Sevgili gönül dostları... '''DİRİLİŞ'''... BEN, BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR ŞEY DİNLEMEDİM DİYENLER CEVAP YAZSIN...Türkler Anadolu topraklarına ayak basıp, nehir kenarlarında obalar kurup TAR çalarak şölen yaparlardı...Bu büyük beste bence; Türklerin geçmişten büğüne yolculuğunu anlatıyor...Nehir sesi ve Tar introsu girişi ile başlayıp Akıncıların saldırılarını hızlı ve hareketli müzikle geçip ilerliyor ve sonra Osmanlı da Saray musikisine dalıp günümüzden çıkıyor anladığım kadarıyla...Bir geçmişten geleceğe senfonisi bu kadar olur diyor...Onu ellerinden öpüyorum bir dakika saygı duruşuna kalkıyorum...((Bozdoğan boyundan bir OĞUZ KAĞAN torunu olarak...))
Türklerin dünyadaki ayak sesleri için ne kitaplar ne ansiklopediler ne kaynaklar basıldı, ne tezler ne destanlar yapıldı...Ancak hiç birisi '''DİRİLİŞ''' deki kadar saf duygularla ve müzik ruhuyla bu kadar yoğun ve öz bir şekilde anlatılamadı...Seni ne kadar takdir etsek azdır Hz. Müzik halifesi ORHAN GENCEBAY... Dikkat: Etrüskler
Saygılarımla levon10
(DİRİLİŞ in başlangıcındaki solo için ben Tar dedim ama bir arkadaşım beni uyardı tar değil Kazakların çaldığı Dumbra dedi...Bilgi...Gencebay müziklerinde hangi enstrumanları görmek isterdiniz isimli forum konumda bununla ilgili bilgi verdim...Ayrıca Etrüskler konusu hakkında Dördüncü sayfada Kazım Mirşan hocanın araştırmaları hakkında geniş bir bilgi gönderdim...Ben Türk üm diyen okusun...Gencebay ın çok değer verdiği bu şahsiyetin araştırmasıdır...)
Gonül dostu arkadaşlarım... Sanıyorum sözlerin büyüğü gibi olmuş 'M.Özer' dostumuzun Hayyam dörtlüğü...Diriliş müziği için uygun düşmüş; O mana da anlarsak...Teşekkür ederim...Bu sözler aslında birer araçtır! amaca ulaşmak için...Amaç farklıdır yaşamak için...Düşüncenin armağanıdır gerçekler her DİMAĞ dan dökülen...Bir koca hiç kalır geriye ARAÇ görevi bitince, çekilir aradan; AMAÇ a ulaşır ve susar her yapı...Karşındadır artık görürsün, görürsün konuşamazsın, görürsün yaşarsın ancak, sen sen olmaktan çıkar O olursun...O Tek kalır yalnız kendi ile kaim...
''OKU'' ile başladı ''SORU İLMİN YARISIDIR'' ile devam etti...Ve insan için ''ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ'' dedi...Boş yaşayan beyinleri uyardı ''SİZ O AKLINIZIN NELERE KADİR OLDUĞUNU BİR BİLSENİZ'' dedi sonunda ''D İ R İ L İ Ş'' oldu...Kimisi sadece duydu...Kimiside zaten yaşıyordu...''KAH ÇIKARIM SEYR-EYLERİM ALEM İ --- KAH İNERİM SEYR- EYLER ALEM BENİ''...dedi. ÜSTAD ''YOKLUK'' da içirdi iksiri kanan ben oldum...Mevlanayı döndürdü yanan ben oldum...Zaten söylenmişti; ''CENNETİ ATEŞİN ARKASINA KOYDUM Kİ, YANMADAN KİMSE ULAŞMASIN''diye ...Ve artık görün gerçekleri başlasın dedi: ''DİRİLİŞ''
Saygılarımla levon10

(20%)
(0%)

News