Kendimi bildim bileli Üstadın hayranıyım. ( Yaş 42 ) Bu yüzden hangi şarkısını ilk defa ve ne zaman dinlediğimi tam olarak hatırlamıyorum ama, bir dönem çocukluğun vermiş olduğu toyluktan, müziği Orhan Gencebay' ın icat ettiğini sanıyordum. Daha sonra bunun doğru olmadığını öğrenmiş olsamda, O' nun müzikteki dehalığını, olağanüstünlüğünü ve mükemmelliğini henüz çocukken farketmiş olmamın büyük gururunu taşıyorum. Yaptığı eserler, daha doğrusu, yarattığı yeni sentez ancak bir seviyeye ermiş olmakla mümkündür. Bunuda kendileri insanlıklarıyla zaten sergilemektedir.
Yapmış olduğu "Diriliş" eseri de, benim çocukken aslında ne kadar haklı olduğumu göstermiyor mu? Zira, dünya böyle bir tarz müziği henüz duymamıştır. Bu eser, dünya müzisyenlerin ve müzikologların da ilgisini çekecek niteliktedir. Güler dostun yukarıda yazdığı gibi, üstadın henüz yeni keşfedeceğimiz entrümentalist yönü var daha.
Allah ona sağlık ve uzun ömürler versin. Anne ve Babamdan sonra benim hayatımı olumlu etkileyen en kıymetli insandır O.
Kulak vasıtasıyla tüm duyularımıza hitab etme yüceliğine sahip olan değerli Orhan Gencebay 'a saygılarımı sunarak, siz gönül dostlarıma sevgilerimi sunarım.