peki kısaltalım o halde
1 – Dert bende, Yağmur , Ayrılık Günü besteleri kendisine mi ait.
1. Dublör filmi nedir, nasıl bir filmdi,neden yarım kaldı ?
2. Sevda Borcun var klibi neden yayınlanmadı, orhanabi.net üyeleri ile paylaşmak mümkün mü
4. Yakılacak Yara Şaheserinin başka versiyonu var mı, enstrümantal versiyonunu orhanabi.net üyelerine hediye edebilir mi
5. Film müzikleri albümünün ikincisini büyük bir hevesle bekliyoruz, albümün içeriğini Orhanabi.net üyeleri belirleyebilir mi
6. Bağlama konçerto albümü yapacak mı,
7. Doruk filmindeki yağlı tablo nerede, o nu kim yaptı.
8. Berlin senfoni oresktrası Orhan babayı çağırdı mı, Orhan baba neden gidemedi
9. Orhan ağabeyi ne zaman yeni bir filmine başrolde göreceğiz.
10. Akademik bir platformda ne zaman türk müziği hakkında profesörler eşliğinde bir çalışma yapacakmısınız.Sizin yaptığınız müziği basit müzik görenler için?
14. Yürekten olsun albümünün batı kemanları ilede icrası doğrumu, doğru ise bun, albümdeki eserleri tane tane dahi olsa bizlere ulaştırmayı düşünüyor mu?
15. Eski dönemlere ait bağlama çalarken kayıt edilmiş videoları varmı? (filimler hariç)
17. Müziği ve bazı sanat dallarını başka bir perspektife göre ikiye de ayırabiliriz:
1-Popülerlik kavramına göre yapılanlar,
2-İdealist bakış açısına göre yapılanlar.
Gencebayyaptığı çalışmaların önemli kısmını ,popülerlik kavramını idealist bir bakış açısıyla değerlendirerek bize sunmuştur.Benim Gencebay'a soracak olduğum en önemli soru;Bundan sonra yalnızca idealizm çerçvesinde çalışmalar yapıp yapmayacağıdır.
20. Neden obua, akordeon, buzuki ve sitar gibi kendisiyle özdeşmiş enstrümanları artık kullanmıyor?
22. Yeni albümde, daha önce ön plana çıkmamış enstrümanlarla tanışacak mıyız?
27. Ben o zaman ölürüm eserini zamanında kendisi de okudu mu?(Klasikler den önce)
29. 1970'ler başında stüdyo çalışmalarında orkestrasyonda kimler vardı?
30. Hiç Erol Pekcan'la çalışıldı mı?
31. 1950'lerde Paul Anka'yı dinler miydi?
32. 60 ve 70'lerin pop ritimlerinden ne kadar etkilendi?
33. Dedeefendi, Münir Nurettin, Hafız Burhan gibi isimlerden başka Türk Sanat Müziği'nde beğendiği bestekarlar kimler?
34. Timur Selçuk, bir dönem kendisi ile polemiğe girmiş olsa da "ayrılanlar için" ve "ispanyol meyhanesi" besteleri Gencebay müziğine yaklaşmıyor mu?
35. Yıldırım Gürses beste ve yorumları "serbest çalışmalar" kategorisine ne kadar girer?
36. "Hatasız kul olmaz" da gitarist kim?
37. Kayıtlarında bağlamadan başka hangi enstrümanları çalmıştır?
38. Senfoni ve konçerto çalışmaları ne zaman başladı, bu eserler hakkında bilgi verebilir mi ve ne zaman biter?
42. Müziğini dünyaya açmanının ve Gencebay müziğinin Mozart,Beethoven,Çaykovski gibi isimlerin müzikleriyle birlikte anılması, batıya mal edilen kavramların(konçerto,senfoni gibi) Bütün dünya müziklerinde ve bilhassa da Türk müziği gibi tarihin derinliklerinden gelen zengin kültür birikimine sahip eşsiz duyumda olan bir müziğin bu yapılarla sentezlendiği Gencebay müziği örneklerinin hem kendi kabiliyet ve emeğine hem sevenlerine hem de Türk müziğine bir vefa borcu olarak tüm insanlığa duyurulması için bir girişimi var mı?Varsa bu girişimleri bağlama konçertoları ve senfonik şiirlerle mi yoksa Gencebay müzik akademisinin hamleleriyle mi beslemeyi düşünüyor?
44. Geçmişten beri kervan plağın bantlarında saklı olan ancak piyasaya sunulmayan çalışmaları var mı?Varsa bunları bizle paylaşmayı düşünüyor mu?
46. Orhan Baba halkı çok iyi tanıyan biri olarak pop ve rock eğiliminin farkında olan birisi, genel olarak yeni akımlara ve yeni formatlara hep saygı duymuş ve gençlerin tercihlerini olağan karşılamıştır.Ve albümlerde gündemi de kapsayan parçalara yer vermiştir.Ve genelde klipler de bu şarkılara yönelik olmuştur ve genel olarak klipler albüm satışlarına benim kanımca büyük etki eder.Son albümünde kaç şarkıya klip düşünüyor ve eğer bu sayı iki ya da üçse bu klibin kararını hayranlarına bırakmasını tavsiye ediyorum.
48. bazı şarkılarının enstrümantal şeklini albüm şeklinde paylaşmak ister mi ? veya en azindan "Gönül Dağı "Eserinin Enstrumantalini röportaj yapan arkadaşımıza verse,arkadaşımız da bizimle net ortamında paylaşması mümkün olur mu ? ...
53. Ben bir şehir efsanesinden söz etmek istiyorum..Allah gecinden versin Gencebay vefat ettiği zaman 8 tane albümü piyasaya çıkarılacakmış..Böyle bir mevzu varmı sorulmasını isterim..
bestlerinin tam tamına sayısı tam olarak kaç adet bestesi bulunmakta söylediği başkasının söylediği ve kimsenin kendinin dahi söylemediği...Kendinin dahi söylemediği besteler varsa bunlar hangileri ve neden piyasada değil?

(0%)

News