Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Re: Bakın bir arabeskçi sitemiz hakkında ne yorum yapmış

İleti balkan 21 Tem 2008, 16:52

ben yeni üye oldum... hepinize öncelikle merhaba demek istiyorum... daha önceden de üyeydim fakat kullanıcı adımı uzun bir süre giriş yapmayınca unuttum...

üye olurken sorgu kısmı düşünsel olarak güzel ama aklıma şöyle de bir şey gelmiyor değil... mesela buraya teorik olarak hepimizden bilgi düzeyi yüksek bir müzik adamı veya sosyolog üye olmaya çalıştı ve "orhan gencebay bence arabesk müzik yapıyor" şeklinde kutucuğu doldurdu diyelim... böyle bir kişinin yada başka şekilde bir birikimi olan aslında faydalı olabilecek bir kişinin bu sebepten dolayı forumdan reddediliyor olması gencebayın müziklerinden tattığımız özgür ruhu pek yansıtmıyor gibi geldi bana... burası gerçekten müzik tartışılacak bir yerse her türlü görüşe yer olmalıdır diye düşünüyorum... çünkü herkesin bir başkasından akıllı cahil,kültürlü kültürsüz önemli değil; örenebileceği bir şeyler vardır...

Ben sürecin ne anlamda işlediğini sadece bu konuda gördügüm yorumlara dayanarak çıkartmaya çalıştım... Ters görüşte fakat birikimi olan insanların da aramızda yer almasını sağlayacak bir mekanizma varsa eleştirimi geri almaya hazırım... Saygılarımla...

---
Bu sitede her türlü görüşe yer yoktur. Sadece Radikal Gencebaycılığa yer vardır. Bu site, ters görüşlü insanlar ile daha önce yüzlerce kez tartışmış ve Radikal Gencebaycılığın fikir yapısını çoktan içselleştirmiş adminler tarafından kurulmuştur.

Forum kuralları madde 2'yi inceleyin:
site-kurallari-f5/forum-kurallari-t4.html

Radikal Gencebaycılık

-yönetim-
balkan

İleti asakallı 22 Tem 2008, 17:00

balkan yazdı:ben yeni üye oldum... hepinize öncelikle merhaba demek istiyorum...

üye olurken sorgu kısmı düşünsel olarak güzel ama aklıma şöyle de bir şey gelmiyor değil... mesela buraya teorik olarak hepimizden bilgi düzeyi yüksek bir müzik adamı veya sosyolog üye olmaya çalıştı ve "orhan gencebay bence arabesk müzik yapıyor" şeklinde kutucuğu doldurdu diyelim... böyle bir kişinin yada başka şekilde bir birikimi olan aslında faydalı olabilecek bir kişinin bu sebepten dolayı forumdan reddediliyor olması gencebayın müziklerinden tattığımız özgür ruhu pek yansıtmıyor gibi geldi bana... burası gerçekten müzik tartışılacak bir yerse her türlü görüşe yer olmalıdır diye düşünüyorum... çünkü herkesin bir başkasından akıllı cahil,kültürlü kültürsüz önemli değil; örenebileceği bir şeyler vardır...

Sevgili Gönül dostu öncelikle aramızda hoşgeldin
Dediklerine bir yere katılabilirim belki ama bulunduğun sitenin ismini hatırlarsan iyi olur neydi bu sitenin adı
"Radikal ve Özgün Gencebay'cılığın" sitesi o yüzden eğer birisi gelipte Orhan Gencebay arabesk müzik yapıyor dediği zaman bu sitede yeri yok belki ben ve benim gibi olan arkadaşlardan üstün olarak müzikten anlıyordur ama bizim yanımızda bir hiçtir ki bu sitede de yeri yoktur bence
selamlar
Kullanıcı avatarı
asakallı
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti gencebay 31 Ağu 2008, 15:51

Bu siteye site Gencebaya arabeskci kavramini yakistirmadigi icin uye oldum. Orhan Gencebay muzigi cok farkli ve Ferdi tayfur, ibrahim tatlises gibi isimlerle kiyaslanamaz. Tam gaz devam arkadaslar:-)
gencebay
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti necati 31 Ağu 2008, 17:15

Bu arabesk lafının biraz fazla üstüne düşüyosunuz gibi geldi bana, mesela adama sormuşsunuz, Kral arabeskçimidir diye, adam da demişki, Gencebay arabeskin Kral ıdır, niye böyle demişki adam, çünkü Kral ın müziği ve sözleri birebir adama hitabediyo, yani çok seviyo Gencebay eserlerini. Bence Kral arabeskçidir ayrı, Kral arabeskin Kralıdır ayrı, arasında dünya kadar fark var, Kral arabeskçidir diyenlerin kasıtlı olarak böyle yazdığına inanıyorum, Kral ın müziğinin bi kalıbın içinde olduğunu ve çeşitliliğinin olmadığını düşünüyolar, bunlar müzikle alakası olmayan kişiler, bunların tabiiki sitenizde işi yok, ama adam demişki KRAL ARABESKİN KRALIDIR, çok masumca bi cümle, adam Kral ı yere göğe sığdıramıyo, aslında Kral ın eserlerini bi kategoriye hatta bikaç kategori yada gruba dahil edemeyiz, Kral ın eserlerinde herşeyi bulursunuz, hatta dünyada Kral ın eserlerindeki çeşit ve armoniyi hiç bi müzik adamında bulamayız diyecek ama diyemiyoki, adama yıllardır arabesk diye anlatmışlar, kalıplaşmış yani bu bu arabesk kelimesi, yani dillere yerleşmiş bidefa, pek kolayda düşmüycek gibi işte, diyeceğim zamanla aynı yolda olduğunuzu anlayacaktınız belkide, belkide sen bizden değilsin dediğiniz arkadaş karşısında birgün, ben senin hakkında birzamanlar yanlış fikirlere kapılmıştım, şimdi görüyorumki sende enaz benim yada bizim kadar Kral ın eserlerinin ne olduğunun farkındasın...
Bu kullanıcı Forum Kuralları md.2, md.3, md.7 ve md.8'i ihlâl ettiğinden dolayı atılmıştır. -yönetim-
necati
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti Razor 01 Eyl 2008, 14:54

Konuyla ilgili kafanda soru işareti kalmasın necati bir insan zaten Gencebay'a arabeskçiliği yakıştırmıyorsa o soruya dikkatli cevap verecektir. Biz yine de senin bahsettiğin durumu göz önünde bulundurup üyeliği aktive edilmeyenlere Gencebay Müziğinin ne olduğunu anlatan bir mail gönderiyoruz ;)
Seni unutabilsem seni,
yokluğun cehennemin öbür adıdır
Üşüyorum kapama gözlerini...
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Administrator
Site Administrator

İleti orhanolik 02 Eyl 2008, 02:30

Gercekten ilginc
orhanolik

İleti erkan.korkut 05 Eyl 2008, 11:42

Biz bu ülkede bir orkestrasının nasıl oluşturulması gerektiğini, nasıl yönetileceğini ve daha fazlasını yani müzikte orkestrasyonu Orhan Gencebay'dan öğrendik. O bir zamanlar bizler için bir araştırma konusu idi. Daha çocuk yaşta Türk ve Arap müziklerini bir müzik profresöründen çok daha iyi ve eksiksiz biliyordu. 60'lı yıllardan sonra 80'lerin ortalarına kadar Batı müziğini irdeledi. Bizler de batı müziğini çok iyi biliyorduk. Ona batı müziğini anlatmaya başladık, zaman zaman kimi kültürlerin müziklerini yerinde inceledi. O da bize Türk müziğini öğretiyordu. Bugün müzikte her isteyen her istediklerini bir araya getirerek müzik yapabiliyorsa onun sayesindedir. Sonra biz ondan öğrendiğimiz Türk müziği ile farklı arayışlara girdik. O bir anda batı müziğini bizden öğrenirken hani boynuz kulağı geçer ya, o şekilde bize öğretmeye başladı. Ravi Shankar'ı da iyi bilirdi, Ümmü Gülsüm'ü de, Hacı Arif Bey'i de, Aşık Veysel'i de, Elvis Presley'i ve John Lennon'ı da. Bir kelime vardı a ile başlayıp k ile biten, işte o kelimeyi böyle bir deha ile bir araya getiremiyorum.

BARIŞ MANÇO - 1992
Gerçekler, ancak saklanmadığı müddetçe gerçektir.
Kullanıcı avatarı
erkan.korkut
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti CAKE5841 16 Eyl 2008, 01:47

Öncelikle paylasıma deger olmak icin kanaatkar verici olmak lazım.Ve ne kadar olumlu yaklasırsak o kadar mutluluk yakalarız.
Demek ki yası ve fikri genç olan arkadaslar hala gencevi olmanın ne demek oldugunu kavrayamıyorlar.Bu bir müzik ekolü degil, bu bir insancıl (hümanist) yayılım degil,bu bir siir kutsiyeti degil,bu bir yasam felsefesi degil!!!!
Arkadaslar, gencebay felsefesi tüm bunların bütünüdür!Onu dinlemek bilmek anlamak sadece göze kulaga duyuma yoruma bakmaz.Sunu iyice akılınıza yer edinki,Gencebay felsefesi kalp gözüyle can kulagıyla alınteriyle ; ruh kafesiyle ; anlasılır,yasanır.yasatılır.....hayatımızın ana fikri dir bu....dotcakalın.....
CAKE5841

İleti aeses 23 Eyl 2008, 22:48

Çok güzel demişsiniz sevgili gönül dostlarım ağzınıza sağlık...
aeses
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kenkay 26 Kas 2008, 18:37

Bizim dinlediğimiz müzik arabesk değil. Müzigi hakkinda "serbest çalismalar" diye konusan bizzat Gencebay´in kendisidir, bizler de bunu mantikli buldugumuz için bu dogru görüsü daha genis kitlelere anlatmaya ugraştık. Ben çoğu yerde Gencebay müziğinin diğer kendilerini Arabeskçi olarak adlandırdıkları kişilerin müziklerden farklı bir tarz olduğunu insanlara kabül ettirdim.
kenkay

Önceki

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir