Levon10 Bey çok haklısınız. Yukarıdaki yazınıza sonuna kadar katılıyorum.Size hak veriyorum. Orhan Baba eserlerini yine en güzel kendi okuyor. Sabır Taşı, İçimdeki Yara, Gönlüm saray değil ki,neyleyim,çare değil,hatırasıdır,ayrılıkta ne buldun, dalmışım dert deryasına gibi tsm formatındaki bu eserleri saymazsak (sadece bunlar bence tam Orhan Gencebay'lık) okumadığı eserlerin büyük bir çoğunluğu babaya hiç yakışmayan eserlerdi. Tabii bu benim görüşüm. Özellikle Ömer kardeşim sağolsun bunların büyük bir kısmını buraya link halinde geçti. Hepsini dinledim. Ama yukarıya yazdıklarımın haricindeki hiçbirini Orhan Baba'ya uygun bulmadım. Bir kere eserler gerek güfte olarak ve gerekse de sesine hiç uygun değil. Üstadımız en güzellerini albüm hayatına girerek bizlerle paylaşmıştır. Yukarıda beğendiklerim olarak yazdıklarım da TSM formatında babanın feda ettikleridir. Bu yüzden bu konuya da burda değindikten sonra (ayrı bir konu açmak istemedim) hiçbir eserin üstadımız haricinde birine yakışması gerçekten zor. Geç de olsa yazmak istedim.

(0%)
News