Dün 15. yili kutlaniyormus Siyaset Meydaninin, ben de zaplarken tesadüfen rastladim... Konuklar arasinda Müjdat Gezen, Ilhan Sesen ve baska renkli isimlerde vardi, gerek 15. yil kutlamasi adina çagrilmis, gerekse malum "türban" tartismasi için çagrilan karisik kulvarlardan konuklar vardi.. Istanbul Senfoni okrestrasi da yerini almis, arada eserler çaliyorlardi.. Önce bir ögrenci bir sanat müzigi eseri okudu ki sahneye eserin ortasinda Mustafa Sagyasar geldi, ardindan Yavuz Bingöl ayni biçimde baska bir ögrenciye bir türküye eslik etti.. Uzadi biraz, zapladim durdum, geriye geldim ki bir baska genç bir bayan Orhan Gencebay ile Bir Teselli Ver´i canli okuyor.. Gencebay´in ses klasik biçimde pek duyulmuyordi tabii, yine arkadan yavastan destek veriyordu, zaten okuyan bayanin ses tonuyla hiç uyusmadigi belliydi, çok pes gelmis idi ses Gencebay´a göre.. Gencebay bir mesaj vermekten baska birsey demedi, çünkü programi erken saatlerde terketmek zorunda kaldi, yine tansiyon sorunu varmis, Gencebay bizzat belirtti programin akisinda.. Zaten belli de oluyordu; ara ara kamera Gencebay´a zoomlarken, gözlerin kan çanagi oldugu, durmadan gözünü kapadigi, basini tuttugu gözden kaçmiyordu, konusulanlara konstantre olamadigi belli oluyordu.. Yani Gencebay iyi degildi, ben çok üzlüldüm onun o halini görünce... Zaten reklami da beklemedi, bir adam ile bir çocuk yayin sürerken Gencebay´in yanina geldiler ve Gencebay´i ondan sonra Müjdat Gezen ile Mustafa Sagyasar da ayaga kalkarak stüdyonun disarisina kadar ugurladilar sanirsam...
Kisaca böyle, pek iyi bir haber veremedim kusuruma bakmayin.. Allah Gencebay´a acil sifalar versin, nice yillar onu yine kale gibi görelim...