"Mecnun"dan Gencebay besteleri yorumu

Kendimize Ait Olan Bestelere, Remixlere, Müzik Kayıtlarına ve Gencebay İcralarımıza Burada Yer Verebiliriz...
Forum kuralları
İçerik:
-Gönül dostlarına ait beste, şarkı, enstrüman icrası gibi performanslar
-Gönül dostlarının Gencebay eserleri sözlü veya enstrümantal icraları
-Gönül dostlarının yaptığı remix çalışmaları (Gencebay eserlerinin yeniden mixlenmesi dahil)

"Mecnun"dan Gencebay besteleri yorumu

Yeni mesajgönderen wildoo tarih 04 Şub 2012, 20:29

Yetenek sizsiniz türkiye yarısmasına göndermiş oldugum videodur,yorumlarınızı bekliyorum saygılar...

Gencebay olmaya aday bir ses (Mecnun)

Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Kullanıcı avatarı
wildoo

Teşekkür etti: 10
Teşekkür aldi: 3
Uyarılar: (0%)
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 8 / 10
8 / 10

wildoo isimli üyemize teşekkür edenler :
brs86

Re: Gencebay olmaya aday bir ses

Yeni mesajgönderen demokrat ziyankar tarih 08 Şub 2012, 17:18

orhan babanın sesi, bıktım her gün ölmekten eserinde nasıl kıymetli bir sestir ortaya çıkıyor. göz gözü görmüyor kısmında göz kelimesinde babanın yaptığı nağmeyi bilirsiniz. o nağme o güne dek türk müziğinde yapılmayan bir nağme. tondan kayıp bilerek detoneye düşmek tekrar ana tona dönmek olayı. o gün bugün  bunu yapmayan kalmamış. özellikle ibrahim tatlıses, bülent ersoy vs. velhasıl kelam gencebay olmaya aday bir ses  biraz iddialı bir başlık olmuş:}
Kullanıcı avatarı
demokrat ziyankar
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 48
Level: 9
HP: 1 / 193
1 / 193
MP: 92 / 92
92 / 92
EXP: 118 / 120
118 / 120

demokrat ziyankar isimli üyemize teşekkür edenler :
wildoo

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 08 Şub 2012, 19:45

:d başlık hakkaten iddalı... kaydı dinledim benim naçizane fikrim şu: bu tür yarışmalara girerek kendini yıpratma sana çok zararı olur sen sesini arkadaş ortamlarında kullan çünkü taklitler her zaman aslını yaşatır ve sahibine de ne kadar profesyonel olursa olsun bir faydası dokunmaz... bunun yerine bağlama çalmaya yönel müzik teorini geliştirmeye bak bu çok daha makbüldür ve kalitelidir kanaatimce o sebepledir ki Üstadın şarkılarını   söylemeye devam ama yarışma işi sakat...
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 89 / 1490
89 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 809 / 839
809 / 839

49lukDIVAN isimli üyemize teşekkür edenler :
wildoo

Yeni mesajgönderen wildoo tarih 11 Şub 2012, 00:46

tesekkürler,her iki arkadasada katılıyorum.gayet düzgün ve mantıklı sözler kullanmıslar sağolsunlar.evet iddalı bir baslık oldu fakat bunu sadece ses olarak kabul edelim.haricinde benim oraya cıkıp bişeyleri kanıtlamak gibi bir niyetim ise asla olamaz,benim acımdan bu mümkün değil.sadece oraya cıkmak hepsi bu..bazı kişilerin ben buyum dediğinde oturup beni izlemesini istiyorum,farkedilmek tüm yanlısın üzerine gerceği kazımak istiyorum.gencebaycılar adına biraz olsun hatırda kalacak anı olacakdır sadece bu..saygılar
Kullanıcı avatarı
wildoo

0 / 18
8 / 8
8 / 10

Yeni mesajgönderen Bestekar-NKA tarih 17 Şub 2012, 16:27

Kullanıcı avatarı
Bestekar-NKA
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 9
Teşekkür aldi: 17
Level: 11
HP: 0 / 272
0 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 156 / 167
156 / 167

Bestekar-NKA isimli üyemize teşekkür edenler :
wildoo

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 17 Şub 2012, 19:03

Ağzına sağlık Akın abi, radikal bir Gencebay'cıdan böyle bir cevap bekliyordum konuyla ilgili. Gencebay'ın adayı/veliahtı olmaz, hayranı olur. Güzel bir sese sahip olabilir eyvallah, ama o kadar sadece. Ayrıca dinledim zaman ayırıp, Gencebay'ın sesi taklit edilmeye yatkın bir ses zaten, gırtlak nameleri, vibrasyonları, cümle sonlarındaki kelimelerdeki "ğğğ" ifadeleri kendine özeldir, taklit edilir.  Güzel bir icra, ağzına sağlık. Ama konu başlığı ivedilikle değiştirilsin, sitemizin ağırlığı taşımıyor.

Ayrıca altyapılar sitemizden indirilmiş, ancak videoda bu belirtilmemiş bu da ayıp birşey, insan bir teşekkür yazar.

Arkadaş şarkı sözlerinin bazılarıda yalnış biliyor ayrıca.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
wildoo

Re: "Mecnun"dan Gencebay besteleri yorumu

Yeni mesajgönderen canitez tarih 17 Şub 2012, 23:47

enstruman çalmadan bu eserleri dogru icra etmek zor cok rahat detoneler kaymalar nüsans hataları yabılabiliyor..tavsiyem illa gencebay tonuna sesini cekme bırak oldugu gibi kalsın...
Kullanıcı avatarı
canitez
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 86
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 424 / 466
424 / 466

canitez isimli üyemize teşekkür edenler :
wildoo

Yeni mesajgönderen wildoo tarih 18 Şub 2012, 21:29

idam_mahkumu yazdı:Ağzına sağlık Akın abi, radikal bir Gencebay'cıdan böyle bir cevap bekliyordum konuyla ilgili. Gencebay'ın adayı/veliahtı olmaz, hayranı olur. Güzel bir sese sahip olabilir eyvallah, ama o kadar sadece. Ayrıca dinledim zaman ayırıp, Gencebay'ın sesi taklit edilmeye yatkın bir ses zaten, gırtlak nameleri, vibrasyonları, cümle sonlarındaki kelimelerdeki "ğğğ" ifadeleri kendine özeldir, taklit edilir.  Güzel bir icra, ağzına sağlık. Ama konu başlığı ivedilikle değiştirilsin, sitemizin ağırlığı taşımıyor.

Ayrıca altyapılar sitemizden indirilmiş, ancak videoda bu belirtilmemiş bu da ayıp birşey, insan bir teşekkür yazar.

Arkadaş şarkı sözlerinin bazılarıda yalnış biliyor ayrıca.

öncelikle tesekkürler yorumunuz için,şunu belitmek isterim ben internete sıklıkla giren bir insan değilim bu altyapılar ise kendi calısmamdır,programlar mevcut sadece basındakı zaman akıp gider parcası alıntıdır oda heryerde zaten.Ama şu varkı taklıt olarak görmek istemeniz.Daha öncede belirttim,baslık konusunda kusur var düzeltmişsiniz sağolun.Kişisel amacla olusmus bir videoda neyi belirtmem gerekiyordu.
  gencebayın sesi taklit edilmeye yatkın değil arkadasım,ben o nameleri kimsede duymadım gırtlak olarak urasanlar oldu ama sizinde demeniz gibi taklıtdir zaten.kişinin sahibinden dinlenilmeyen her sarkı dinleyiciye göre mutlaka taklıt özelliğini tasır saygı duyarım.bu konudada hak veririm.peki ben size gencebay haric baska sanatcıllardan sölemiş olsaydım aynı düşünürmüydünüz onu merak ediyorum.izniniz olursa böyle bir paylasım sağlarım..
  sayın arkadasım bu konuya bir cevab yazmam gerekiyordu varsa bi kusurum of ola...
  Bir gencebay ölse dördü yasayacakdır,buda sizler sayesinde elimizden geldiği kadar yasayana ve yasatana sahıp cıkalım..saygılar
Kullanıcı avatarı
wildoo

0 / 18
8 / 8
8 / 10