Dostum bu şaheseri elime geçirdiğim sıralarda, ben daha şoför filmini baştan sona kadar izlememiştim. Dolayısı ile bu versiyonun film versiyonu olduğunu bilmiyordum. 2002 sıralarıydı diye hatırlıyorum...
İlk bulduğum gün deliye dönmüştüm adeta.. Murat abi iyi bilir

Dinlerken ayakta dona kalmıştım, hiç bir uvzuma söz geçiremiyordum

Ne gündü be..

Sonradan öğrendik tabii film versiyonu olduğunu...
Evet, Seni buldum ya'nın ilk hali budur. Aynı filmde Tutuldu Ellerim'inde ilk hali olan " Geri Dön" çalar... O da ayrı bir muhteşemdir zaten. Seni buldum yanın en çok sevdiğim versiyonu şüphesiz 1976, Sarhoşun Biri LP'sindeki versiyondur. İkinci sırada bu hali gelir. Bu halinde de sevdiğim şey, giriş ispanyol yaylılarını ikinci yaylılara bağlayan o akustik gitar solo yok mu ? merdiven çıkar gibi çıkıyor ya ? Allah'ım bu kadar mı duygulu olur ? Bu kadar mı enfes olur ? Bu kadar mı tadımlıktır o akustik caz-ispanyol yürüyüşü ...
Orjinal Seni Buldum Ya'da ise, en çok sevdiğim bölge, Gencebay söze başladığında geri planda çoşan yaylıların hizaya gelmesidir.. "Bir meçhul aleme, giderken dünya..." derken Gencebay, ( film müziği albümünden dinleyiniz ) yaylılar öylesine büyük bir aşk ile haykırırlar ki, şahsen benim boğazıma kelimeler düğümleniyor, böyle duygulu yaylı partisyonu yazılmaz kardeşim...
"Bağrımda Bir Ateş Var"a bu topikte hiç girmeyelim abi. O şarkı için kütüphane lazım