"DERMANSIN GEL" ESERİ KİME AİT

Gencebay'a Ait Olduğu Kesin Olmayan Eserler...
Forum kuralları
Dikkat: Gencebay'a ait olduğuna dair kesin delil bulunmayan, fakat ait olma ihtimali olan, şüpheli, tartışmalı eserlere özeldir...

Re: "DERMANSIN GEL" ESERİ KİME AİT

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 26 Eki 2010, 15:53

Levon10 Bey çok haklısınız. Yukarıdaki yazınıza sonuna kadar katılıyorum.Size hak veriyorum. Orhan Baba eserlerini yine en güzel kendi okuyor. Sabır Taşı, İçimdeki Yara, Gönlüm saray değil ki,neyleyim,çare değil,hatırasıdır,ayrılıkta ne buldun, dalmışım dert deryasına gibi tsm formatındaki bu eserleri saymazsak (sadece bunlar bence tam Orhan Gencebay'lık) okumadığı eserlerin büyük bir çoğunluğu babaya hiç yakışmayan eserlerdi. Tabii bu benim görüşüm. Özellikle Ömer kardeşim sağolsun bunların büyük bir kısmını buraya link halinde geçti. Hepsini dinledim. Ama yukarıya yazdıklarımın haricindeki hiçbirini Orhan Baba'ya uygun bulmadım. Bir kere eserler gerek güfte olarak ve gerekse de sesine hiç uygun değil. Üstadımız en güzellerini albüm hayatına girerek bizlerle paylaşmıştır. Yukarıda beğendiklerim olarak yazdıklarım da TSM formatında babanın feda ettikleridir. Bu yüzden bu konuya da burda değindikten sonra (ayrı bir konu açmak istemedim) hiçbir eserin üstadımız haricinde birine yakışması gerçekten zor. Geç de olsa yazmak istedim.
En son mericoz tarafından 15 Kas 2010, 09:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Uyarılar: (0%)
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 27 Eki 2010, 00:08

Özer Şenay hocanın  resmi sitesinde besteler kısmında bu eser yok..
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 89 / 1490
89 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 809 / 839
809 / 839

Yeni mesajgönderen ensturmanist tarih 27 Eki 2010, 03:41

dermansın gel şarkısı gencebayın eseri değil ama özer hocamız gencebayı baya örnek almış.eser bir bütün halinde bestelenmemiş.şarkı akarsu gibi gitmiyor yani.parça parça yapılıp biraraya getirilmiş bence.sev bizim için,şarkısının müziği gencebayındr hemen hemen ama sözleri montajlanmış gibi, doğal oluşturulmamış.aynı durum bu şarkıdada var.orhan abimiz demişti zati.yüzde yüz benim yapmış olmam lazım altında söz müzik:gencebay olması için. benim görüşüm bu iki eserde vedat yıldırımbora ve özer şenayın etkileri göze çarpıyor yani.yinede kaliteli parçalar.gencebay esintileri olması şarkıları zirve yapmaya yetiyor zaten.saygılar..
Kullanıcı avatarı
ensturmanist
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 6
Teşekkür aldi: 2
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 27 Eki 2010, 09:02

Çok doğru söylüyorsun kardeşim. 3-5 şarkı hariç babanın feda ettiği eser yoktur arkadaşlar. Var olanlar ya hakikaten başkasına ait veyahut elinden çıkarmak istediği içine sinmeyen eserler. Aylardır sitedeki bu eserleri en sonunda toparlayıp dinledim ve bu kanıya vardım. Dermansın sen çok taklit gibi duruyor. Diğerleri de babaya hiç uymayan şarkılar. Üstat zaten en güzellerini ilk çıkardığı resmi albümünden beri bizlere sunuyor zaten. Diğerleri elden çıkardıklarıdır tekrar söylüyorum. 3-5 tane feda ettiği vardır ama o da olacak artık. Feda edilenleride bu sayfanın üstünde yazdım. Bakın dinleyin kaliteyi göreceksiniz.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211