GENCEBAY'A MEKTUP YAZIMLARI

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Re: GENCEBAY'A MEKTUP YAZIMLARI

Mesajgönderen GözümSende tarih 17 Ara 2010, 15:33

peki kısaltalım o halde

1 – Dert bende, Yağmur , Ayrılık Günü besteleri kendisine mi ait.

1.     Dublör filmi nedir, nasıl bir filmdi,neden yarım kaldı ?

2.     Sevda Borcun var klibi neden yayınlanmadı, orhanabi.net üyeleri ile paylaşmak mümkün mü

4.     Yakılacak Yara Şaheserinin başka versiyonu var mı, enstrümantal versiyonunu orhanabi.net üyelerine hediye edebilir mi

5.     Film müzikleri albümünün ikincisini büyük bir hevesle bekliyoruz, albümün içeriğini Orhanabi.net üyeleri belirleyebilir mi

6.     Bağlama konçerto albümü yapacak mı,

7.     Doruk filmindeki yağlı tablo nerede, o nu kim yaptı.

8.     Berlin senfoni oresktrası Orhan babayı çağırdı mı, Orhan baba neden gidemedi

9.     Orhan ağabeyi ne zaman yeni bir filmine başrolde göreceğiz.

10.     Akademik bir platformda ne zaman türk müziği hakkında profesörler eşliğinde bir çalışma yapacakmısınız.Sizin yaptığınız müziği basit müzik görenler için?

14.     Yürekten olsun albümünün batı kemanları ilede icrası doğrumu, doğru ise bun, albümdeki eserleri tane tane dahi olsa bizlere ulaştırmayı düşünüyor mu?

15.     Eski dönemlere ait bağlama çalarken kayıt edilmiş videoları varmı? (filimler hariç)

17.     Müziği ve bazı sanat dallarını başka bir perspektife göre ikiye de ayırabiliriz:

1-Popülerlik kavramına göre yapılanlar,
2-İdealist bakış açısına göre yapılanlar.

Gencebayyaptığı çalışmaların önemli kısmını ,popülerlik kavramını idealist bir bakış açısıyla değerlendirerek bize sunmuştur.Benim Gencebay'a soracak olduğum en önemli soru;Bundan sonra yalnızca idealizm çerçvesinde çalışmalar yapıp yapmayacağıdır.

20.     Neden obua, akordeon, buzuki ve sitar gibi kendisiyle özdeşmiş enstrümanları artık kullanmıyor?

22.     Yeni albümde, daha önce ön plana çıkmamış enstrümanlarla tanışacak mıyız?

27.     Ben o zaman ölürüm eserini zamanında kendisi de okudu mu?(Klasikler den önce)

29.     1970'ler başında stüdyo çalışmalarında orkestrasyonda kimler vardı?

30.     Hiç Erol Pekcan'la çalışıldı mı?

31.     1950'lerde Paul Anka'yı dinler miydi?

32.     60 ve 70'lerin pop ritimlerinden ne kadar etkilendi?

33.     Dedeefendi, Münir Nurettin, Hafız Burhan gibi isimlerden başka Türk Sanat Müziği'nde beğendiği bestekarlar kimler?

34.     Timur Selçuk, bir dönem kendisi ile polemiğe girmiş olsa da "ayrılanlar için" ve "ispanyol meyhanesi" besteleri Gencebay müziğine yaklaşmıyor mu?

35.     Yıldırım Gürses beste ve yorumları "serbest çalışmalar" kategorisine ne kadar girer?

36.     "Hatasız kul olmaz" da gitarist kim?

37.     Kayıtlarında bağlamadan başka hangi enstrümanları çalmıştır?

38.     Senfoni ve konçerto çalışmaları ne zaman başladı, bu eserler hakkında bilgi verebilir mi ve ne zaman biter?

42.     Müziğini dünyaya açmanının  ve Gencebay müziğinin Mozart,Beethoven,Çaykovski gibi isimlerin müzikleriyle birlikte anılması, batıya mal edilen kavramların(konçerto,senfoni gibi) Bütün dünya müziklerinde ve bilhassa da Türk müziği gibi tarihin derinliklerinden gelen zengin kültür birikimine sahip  eşsiz duyumda olan bir müziğin bu yapılarla sentezlendiği Gencebay müziği örneklerinin hem kendi kabiliyet ve emeğine hem sevenlerine hem de Türk müziğine bir vefa borcu olarak tüm insanlığa duyurulması için bir girişimi var mı?Varsa bu girişimleri bağlama konçertoları ve senfonik şiirlerle mi yoksa Gencebay müzik akademisinin hamleleriyle mi beslemeyi düşünüyor?

44.     Geçmişten beri kervan plağın bantlarında saklı olan ancak piyasaya sunulmayan çalışmaları var mı?Varsa bunları bizle paylaşmayı düşünüyor mu?

46.     Orhan Baba halkı çok iyi tanıyan biri olarak pop ve rock eğiliminin farkında olan birisi, genel olarak yeni akımlara ve yeni formatlara hep saygı duymuş ve gençlerin tercihlerini olağan karşılamıştır.Ve albümlerde gündemi de kapsayan parçalara yer vermiştir.Ve genelde klipler de bu şarkılara yönelik olmuştur ve genel olarak klipler albüm satışlarına benim kanımca büyük etki eder.Son albümünde kaç şarkıya klip düşünüyor ve eğer bu sayı iki ya da üçse bu klibin kararını hayranlarına bırakmasını tavsiye ediyorum.

48.     bazı şarkılarının enstrümantal şeklini albüm şeklinde paylaşmak ister mi ? veya en azindan "Gönül Dağı "Eserinin Enstrumantalini röportaj yapan arkadaşımıza verse,arkadaşımız da bizimle net ortamında paylaşması mümkün olur mu ? ...

53.     Ben bir şehir efsanesinden söz etmek istiyorum..Allah gecinden versin Gencebay vefat ettiği zaman 8 tane albümü piyasaya çıkarılacakmış..Böyle bir mevzu varmı sorulmasını isterim..

bestlerinin tam tamına sayısı tam olarak kaç adet bestesi bulunmakta söylediği başkasının söylediği ve kimsenin kendinin dahi söylemediği...Kendinin dahi söylemediği besteler varsa bunlar hangileri ve neden piyasada değil?
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 302
Teşekkür aldi: 243
Uyarılar: (0%)
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1014 / 1087
1014 / 1087

Mesajgönderen ufkumufuk tarih 17 Ara 2010, 15:59

GözümSende yazdı:peki kısaltalım o halde

1 – Dert bende, Yağmur , Ayrılık Günü besteleri kendisine mi ait.

1.     Dublör filmi nedir, nasıl bir filmdi,neden yarım kaldı ?

5.     Film müzikleri albümünün ikincisini büyük bir hevesle bekliyoruz, albümün içeriğini Orhanabi.net üyeleri belirleyebilir mi

6.     Bağlama konçerto albümü yapacak mı,

8.     Berlin senfoni oresktrası Orhan babayı çağırdı mı, Orhan baba neden gidemedi

10.     Akademik bir platformda ne zaman türk müziği hakkında profesörler eşliğinde bir çalışma yapacakmısınız.Sizin yaptığınız müziği basit müzik görenler için?

14.     Yürekten olsun albümünün batı kemanları ilede icrası doğrumu, doğru ise bun, albümdeki eserleri tane tane dahi olsa bizlere ulaştırmayı düşünüyor mu?

15.     Eski dönemlere ait bağlama çalarken kayıt edilmiş videoları varmı? (filimler hariç)

17.     Müziği ve bazı sanat dallarını başka bir perspektife göre ikiye de ayırabiliriz:

1-Popülerlik kavramına göre yapılanlar,
2-İdealist bakış açısına göre yapılanlar.

Gencebayyaptığı çalışmaların önemli kısmını ,popülerlik kavramını idealist bir bakış açısıyla değerlendirerek bize sunmuştur.Benim Gencebay'a soracak olduğum en önemli soru;Bundan sonra yalnızca idealizm çerçvesinde çalışmalar yapıp yapmayacağıdır

22.     Yeni albümde, daha önce ön plana çıkmamış enstrümanlarla tanışacak mıyız?

27.     Ben o zaman ölürüm eserini zamanında kendisi de okudu mu?(Klasikler den önce)

30.     Hiç Erol Pekcan'la çalışıldı mı?

31.     1950'lerde Paul Anka'yı dinler miydi?

36.     "Hatasız kul olmaz" da gitarist kim?

37.     Kayıtlarında bağlamadan başka hangi enstrümanları çalmıştır?

38.     Senfoni ve konçerto çalışmaları ne zaman başladı, bu eserler hakkında bilgi verebilir mi ve ne zaman biter?

42.     Müziğini dünyaya açmanının  ve Gencebay müziğinin Mozart,Beethoven,Çaykovski gibi isimlerin müzikleriyle birlikte anılması, batıya mal edilen kavramların(konçerto,senfoni gibi) Bütün dünya müziklerinde ve bilhassa da Türk müziği gibi tarihin derinliklerinden gelen zengin kültür birikimine sahip  eşsiz duyumda olan bir müziğin bu yapılarla sentezlendiği Gencebay müziği örneklerinin hem kendi kabiliyet ve emeğine hem sevenlerine hem de Türk müziğine bir vefa borcu olarak tüm insanlığa duyurulması için bir girişimi var mı?Varsa bu girişimleri bağlama konçertoları ve senfonik şiirlerle mi yoksa Gencebay müzik akademisinin hamleleriyle mi beslemeyi düşünüyor?

44.     Geçmişten beri kervan plağın bantlarında saklı olan ancak piyasaya sunulmayan çalışmaları var mı?Varsa bunları bizle paylaşmayı düşünüyor mu?

46.     Orhan Baba halkı çok iyi tanıyan biri olarak pop ve rock eğiliminin farkında olan birisi, genel olarak yeni akımlara ve yeni formatlara hep saygı duymuş ve gençlerin tercihlerini olağan karşılamıştır.Ve albümlerde gündemi de kapsayan parçalara yer vermiştir.Ve genelde klipler de bu şarkılara yönelik olmuştur ve genel olarak klipler albüm satışlarına benim kanımca büyük etki eder.Son albümünde kaç şarkıya klip düşünüyor ve eğer bu sayı iki ya da üçse bu klibin kararını hayranlarına bırakmasını tavsiye ediyorum.

48.     bazı şarkılarının enstrümantal şeklini albüm şeklinde paylaşmak ister mi ?

bestlerinin tam tamına sayısı tam olarak kaç adet bestesi bulunmakta söylediği başkasının söylediği ve kimsenin kendinin dahi söylemediği...Kendinin dahi söylemediği besteler varsa bunlar hangileri ve neden piyasada değil?
Kullanıcı avatarı
ufkumufuk
Divane
Divane

Teşekkür etti: 158
Teşekkür aldi: 273
Level: 17
HP: 12 / 630
12 / 630
MP: 301 / 301
301 / 301
EXP: 361 / 372
361 / 372

Re: Led Zeppelin - Orhan Gencebay İlişkisi

Mesajgönderen GözümSende tarih 18 Ara 2010, 13:58

m.özer yazdı:Riff ve Kashmir konusunda ki teknik ve doyurucu yanıtları aldım diyebilirim.Eline ve bilgine sağlık sevgili Hasretsevda..Aslında Led Zeppelin ve ortak çalışma derken,aklımdan başka başka düşünceler geçti.Keşke Ravi Shankar,Yehudi Menuhin,Paco de Lucia vb. önemli müzisyenler gelip Gencebay'ın albümlerinde çalabilseydi.O muhteşem eserler daha bir muhteşem olmazmıydı.Bir dostum,"-Ravi Shankar Türkiye'ye gelip Gencebay'la birlikte sitar çalamadı ama keşke bir Norah Jones (Ravi Shankar'ın kızı) gelip Gencebay'ın Berhudar Ol albümüne eşlik edebilseydi" demişti.Ne yazık ki Gencebay böyle idealist arayışlar peşine gitmedi.Tabi ki Türkiye kayıtları çok iyiydi.Ama bu tip arayışlar Gencebay'ın Dünya'ya açılmasına katkıda bulunabilirdi.

Bu site internet ortamında Gencebay'la ilgili olan en önemli ve düzeyli olan bir yapıdadır.Ancak bir süredir sunum diliyle ilgili bazı problemler yaşamaktadır.Oysa ki geçmişten temeli atılan çizgisine tekrar ulaşıp daha iyi noktalara gelmek zorundadır.O zaman Gencebay'a mektup yazmak gibi etkisiz bir eyleme gerek kalmayacaktır.Sitenin çıtası yükseldikce Gencebay'ın kendisi siteyi anlatmaya başlayacaktır,dikkate alacaktır.Bu bağlamda da Hasretsevda arkadaşın söylediklerini doğru buluyorum.

Bu mektup olayı tam olarak sizin bahsettiğiniz gayeleri barındırmıyor bünyesinde.Orhan Gencebay'ın bu siteden haberdar olması,bizlere önem vermesi için değil.Orhan Gencebay bu sitenin kurucusu Ömer Faruk Erol ile bizzat telefonda konuşmadı zamanında?Siteden haberdar olacak olsa, siteye dahil olacak olsa o zaman olurdu.Benim kafamdaki mektup olayı daha farklı.Bu siteyle olan ilişkisi,fikiirlerimizi,görüşlerimizi tartıştığımız arkadaşların da destek ve yorumlarını almak..Yani ben bu siteden bi haber, kendi çapımda Orhan Gencebay dinleyen ve aynı sizler gibi,konçerto,senfoni derdinde olup, magazinsel olaylardan,teliften,borsadan bıkan bir gönül dostu olsaydım, sevdiğim sanatçıya ulaşmak için yapabileceğim tek şey mektup yazmak olurdu.Zengin ve sosyetik bir insan olsam, babanın gittiği mekanlarda kendisine rast geldiğimde bir iki kelime söylemeye çalışırdım.Ama maalesef imkanlarımız Orhan Gencebay'la görüşmemize olanak tanımıyor. Sitece hazırladığımız soruların da mektuba eklenmesi aslında amaca tam uygun değil ama "ya okursa, bir taşla iki kuş vuralım" mantığının etkisinde bir eylem.Çünkü Orhan Gencebay'ın buradaki müzik araştırmacılarının,arşivcilerin,hayranların yıllardır merakla beklediği sorulara cevap vermek için bir girişimde bulunacağına inanmıyorum.Etkili olacağına inancım gün geçtikçe azalsa da,mektubu yazıp yollayacağım.Okur da cevap verirse,başımızın üstüne..Vermezse zaten değişen bir şey olmayacak..
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

117 / 1963
937 / 937
1014 / 1087

GözümSende isimli üyemize teşekkür edenler :
ufkumufuk

Mesajgönderen ufkumufuk tarih 18 Ara 2010, 14:18

GözümSende yazdı:
m.özer yazdı:Riff ve Kashmir konusunda ki teknik ve doyurucu yanıtları aldım diyebilirim.Eline ve bilgine sağlık sevgili Hasretsevda..Aslında Led Zeppelin ve ortak çalışma derken,aklımdan başka başka düşünceler geçti.Keşke Ravi Shankar,Yehudi Menuhin,Paco de Lucia vb. önemli müzisyenler gelip Gencebay'ın albümlerinde çalabilseydi.O muhteşem eserler daha bir muhteşem olmazmıydı.Bir dostum,"-Ravi Shankar Türkiye'ye gelip Gencebay'la birlikte sitar çalamadı ama keşke bir Norah Jones (Ravi Shankar'ın kızı) gelip Gencebay'ın Berhudar Ol albümüne eşlik edebilseydi" demişti.Ne yazık ki Gencebay böyle idealist arayışlar peşine gitmedi.Tabi ki Türkiye kayıtları çok iyiydi.Ama bu tip arayışlar Gencebay'ın Dünya'ya açılmasına katkıda bulunabilirdi.

Bu site internet ortamında Gencebay'la ilgili olan en önemli ve düzeyli olan bir yapıdadır.Ancak bir süredir sunum diliyle ilgili bazı problemler yaşamaktadır.Oysa ki geçmişten temeli atılan çizgisine tekrar ulaşıp daha iyi noktalara gelmek zorundadır.O zaman Gencebay'a mektup yazmak gibi etkisiz bir eyleme gerek kalmayacaktır.Sitenin çıtası yükseldikce Gencebay'ın kendisi siteyi anlatmaya başlayacaktır,dikkate alacaktır.Bu bağlamda da Hasretsevda arkadaşın söylediklerini doğru buluyorum.

Bu mektup olayı tam olarak sizin bahsettiğiniz gayeleri barındırmıyor bünyesinde.Orhan Gencebay'ın bu siteden haberdar olması,bizlere önem vermesi için değil.Orhan Gencebay bu sitenin kurucusu Ömer Faruk Erol ile bizzat telefonda konuşmadı zamanında?Siteden haberdar olacak olsa, siteye dahil olacak olsa o zaman olurdu.Benim kafamdaki mektup olayı daha farklı.Bu siteyle olan ilişkisi,fikiirlerimizi,görüşlerimizi tartıştığımız arkadaşların da destek ve yorumlarını almak..Yani ben bu siteden bi haber, kendi çapımda Orhan Gencebay dinleyen ve aynı sizler gibi,konçerto,senfoni derdinde olup, magazinsel olaylardan,teliften,borsadan bıkan bir gönül dostu olsaydım, sevdiğim sanatçıya ulaşmak için yapabileceğim tek şey mektup yazmak olurdu.Zengin ve sosyetik bir insan olsam, babanın gittiği mekanlarda kendisine rast geldiğimde bir iki kelime söylemeye çalışırdım.Ama maalesef imkanlarımız Orhan Gencebay'la görüşmemize olanak tanımıyor. Sitece hazırladığımız soruların da mektuba eklenmesi aslında amaca tam uygun değil ama "ya okursa, bir taşla iki kuş vuralım" mantığının etkisinde bir eylem.Çünkü Orhan Gencebay'ın buradaki müzik araştırmacılarının,arşivcilerin,hayranların yıllardır merakla beklediği sorulara cevap vermek için bir girişimde bulunacağına inanmıyorum.Etkili olacağına inancım gün geçtikçe azalsa da,mektubu yazıp yollayacağım.Okur da cevap verirse,başımızın üstüne..Vermezse zaten değişen bir şey olmayacak..

Dostum bu mektup olayında bahsedilen konuları birebir yüzüne söyledik. Hemen her gün Hakan Sarıca da kendisine aktarıyor ama etki şansı az. Yine de yazmakta fayda var. Okuma konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Okur ama cevap yazacağından emin değilim. Geniş bir zamana bırakacak ve o geniş zaman hiç gelmeyecek gibi geliyor bana. Yine de denemeden bilemeyiz.....
Kullanıcı avatarı
ufkumufuk
Divane
Divane

Teşekkür etti: 158
Teşekkür aldi: 273
Level: 17
HP: 12 / 630
12 / 630
MP: 301 / 301
301 / 301
EXP: 361 / 372
361 / 372

ufkumufuk isimli üyemize teşekkür edenler :
Misafir

Mesajgönderen hasretsevda tarih 18 Ara 2010, 16:27

şöhretli insanların hayatında bilmiyorum ne kadar yakından kaldınız...işim gereği bir çok sanatcının yaşantısını yakından görme sanatcılıgın haricinde birlikte zaman geçirme imkanım oldu...sadece bir matematik hesabı yapmak istiyorum...70den bu yana 40 senede yaklaşık günde minimum 100 telefondan hesap edin..yılda 3600 telefon ve bu yuvarlak 3000 diyelim 40 senede 12 bin görüşme olur...bunların bir çogu hayranlardan normal işle ilgili menejerlik baglantı vs haric..bu yüzden asistan yardımcı ofis boy gibi elemanlara ihtiyac vardır....yada yılda en az 100 gazete roportajından aynı hesabı yaparsak 40 yılda bu 4000 röportaj olur..her birisi 50 soru sorsa 200 bin soru eder...kaldı ki hesap yaptıgımız kişininde sıradan birisi değil Gencebay oldugunu düşünerek bu hesaba girdim...mektuplara hiç girmek istemiyorum ama tahminimce bu sayı çok daha fazla...bugüne kadar kaçına cevap verildi bunuda bilmiyorum...bişeylere inandırmışsınız kendinizi....inşallah olur siz haklı çıkarsınız bunu bende isterim...fakat sevgili  m.özerin bahsettiği anladıgım kadarıyla gereksiz eylemlerden kaçmak sitenin çıtasını yükseltmek diye bir cümlede özetlenmiş...otomatik olarak o zaman burası kendi kendine hedefine ulaşır...
7-8 yıldır bu siteyi biliyorum ve diger sitelerin hiç birinde bugüne kadar Gencebayla ilgili ne bir yazı okudum ne de katılımda bulundum...öncesinde başlayan Gencebay muziği yolculugu burda bir platformda devam etti.ilk yazı yazma eylemim popstardaki duruma karşı tepkiydi sonrasında analizler bir çok paylaşımlar sunduk...zaman zaman tartışmaların içine girdik...bazılarının açılmamış devrelerini off konumdan on konumuna getirdik...ne derece etkili olduk bilmiyorum...ama her zaman yazarken duygusal değilde muzikolog gözlüğünden bakmaya çalıştıgımı aralarda yineledim... kişisel bir isteğim vardı hani madem ki radikal olarak farklıyız misyon bu diyoruz sitedeki üyelerinde biraz araştırması biraz daha donanımla bakış açılarında yeni açılımlar yaratmak..bu amaçla ne bir maddi manevi hiç bir beklenti içinde olmadım ve burda arşivlerimizi hiç bir yerde değilde  sadece  burda paylaşmayı uygun gördüm. (kişisel olarak derdim konçerto kitap nota kulliyatt vs de değil...akademi konusunda kendimle ilgili özel nedenlerim vardır bu da bana ait olan bölüm..benim derdim son zamanlarda magazinsel den daha çok muzikal platformlarda görmekle ilgili oluşan tablonun verdiği sıkıntı...yoksa kendi adıma kimsenin akıl danışmanı değilim. ..)

ama şu sitemi de bende dahil bir çok kişinin yaptıgına şahitim...nerde o eski günler nerde o eski yazı yazan arkadaşlar diyen bir çok uyeyle görüştük...bir çogu bende çekildiysem boşuna değildir..bu çekilenlerin içine kendimide katabilirim.
      zaman zaman yazılarıma ara verdiysem bunun bir kaç nedeni var öncelikle hep bahsettiğim havanda su dövme olayı...ama şuna inanıyorum ki ne kadar çok gerçekçi düzeyli ve bilimsel beyin fırtınası yaparsak katılım o kadar yükselecektir yeni yeni fikirler ortaya cıkacaktır..bunun faydası yine muziğe katkıda bulunacaktır..hepimizin hayatında yer etmiş USTA..burdaki kullanıcı isimlerinden bunu görmek mümkün...hayatımızda bir yere koymuşuz..mutlaka..burdaki bagın atom çekirdeği Orhan GENCEBAY ve GENCEBAY MUZİĞİ bizlerde etrafındaki elektronlarız..ve her birimizin yörüngesinde halkalar var..ve her halkada belli insanlar var hayatımızda.kimisi 1. halkada kimsi 1001inci.
    size yine de kendi adıma yol göstereyim Gözüm Sende..öncelikle ofisi ararsınız görüşme için randevu talep edersiniz  konunuzu not alıcaktır karşıdaki kişi sonrasında size döneceklerdir yada siz sonucu öğrenirsiniz randevu ile ilgili.Bahsettiğiniz insan Orhan Gencebay...herhangi birine ulaşmak değil burda...ve zaman çok degerli bu yüzden çok iyi degerlendirilmesi lazım egerki randevu talebine onay gelirse....mektup konusunda çok ısrar ediyorsunuz ama egerki site takipteyse zaten bu mektup sorularıda bir şekilde kulagına zamanın elverdiği bir anda gidecektir...birde bu açıdan görmeyi deneyin...ama benim kişisel olarak görüşmem olacak diye bir konuysa buna da saygı duyarım..bu konuda hiç bir şekilde bir yorum degerlendirme hakkım olmaz... umarım bu mektup konusunda istediğiniz sonuca site ve kendi adınıza ulaşırsınız...
bu arada başlıga katkıda buluna  bulunmayan beyin fırtınasına katılan katılmayan herkese tşk ederim.

hepinize muzik dolusu günler diliyorum...
     Hasretsevda
En son hasretsevda tarafından 18 Ara 2010, 17:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

2 hasretsevda isimli üyemize teşekkür edenler :
m.özer, mericoz

Mesajgönderen GözümSende tarih 18 Ara 2010, 16:47

,Ben maalesef kendi kız arkadaşımı bile görmeye sende bir bilemedin iki kez gidebiliyorum Türkiyeye.Orhan Gencebay'dan randevu alıp gidecek, gitmeyi bekleyecek durumum yok.Mektup olayının sitenin çıtasını düşürmesine anlam veremedim, çünkü ben site adına birşeyler yazmıyorum.Sevdiğim sanatçının bazı hareketlerine isyan edip kendi imkanlarımla ona sesimi duyurmaya çalışıyorum.Olay çok farklı yerlere geldi.Zaten en başta kişisel olarak başlayan bir eylemi sitede paylaşarak, bunun destek görmesiyle sitedeki arkadaşların da görüşlerini ekleyip mektubu yollamak durumu biraz karıştırdı.Site adına bir organizasyon girişiminde bulunmadım, ama destek görünce neden olmasın dedim.Herşeyden önce site adına bir mektup yazılıp Gencebay'a iletilecekse ve bunu yapan ben olacaksam siteden tek bir kişinin bile onaylamaması bu işten vazgeçmem için yeterlidir.kimse adına ona sorulmadan sorumluluk alınmaz.Sitenin belli bir duruşu,amacı var,her ne kadar benim kişisel olarak giriştiğim eylem de bu duruşa ters düşmese de(bana göre.)Sonuç olarak soruları ve site tanıtımını bir yana bırakarak Orhan Gencebay'a kendi duygularımı ifade eden bir mektup yazacağım.
Sitenin çıtası  ile ilgili son zamanlarda daha da yüksek sesle konuşulmaya başlanan bazı şeylere de bu mektup olayı ile dahil olmak istemiyorum.Başından beri fikir alış verişi içinde bulunduğum isimler(Ömer bey hasretsevda da dahil) bu konuda kendileriyle aynı fikirde olduğumu maalesef çoğu yazılan çizilenin havanda su dövmek olduğunu düşündüğümü bilirler. Ben tüm bunlardan bağımsız,artık illallah ettiğim bir kaç konuda elimden gelebilecek tek şeyi yapmaya giriştim.Zaten mektubun içeriğini okursanız ıvır zıvır yok.Açık açık, "yeter artık, ben seni bu şekilde görmek değil, şu şekilde görmek istiyorum" diyorum içtenlikle,bunca yılın verdiği hayranlığa dayanarak.
Sitenin duruşunu sağlamlaştırmak adına atılacak her adımda bilgim dahilinde yardıma hazırım.Bir çok yerde bana göre değişmesi düzelmesi gerekenleri,üye alımında sorulacak sorulara kadar irdeleyip forumda parça parça yazdım.

Bu mektup olayını sitenin gündeminden çıkaralım.Bu siteyle tek alakası, site üyesi biri tarafından yazılıyor olması ve sonuçların sitede paylaşılacak olmasından ibarettir.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

117 / 1963
937 / 937
1014 / 1087

Mesajgönderen canitez tarih 18 Ara 2010, 17:16

sen yazılanlardan bir derleme yap beğeniyorsan kendi mektubuna ekle gönder bakarsın bir kıvılcım yaratır.gerisini düşünme sen zaten başta dedin ben yazacagım diye site adına değildi bu..
Kullanıcı avatarı
canitez
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 86
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 424 / 466
424 / 466

Mesajgönderen m.özer tarih 18 Ara 2010, 20:58

Sevgili Gözümsende;mektup yazma olayı Gencebay'a ulaşmak için bir yöntemdir.Ki ben mektup yazmaya karşıyım şeklinde bir cümlede söylemedim.Ayrıca o mektup içerisinde benimde yazdığım bir soru var.Ancak anlatmak istediğim bu değildi.Eğer bir noktaya ulaşmak istiyorsak,Gencebay'ı buraya katabiliyorsak zaten Gencebay bu soruların cevabını doğal süreci içinde verir.Yani mektup yazmaya gerek kalmaz.Yoksa emek harcamışsın,bir eylem biçimi belirlemişsin ve uygulamaya da karar vermişsin.Benim için bir sorun yoktur.Senin bu uygulama biçimine de saygım vardır.
Hasretsevda dostumuz,bir şekilde benim düşüncelerime tercüman olmuş.Benim amacım ;hatta bana göre hepimizin amacı olması gerekir ki,sitenin etkinliğine katkıda bulunmak noktasında çalışmalar yapmaktır.Bilmeyenlere bilgi ve sevgiyle yol göstermek,bilenlerden de bir şeyler öğrenmek şeklinde bir davranış tanımlamasına girersek sonuçlar daha iyi olacaktır.Bilgi kutsaldır,sevgi kutsaldır,emek kutsaldır.Burada bizler Gencebay var olduğu için varız;nasıl ki bizlerin var olduğu için Gencebay'ın var olması gibi..Gencebay orjininden yola çıkarak,oluşturduğumuz platformların kalitesini yükseltmek, hem bizim yaşamımıza hem sosyolojimize hem de Gencebay felsefesine büyük bir katkı sağlayacaktır.Gencebay'a da büyük bir katkı sağlayacaktır.Özdemir Asaf'ın dediği gibi;"Yelkensiz rüzgar yine rüzgardır ama rüzgarsız bir yelken sadece bez parçasıdır"
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
GözümSende

Mesajgönderen zamansız rüzgar tarih 01 Şub 2011, 21:10

Soner (yskrsm) kardeşimizle son bir değerlendirme yaparak sorulması gereken sorular ve istekleri belirledik zaten sorular herkezin bildiği sorular biraz sadece soru sayını minimuma indirmeye çalıştık.Fakat giriş ve son cümleleri nasıl yazalım ,nasıl başlayıp nasıl kapatalım, duygularımızı kısaca nasıl aktarırız bunada her beraber kara verip ortak paydada buluşup, tamamlayıp bu hafta teslim edeceğim.(aracı vasıtasıyla)
Kullanıcı avatarı
zamansız rüzgar
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 47
Teşekkür aldi: 106
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 229 / 257
229 / 257

zamansız rüzgar isimli üyemize teşekkür edenler :
чαѕαкяєѕім

Mesajgönderen hasretsevda tarih 27 Haz 2011, 02:20

levon10 yazdı:İkisinide yapalım. Site özel mektubunun zarfı da özel olsun... Ne kaybederizki !...
Ayrı ayrı sevgimizi, ilgimizi, ortak noktalar içinde beyan etmemizin ne gibi zararı olabilir. Birlikteliğimizi görmesi
açısından çoklu gönderim daha makbul derim...
Ayrıca,cevap beklentimiz olmamalı, temennimiz olmalı...
Uygun sözcüklerle vurucu kelime ve cümlelerle (O nun beste sözlerinin tadında bir üslupla) yazılmalı ki etki bıraksın...
Akşam yastığına başını koyduğunda aklına bizler gelelim... Gece kalksın bizi düşünsün...
''Ben ne yapıyorum bu çocuklar için desin''...
''Sokak çocukları için, sevenler, bekleyenler, dertler, özlemler vs. için beste yapıyorum. Bunlar benim canım kanım
olmuş, onlarla (bizle) mutlaka yakınlık kurmam gerek !...''   düşüncesini mıh gibi saplamalıyız aklına...
O düşünsün diyorum O bulsun bizi diyorum bundan sonra '' Var mı içinizde bizleri tanıyan, yaşanmadan çözülmeyen sır güç biziz diyelim...

Sygılarımla levon10

nerde bu mektup??????ne oldu?:???
hani nerde???
acaba nerde?=???
bir yanlışlık yaptık acaba nerde?????
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 0
HP: 0 / 0