayan sorudan biride tanburla ilgili..ya tanbura ne demeli???bugüne kadar perdelerini kim bağlamış bilinmez..koskoca muzik tarihi bu konuda en ufak bir bilgiyi bile içermiyor...ben araştırdım bulamadım...24 sesi bulan kimdi o meçhul deha?
sevgili m.özer...yorumlarınız ve degerlendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum...bende ustanın dediği gibi hala arıyorum...mechulden gelip meçhule gidenler zincirinde bir nefes anını yakalamak tek amacım..bazı yonlerde kendi çizgimi belirlemiş olmam yıllar oncesinde başladı.....hayali gerçeğe dönüştürmek...o hayalim ise çoksesli türk muziği başka bişey değil....

Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen labirents tarih 01 Eyl 2010, 14:44

şarkının sonundaki solo kısmı ismet topçu çalıyor sanırım..bilenlerinin yorumunu bekliyorum
Kullanıcı avatarı
labirents
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 8
Teşekkür aldi: 13
Level: 6
HP: 1 / 104
1 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49