Tüm Radikal ve Özgün Gencebaycılara merhabalar..
Nedir bu "Radikal" anlayışı, hemen açıklamak istiyorum...
"Radikal Gencebaycılık" anlayışı ile açtık sitemizi, yenilendik yeni bir yüz yarattık.
2000'lı yılların başında, Orhanabi.Com, Orhanabi.De.vu, OrhanGencebay.Org, OrhanAbi.Cjb.Net ve BenimDertlerim.Com.Tr.Tc sitelerinde yetişen ve pişen Gencebaycılar bilirler, hatırlarlar.. O günlerde aleme yeni düşen bir kaydı, bir resmi, bir şiiri günlerce hafttalarca konuşurduk, tartışırdık, eleştirirdik..
O günler gerçekten kaliteli Gencebaycıların yetiştiği, piştiği günlerdi ve o siteler efsane sitelerdi..
Yine o yıllarda net aleminde bulunmuş Gencebaycılar bilirler, ömrümüzün yarısını şu malûm Arabesk" Davasına adadık... Arabesk ile alakalı sayfalarca yazı yazdık, tartıştık, yeri geldi birbirimzin kalbini kırdk, bu uğurda maddi manevi yıprandık.. Yegane amacımız Gencebay'ı net aleminde en özgün şekilde anlatabilmekti..
Bazı yol arkadaşlarımız aramızdan ayrıldılar, bizimle devam edemediler, bazılarımız ara verdi, bazılarımız pes etmedi.. Bazı arkadaşlarımızın kalbi kırıldı... Şu gün görüyorum ki, o eşsiz günlerden geriye kalan beş yada on Gerçek Gencebaycı...
Peki diyeceksiniz ki, madem net aleminde on yada onbeş Gerçek Gencebaycı var, o halde diğer bir çok sitedeki binlerce üye neyin nesi ?
Özellikle bu noktada şunu söylemek istiyorum, benim kendi forumumda bile 10 binin üzerinde üyem vardı, ama içlerindeki Gerçek Gencebaycı sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek nitelikte...
Öyle bir duruma geldik ki, mp3ler, resimler, video kayıtları toplu toplu paylaşılıyor.. Ne paylaşılmış, ne paylaşılmamış belli değil,kimi korsan diyor, kimi meşru diyor. Kimisi tavır alıyor, kimisi reklam koyuyor.. Gerçekten akıl almaz bir mumma.. Hey gidi OrhanGencebay.ORG'un askerleri, nerelerdesiniz ? Nerede o bir albüm kapağı üzerinede günlerce yorum yaptığımız, düşüncelerimizi aktardığımız ve Gencebay'ın aşk felsefesini su gibi içtiğimiz günler ?
Nerede o seviyeli, kaliteli, her biri arşivlik mesajlaşmalar, yazışmalar... Nerede kaldı anılarımız, gayretlerimiz...
Şugün görüyorum ki, o devrin lider isimleri harap ve bitap durumdalar... Pilleri bitmiş, bir şekilde kabuklarına çekilmiş, bazı şeyleri içlerine dert etmiş, küsmüş, darılmış, yıpranmış, pes etmiş durumdalar...
Bu ve bu durumdaki Gerçek Gönül dostlarına, ben büyük saygı duyuyorum.. Çünkü onların yaşadığı tehlikeleri bende yaşadım ve de yaşıyorum.. Ama hep benim içimde büyük ve bitmez bir ümit var, gerek Gencebay net aleminin geleceği, gerek Gencebay'ın tavırları gerekse Gencebaycıların artması, bilgi ve kültür düzeyinin artması konusunda..
Sanırım bu konuda tek gayret ve çabayıda ben veriyorum...
Şu gerçeği kabul etmek lazımki, şuanki Gencebay sitelerinin çoğunda Gencebaycı değil "Orhancı" yetişiyor.. "Orhancı"cılık, Gencebaycılığın getirdiği yenilik ve yıkılan tabuların, çok az bir kısmının bilgisiz ellerde harmanlanıp yoğrularak yozlaştırdıkları, fanatik bir gruptur. Yani bir nevi yan sanayidir..
Gencebaycılık koca bir ağaç ise, "orhacılık" bu ağacın çürük bir meyvesidir..
Gerçek Gencebaycılar ortada yoklar, böylelikle boş kalan meydanı "Orhancı" bozuntuları işgal etmiş ve kötüye götürmektedir.. "Arabeskin" tanımını yapamayan site Gencebay site sahipleri vardır, amaçları reklam olan, provakasyon olan, arabesk olan bir sürü insan türemiş ve site açmışlardır..
Gerçek ve kaliteli Gencebay sitelerinin kapanması, azalması ve duraklamalara girmesi nedeniyle, hal göstieriyorki çok değil, 2-3 yıla kadar Gencebay Net alemi fiilen bitmiş olacak. Çünkü, "Orhan Gencebay Net alemi fetret devrine girmiş" durumdadır.. Bazı geçrek gönül dostlarının forumları takip edip yazmaması, katılmaması, yada tamamen bırakması, bazı site sahibi gönül dostlarının zamansızlık nedeni ile siteleriyle ilgilenemesi, sitelerinin durumunun her geçen gün kötüye gitmesi, 2000'li yılların başında büyük güçlük, gayret ve emeklerimiz iler kurduğumuz "Gencebay Net Aleminin" kıyamet alametleridir..
Yıllardır yıkmaya çalıştığımız tabuların yada bir başka değişle yıktığımız tabuların yeniden karşımıza getirilmesi an meselesidir.. Arabeski biz bitirdik sanarken, hala arabesk konuşuluyor, Gencebay'ı anlattık derken, hala Gencebay soruluyor... Bu üçüncü parti "Orhancı" siteleri, bizim 6-7 yıllık emeğimizi bir anda silip tüketmek üzereler.. Sonraki nesile Gencebay'ı anlatma görevini üstlenecekler ve asıl curcuna o zaman başlayacak.. Arabesk tabusu, gönül dostluluğu kavramı, paylaşımın dozu, seviye, saygı, kültür.. İnşaa ettiğimiz bu duyguların hepsi "Orhancı" bozuntuları tarafından silinip atılacak.. Gencebay sitelerinin Ferdi, Müslüm sitelerinin farkı kalmayacak.. Gencebay'ın piyasada bulunan full albümleri paylaşılacak, Felsefik ve Duygusal değerler ile kalbi yıkanmış Gencebaycıların yerini, Arabeskçi, Batsın Bu Dünyacı, üçüncü parti, yan sanayii, "Ne desen haklısın baba..." , " Baba ölürüm yoluna", anlayışlarında ne olduğu belli olmayan "Orhancı" lar alacak...
Yetişin Ey Gerçek Gönül Dostları.. Gencebaycılık Elden gidiyor... Bu gidişe dur demenin, "Biz daha ölmedik" demenin, masaya yumruğu vurmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor...
Dava Gencebaycılık Davasıdır..
O günlere dönelim, kaliteli, seviyeli, sevgili, saygılı, kaliteli ve hoş görülü olalım...
Bu düzeni tekrar otutturmak kolay olmayacak.. Çünkü net aleminde 3-4 bin arası Orhan Gencebay sever var. Soruyorum, kaçı Gencebay'ı yüzde yüz, felsefesilye, müziğiyle, notasıyla, enstrümanıyla, makamıyla anladı ? Kaçı bu uğurda bizler gibi gece gündüz sabahlara kadar Gencebay'ı anlatır, kaçı uykusuz kalır, kaçı
Gencebay'ı Gencebaydan çok sever..?
Yeni anlayışım şu olacak..Kaliteli Gencebay'cılar ile bir araya gelmek. doğruya doğru, yalnışa yalnış diyen, haklıya haklı, haksıza haksız diyen, sabit fikirli, Gencebaycılığın en uç noktasında olan Gencebaycılar ile birbirmizden güç ve destek alarak, Gencebaycılığımızı yaşayabilmek...
Evvelâ birlik olmakla başlar bu.. Net alemindeki gerçek gencebaycılar ile, şu sıcak çatı altında bir araya gelmek olacak..
Gelin Birlik Olalım Yarın Çok Geç Olmadan.. Gelin Dirlik Bulalım Vazgeçin Öç almadan...
Dostlar, kardeşlerim.. Ey Yılgör abi, Başar abi, İsmail Abi, Murat Tamer Abi, Soner abi, Serdar Yılmaz ve diğerleri sizlere sesleniyorum...
Orhan abimizin ferdayı gibi benim feryadımda yıllarca cevapsız kalmasın.....
bu radikal Gencebaycılıkta sizde benimle beraber olun..
Radikal kararların ve radikal anlayışların ışığında yaşayalım Gencebaycılılğı, sadece ve sadece Gencebay müziğinin derinliğine inelim, felsefesini araştıralım... Arabeski biz yıllardır anlattık, bizim arabesk ile muhattaplığımız kalmadı.. Gencebay'ı biz yıllarca anlattık, anlayan anladı, anlamayan başka gencebay sitelerine girip öğrenip gelsinler.. Aramıza sadece gerçek, özgün ve radikal Gencebaycıları alalım.. Çoluğa çoçuğa, orhacıya "Gencebaycılık" dersi vermeyelim.. Ferdicisiyle, Müslümcüsüyle, Arabeskçisiyle, Türkücüyle muhattap olmayalım, kaale almayalım. Önümüze bakalım... Ciddi ve gerçek şeyleri konuşalım, bir resim dahi eklense onun kıymetini bilelim, paylaşalım, değerlendirelim, yorum yapalım...
Gencebay'ı eleştirelim, gündemi takip edelim, nereye gitmiş ne yapmış bilelim. Saygı ve sevgi çerçevesinde eleştirelim.. Gerçek Gencebaycılığın sesi olalım...
Belki şu koca sitede sadece ve sadece 10 kişi olabiliriz.. Çünkü her önüne geleni almayacağım içeri, sadece hak eden, kaliteli gencebaycılar girebilecek.. İşte o zaman yaşanır Gencebaycılığın tadı...
Muhalif olalım, eleştirelim, radikal olalım..
Bu yazının ardından; "Ben Radikal Gencebay'cıyım diyorsan" eğer;
"Ben yanılmam arkadaş, sende bizdensin.." demek düşer bize..
Gazamız Mübarek Olsun...
Lütfen bu yazının ardından forum kurallarını mutlaka okuyunuz..!

(0%)

News