Forum Kurallı ? Geliştirilmeli !

Sitemiz Hakkındaki Her Türlü Görüş, Düşünce, Öneri, Eleştiri ve Takdirleriniz İçin...

Forum Kurallı ? Geliştirilmeli !

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 08 Ağu 2008, 02:56

Mustafa abinin forumdan uzaklaştırıldığını görünce, o yöne düşünmeye itti beni bu olay. Yoksa pek te aklıma gelmezdi. Biraz araştırdım ve ayrıca bu forumdaki kuralları ve açılan konu başlıklarını da detaylı bir şekilde gözden geçirdim. Çok kısa bir incelemenin ardından, gözüme çarpanları sizinle paylaşmak ve fikirlerimi belirtmek istedim.

Bu linkte arkadaşımız ne kadar iyi niyetlide olsa, paylaşmış olduğu fıkra "islam ahlakına" aykırı içerikte bir paylaşımdır. Aksini iddia eden, lütfen sebepleri ile birlikte açıklasın. Çünkü, ben araştırdım ve tüm sebepler mevcut, gerektiği takdirde belirtmeye hazırım.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Bu arkadaşımız da tamamen samimiyetle bir paylaşımda bulunmak istemiş, ama tamamen "korsan" içerik paylaşımından ibaret bir konu. Orhan Gencebay'ın eserlerini onu sevdiğimiz orjinal olarak tüketiyoruz, ne kadar güzel ve iyi niyetliyiz, ancak diğer emek sahipleri ?

Buradaki konuyla ilgili, konu içerisinde mesaj gönderdim ancak, forum kurallarındaki eksiklikten dolayı, doğru olan yol bulunamadı. Sadece yöneticilerimiz, istediği gibi yapabilir dediler, ancak kendi aralarında bu konuyu bir kez daha tartıştıklarında, herkes gerçek fikrini belirttiğinde, çelişki yaşadıklarını göreceklerdir.

Yukarıda örneklerini verdiğim konularda, yöneticiler hiçbir şekilde engelleme yapmadan, tam aksine konulara katılmışlardır. İyi niyetli olduklarını düşünüyoruz tabi ki. Ancak, benim sizden ricam, forum kurallarını daha detaylı bir şekilde tekrar gözden geçirmeniz ve daha uygun bir şekilde, her olasılığı göz önünde bulundurarak hazırlamanızdır.

Teşekkürler... ;)
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Uyarılar: (0%)
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 138 / 142
138 / 142

Re: Forum Kurallı ? Geliştirilmeli !

Yeni mesajgönderen Razor tarih 08 Ağu 2008, 04:19

Aslında bu noktada sorun kurallardan değil uygulama noktasında doğan pürüzlerden (hatır-gönül ilişkisi) kaynaklanıyor. İlk örnekte fıkrayı koyan arkadaşın art niyetli olmadığından eminiz ama konunun İslam Ahlakına uygun olup olmaması ise tartışılabilecek bir durum farklı açılardan ele alınabilir yani diyeceğim o ki, bir fikir birliği olması lazım  ya da yönetici %100 emin olsun ki müdahale etsin. Sadece kendi doğrularımızla forum yönetirsek uzun vadede kesinlikle sorunlar çıkıyor.

Paylaşım başlığına gelince ilk gördüğümde linklerden 2 tanesine tıkladım kırık çıkınca bi değeri yok zaten deyip müdahale etmedim en beteri paylaşımı yapan üyemizin verimli bir üye olması sebebiyle yaptırım uygulamaktan kaçındım.En basitinden mesajı silmem gerekirken en büyük hatamız olan çalışkan üyelerimize fazla tolerans tanıma hatasını tekrarladım. Ama üyelerden de ricam rapor butonunu kullanarak bu tarz durumları şikayet etmeleri. Özellikle son dönemde üyelerle ikili ilişkilerde çok sorun yaşıyoruz. Bazı üyelerimiz kendini ayrıcalıklı hissediyor bi üyenin mesajında küçük bir değişiklik yapıyorum.

"Nasıl yaparsınız, neden benden izin almadınız, söyleseydiniz ben değiştirirdim"

gibi sert tepkilerle karşılaşıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar üstüne alınacak ama merak etmeyin 5-6 kişisiniz :) kimse bireysel algılamasın. Asical nickli üyeyle de benzer bir sorun yaşamıştık. Ben de kimseyi kırmamak için bu tarz durumları çok mesele etmiyorum. Ama mesajı birileri rapor etmiş olursa bu sorunu aşarız insanlar şikayetçi olduğu için kaldırdık deriz konu kapanır. Yani üyeler de bir noktada yönetime yardımcı olmalı, yönetici tek başına kararlar alıp uygulayınca üyeler sitenin katı yönetildiğini düşünüyor. Bu da yeni problemler doğuruyor. İçeriğinden rahatsız olduğunuz mesajı yazan yönetici bile olsa rapor etmekten çekinmeyin ki biz de özeleştiri yapma imkanı bulalım.

Az önce yukarıda bahsettiğim toleranslar Asical nickli üyeye de FAZLASIYLA tanınmıştır. Mesaj aralarına sıkıştırılmış lafları görmezden gelmemiz, müsamaha göstermemiz kendisinde aynı şekilde devam edebileceği hissini uyandırmış olmalı ki olaylar maalesef bu noktaya kadar geldi.

Bundan sonrası için ricam benimle veya bir diğer yöneticiyle olan dostluğunuz, ilişkiniz nedeniyle imtiyaz beklememeniz, şimdiye kadar gösterilen toleransı, iyi niyetleri suistimal etmemenizdir.Neticede durum bir yerde kontrolden çıkıyor ve bu noktalara kadar gelebiliyor. Hatta işin ucu bize dönüyor tolerans gösterdiğimiz üyeler yöneticilere hakaret etme lüksünü kendilerinde bulabiliyorlar.

Üye-yönetici işbirliğiyle OrhanAbi.Net daha güzel günlere uzanacaktır hiç şüpheniz olmasın ;)
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 392
Teşekkür aldi: 102
Level: 25
HP: 59 / 1490
59 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 780 / 839
780 / 839

Yeni mesajgönderen Razor tarih 08 Ağu 2008, 04:42

Forum kuralları güncellendi

dikkatiniz çeken başka eksilikler varsa bu başlık altına yazarsanız yönetim tarafından değerlendirilecektir.
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

59 / 1490
711 / 711
780 / 839

Re: Forum Kuralları ? Geliştirilmeli !

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 08 Ağu 2008, 13:34

"İslam Ahlakı" ve "Korsan" içerik paylaşımı konusunda açıkça belirtilmiş maddeler eklenmeli. Korsan paylaşımının yanlış olduğunu güncel haberlerden de anlayabiliriz. Ancak, forum yöneticileri olarak, İslam Ahlakı konusunu araştırmalı ve ona göre de bir madde eklemelisiniz. Forumdaki üyelerin hepsinin, en azından çoğunun müslüman olduğu gerçeğini tartışmaya açmadan bu madde yerleştirilebilir sanırım, yanılmıyorumdur herhalde :) hadi kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 138 / 142
138 / 142

Yeni mesajgönderen Razor tarih 08 Ağu 2008, 16:55

Forum Kuralları 9. ve 10. maddeleri güncellendi...
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

59 / 1490
711 / 711
780 / 839

Yeni mesajgönderen CAKE5841 tarih 16 Eyl 2008, 23:40

Arkadaslar bence konular ve yorumlar müzigin-siirin-felsefenin dısına pek cıkmamalı...veya hic cıkmamalı..Cünki hepimiz bu vatanın her ilinden her kösesinden her mozayiginden cilekes sırdas ve paydaslarız.Yani hepimizin gencebay lıgının yanında bir dünya görüsü,bir yasam felsefesi ve görüs ayrılıkları olacaktır.Fakat bu sitede bu forumlarda ilk ilkemiz
genceviligi yasatmak paylasmak ve sonsuza kadar yaymak ise ; lütfen orhan gencebayın yasam felsefesini daha bir sindirerek okuyalım okutalım özümseyelim ; ki aramızda sadece bu güzel iletişimin paylasım sırları kalsın.....
İkinci bir konu: foruma-yoruma-eklentiye yazılan hersey 1 gün sonra (denetlenip düzeltildikten sonra)aktivasyonu gerceklessin ki görüş ve yorum aykırılıkları ortadan kaldırılmıs olsun....
ücüncü bir konu: mesaj okunmus,anlasılmıs ve begenilmis veya tersi olmus..hemen bir cevap-not düsülmüs ;
....abi eline saglık.....; ....ben bunu duymamıstım..; ...amca bunu tekrar ver.... gibi sadece özel bir kanalda belirtilecek cümleler var.ve bu  konu bütünlügünü bozuyor.Aramıza yeni katılan veya misafir konumundaki ziyaretcilerimizde asıl -tek olan- konu baslıgına odaklanamıyor....eyvallah...
Kullanıcı avatarı
CAKE5841

Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 6 / 10
6 / 10