Orhan GENCEBAY - Elektronik Kitap Çalışması

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Re: Orhan GENCEBAY - Elektronik Kitap Çalışması

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 24 Ara 2008, 21:39

Çok güzel olmuş ömerim  emeğine,yüreğine sağlık....Sitedeki birçok ayrıntının bu e-kitapta toplu halde sunulması ve extra olarak diğer bilgilerin bu şekilde sunulması gencebayı tanıtmak adına,anlaşılabilirliğinin ,felsefi yanının, müzik adamlığının
ne boyutlarda olduğunun göstergeleridir....TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL OLMUŞ.....
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Uyarılar: (0%)
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Yeni mesajgönderen asakallı tarih 25 Ara 2008, 09:52

Emeğine sağlık Ömerim çok güzel bir çalışma bunu okuduktan sonra
bir diğer projen olan Kitabı da merakla bekliyoruz artık  ;)
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Yeni mesajgönderen gece ateşi tarih 30 Oca 2009, 14:10

sayın ömer abicim e kitap çalışmanızı çok beğendim yalnız çok küçük bir ayrıntıyı düzeltmek istedim çünkü bunu çok az kişi bilir gencebay müziği doğmadan önce türk sanat müziği türkiyede yasaklı diye bir ifade geçmiş belkide konumuzla bir alakası yok ama ben yinede sizde yanlış ifade doğurmasın diye anlatmak istiyorum  trt 4 de saadettin kaynak hocamız şunu anlattı eski bir yayın bu arada hocamız aynen şöyle anlatıyor """aslında türk sanat musikisi siyasi sebeplerden değil bir yanlış anlaşılmadan dolayı kaldırılmıştır. ulu önder bir toplantı vs. mekanda müzik türleri canlı olarak sahnede söyleniyormuş opera bildiğimiz gibi bir batı müziği ve üniformalı kişiler tarafından söylenmiş kılık kıyafet tam düzgün bir şekilde çıkmışlar ve bu müzik ulu önderin hoşuna gitmiş
ve sıra gelmiş türklere türk müzigi sanatçılarına, müziğini tanıtmak için çıkmışlar ve bizimde bildiğimiz gibi türk müzik aletleri sıcak ve soğuktan cok etkilenen narin sazlardır. ve tamamen icra edemediklerinde ulu önder bunu tepkiyle karşılayıp KALDIRIN BU MÜZİĞİ demiş ve o günden sonra radyolarda ve heryerde türk müziği yasaklanmış ve aradan uzun bir süre sonra ulu önder radyoyu açar ve hep batı müziğinin çaldığını duyar ve hizmetli kişilere sorar neden türk musikisi artık radyolarımızda çalınmıyor demiş ve hizmetli kişiler "paşam unuttunuzmu siz bu müziği kaldırın diye söylediniz bizde kaldırdık" denmiş ve yanlış anlaşılmadan sonra türk musikisi artık o günden günümüze kadar gelmiş """ halkımızda çoğu kişi atatürk zamanında tsm yi kaldırdı diye bilir aslen şunu unutuyoruz geçenlerde internette bir tsm albümü buldum ve albüm başlığı atatürkün sevdiği şarkılar dı ben konuyla ilgisi olmadığı için sizden özür diliyorum ve okuduğunuz için teşekkür ediyorum  BERHUDAR OLUN
BİR KAPIDAN GİRECEKSİN
NELER NELER GÖRECEKSİN
TÜM DERTLERE GÖĞÜS GERİP
HAYAT BUDUR DİYECEKSİN
Kullanıcı avatarı
gece ateşi
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 4
Level: 11
HP: 2 / 272
2 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 163 / 167
163 / 167

Yeni mesajgönderen Kenan KARTAL tarih 01 Eyl 2009, 03:41

Çok Güzel Bir Çalışma Olmuş hazırlayan Arkadaşın Gönlüne Sağlık...
Dünyada Önemli Olan! İnsana: İnsanca, Sevgiyle, Saygıyla, Hoşgörüyle Değer Vermektir..!
KENAN KARTAL
Kullanıcı avatarı
Kenan KARTAL
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14