senszilik yerler bir

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: senszilik yerler bir

Yeni mesajgönderen onursal47 tarih 10 Haz 2010, 12:49

zaten  orhan gencebay ın  eserlerini  neden herkes okuyamıyor diyoruz ,bu yüzdendir  diye düşünüyorum,farklılık  budur  işte.....
Kullanıcı avatarı
onursal47
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 8
Teşekkür aldi: 7
Uyarılar: (0%)
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 130 / 142
130 / 142

Yeni mesajgönderen nikrizruyası tarih 10 Haz 2010, 13:26

Orhan Gencebay sanatıyla kendine özgü bir üstatdır.Yaptığı besteler ve çalışmaları kendi duygularıyla ortaya çıkmış,kimseden örnek almamış,Allah vergisi yeteneğiyle bizlere sunmuştur.Zaten hepimiz biliyoruz,nasıl kendi sesiyle albümler çıkarmaya başladığını.Bir iddia ile başlamıştır.Bilemiyorum belki başka türlüdür ama icra konusunda da kendi özgün iradesini kullanmış olduğunu düşünüyorum.Bunların haricinde Gencebay için en önemli şey duygudur.Bir tv programında Diriliş eserinin bestelenmesi neden 15 yıl  sürdü sorusuna"bu duygu işidir,duygu olmadan birşey yapamam"demişti.Duygu önplanda olduğu için,Gencebay o nüansları yaparken kimbilir hangi duygulara kapılıyor,kimbilir hangi dünyalara gidiyordur.Şuna katılmıyorum;sesi yetmedi de teknik kullandı.Belki biraz fanatik bir yaklaşım oldu ama kendisi yalın ve özgün bir insan olduğu için bu kanıya varıyorum.Özellikle "duymadın ki"eserini icrasını lütfen şöyle gözü kapalı dinleyin.O karşılıksız aşk çaresizliğini nasıl sesiyle tarif ettiğini göreceksiniz.Öyle nüanslar var ki eserde;hiç kendini zorlamadığı halde sanki çığlık atıyormuş gibi bir duygu veriyor.

Bu tip eleştirleri tabii ki yapmalıyız,gayet güzel bir şekilde teknik konularda bilgi sahibi oluyoruz.

berhudar olun
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 18
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 188 / 194
188 / 194

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 25 Haz 2010, 10:50

Merhabalar,

Ya arkadaşlar size ne oluyor böyle? 3,5-4 yıldır albüm albüm albüm!!!! diyen biz değil miydik? İşte albüm çıktı. Üstelik baba artık 4 yıl evvelkine göre daha yaşlı ve yorgun. Bu tür çatlaklıklar ve zorlanmalar olacak. Zaten babanın ses tonu belli bunda hepimiz hemfikiriz. Böyle yok dudağını büzdü, yok efendim notaya doğru bastı, yok efendim ben birşey görmedim gibi şeyler laf salatalığından başka birşey değil. Şükür ki albüm bu kadar zamandan sonra ortaya çıkmış. Eserleri kritize etmek yerine yaptığınız işe bakın yahu? El insaf. Albüm hakkında ve asıl istediğimiz çalışmalar hakkında konuşsak daha uygun olmaz mı? Ömer kardeşim sen de gittin daha evvelki yazını aynen buraya aldın. Hiç gerek yoktu. Zaten senin bu güzel makaleni okumayanın bence burda işi olmamalı. Ben senin o makaleni ilk okuduğumdan beri hala aklımdadır. Çok lüzumsuz oldu tekrar yazman kusura bakma. Artık üstat bundan sonra albüm yapma durumu bence iyice azalmıştır. Özellikle by-pass'tan sonra sesi daha da yoruldu. Artık devir enstrümantal eserler ve konçerto çalışmaları olmalı. Daha da yazacaktım ama bu kadar yeter sanırım.
Orhan Baba her zamanki gibi gereğini yapmıştır. Albümünü her daim dinliyorum. Hem de büyük bir beğeni ile.

Bu tartışmada olan kardeşlerim: Sizlere gerçekten çok kızdım. Ama bu kavga mahiyetinde değildir. Lütfen yanlış anlama olmasın. Beni bu kadar zamandır tanıdıysanız beni daha iyi anlayacaksınız.

Tüm sevgi ve muhabbetlerimle
Gönül dostu ve arkadaşınız
Berkay MERİÇÖZ.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

Yeni mesajgönderen Lenovo tarih 15 Eyl 2010, 00:26

Konuyu Açan Kardeşim Eserin İsmini Bile Yazamıyorsun ve Şarkı hakkında yorum yapıyorsun.Şarkıyı Çok iyi dinlemediğin bir gerçek.Biiivvr diye bir söz çıkmıyor Orhan Abinin Eserde belirtmiş olduğun yerde Sensizlik Yerle Biiiii +gırtlak kullanımı+rrr Etti de Gitti Şeklinde Açıkça söylediği görünmekte.Dikkatli bir şekilde analiz yapmanı tavsiye ediyorum...
Kullanıcı avatarı
Lenovo

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 1 / 10
1 / 10

Yeni mesajgönderen hawk20 tarih 15 Eyl 2010, 15:31

Gencebay gibi bir müzisyeni bulmak nimettir.Beklediğimbir albüm uzunca bir aradan sonra çıktı.Ben bunun sefasındayım.Baba yazılanları takibettiriyormuş.Ve adım gibi eminim üzülecektir bu muhabbete.En sevenletiriyiz iddiasındakiler onun sesini müziğini tartışırsa Gencebayın ve tabii ki bizlerin kabul etmediği tanımlamalara itiraz edişlerimizde yanıt bulmaz.Radikal Gencebaycılar eleştiride çok aceleciler.bu eleştirel yaklaşımı terkedilmeli.Diriliş daha akustik olsaydı gibi bir yaklaşımım vardı şimdi düşününce haddimi aştığımı farkediyorum.velhasıl bu konu uzar gider!!!!
Kullanıcı avatarı
hawk20
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 108
Teşekkür aldi: 50
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 83 / 100
83 / 100

hawk20 isimli üyemize teşekkür edenler :
kançiçeği

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 16 Eyl 2010, 00:04

Ey Gencebay Üstadımız sebepsiz aşkımız,
Seni bilmez gönüller neler neler der...
Zamanı yok sevgilerin dil yarası içinde,
Sana hasret gözlere perdemi iner...

Ey Gencebay Üstadımız, dünümüz yarınımız,
Bilemezsin ki nasıl dolaşır vücutta kanımız...
Bakma kusura sanat aşkına, sen vur sazına,
Saygısız yaşam âdet artık, bak acıyor canımız...

Saygılarımla levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı