önemli bir duyuru

TV'de Gösterilecek Filmlerinin, Hakkındaki TV/Radyo Programlarının Duyuru ve Haberleri

önemli bir duyuru

İleti gencebaydostu 08 Oca 2008, 15:21

arkadaşlar,cnntürk'te her perşembe günü saat 20.30'da yayınlanan nasıl yani isimli programda bu hafta arabesk konusu konuşulacak.konuklar arasında orhan abi de olabilir.
En son gencebaydostu tarafından, 10 Oca 2008, 15:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: önemli bir duyuru

İleti topraktanbircan 08 Oca 2008, 15:36

ben böyle şeyleri hiç izleyemiyorum.izlerken kalbim kasılıyor.gencebay müziğinin üç kuruşluk kavramlarla ve müziklerle adının yanyana geçmesi dahi kalbimi kasıyor.izleyebilene helal olsun.ben izlesem kesin tansiyonum fırlar,o yüzden uzak duruyorum.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti AŞK_MEZARI 08 Oca 2008, 16:22

izliyip görüceyiz ne olup bitiyo
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti SerdarYılmaz 08 Oca 2008, 18:43

Ben de Basar gibiyim bu konuda..

Bir iki yil öncesi Siyaset Meydaninda Gencebay konuktu, orada eski bir görüntü gösterdiler, Yildirim Gürses, Orhan Gencebay, Ali Kirca falan, bu mevzuyu konusuyorlar.. Orada Gencebay inanilmaz sIkIlIyor, o sIkIldIkca ben daha sIkIldim... Tabiri caizse Gencebay müzigi hakkinda dangalak dangalak yakistirmalarin, benzetmelerin disinda baska birsey yoktu.. Ve bugün, 20 sene sonra da zerre kadar degisen birsey yok, yakistirmalar, benzetmeler, muhabbetler yine ayni, ve o ortamda da ayni olacaktir... Bosa caba.. O ortamlarda sinirimi en cok bozan, Gencebay müzigini tu kaka ilan edip bir de bunu sartlanmiscasina savunmalari, salak salak konusmalaridir... Tahamül edemem...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 08 Oca 2008, 21:05

ne kadar doğru demişsin Serdar.işte ben de aynı bu düşünce ve histeyim.insanlar şartlanınca 20 sene de geçse 40 sene de geçse bişey değişmiyor bazıları için.Sırf sinir bozukluğu,başka bir işe yaramıyor.konu hakkında biraz bilgi sahibi olsalar belki herşey biraz daha kolay olacak.ama adam hiçbişey bilmeden "ferdi,müslüm,orhan,alemin kralı,damar,gecekondu,jilet,minibüs,varoş,köyden kente göç" gibi saçmasapan yakıştırmalar,benzetmeler ile karşına geliyorsa sil baştan ne anlatacaksın ki bir program süresi içinde sana düşen konuşma payında?bişey bilmeden karşı çıkanlar,önyargılılar,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar arasında.gencebay'ın kendisini tam olarak anlatması için karşısındakinin en azından bişeyler bilmesi,çoğu eserini dinlemiş olması ve derinlemesine teknik analizlere izin verecek şekilde programı yönlendirmesi lazım.bu platformlar da ülkemizde ne yazık ki sadece siyasetle ilgili konular için sağlanıyor.şimdiye kadar hiç sanatla ilgili derinlemesine analiz yapılan bir programa rastlamadım.

ben bırakın gencebay'ın bazı kavram ve şahıslarla birarada değerlendirilmesine,onlardan ayrı olup olmadığının tartışılmasına bile dayanamıyorum.çünkü hala bu tartışmayı aşacak bilince gelinememiş olmasına kahroluyorum.gencebay'a müziğini anlatması için güzel bir platform hazırlanmalı.şöyle en az iki saat tek konuk olarak gencebay bilgilerini aktararak müziğini anlatmalı.bu anlatımı zaten müziğinin ne olup olmadığına cevap olmuş olacak.çünkü gencebay müziği derin bir konu.ama misal;bir yanına hakkı bulut'u,bir yanına çok bilmiş sosyolog bozuntusunu,bir yanına fazıl say'ı,diğer yanına arif sağ'ı koyarsan onlarla mı uğraşacak,müziğini mi anlatacak?yani örnek olsun diye verdim bu isimleri.onların anlayışında birçok kimse var çünkü.hepsi farklı anlayışların temsilcileri ama anti-gencebay ortak paydasında buluşuyorlar.gencebay yalnız savaşçı.konunun saptırılmaması,seviyenin düşmemesi ve kendini tam olarak anlatabilmesi adına ben tek başına bir programa çıkmasından yanayım.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti yaşamak_bu_değil 08 Oca 2008, 22:56

programı rezil edecekler :D müslüm gürseslerin, hakkı bulutların yanında yer alıcak orhan abi :) muhabbet bu başka ne muhabbet ederlerki :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti SerdarYılmaz 09 Oca 2008, 02:29

topraktanbircan yazdı:insanlar şartlanınca 20 sene de geçse 40 sene de geçse bişey değişmiyor bazıları için.Sırf sinir bozukluğu,başka bir işe yaramıyor.konu hakkında biraz bilgi sahibi olsalar belki herşey biraz daha kolay olacak.ama adam hiçbişey bilmeden "ferdi,müslüm,orhan,alemin kralı,damar,gecekondu,jilet,minibüs,varoş,köyden kente göç" gibi saçmasapan yakıştırmalar,benzetmeler ile karşına geliyorsa sil baştan ne anlatacaksın ki bir program süresi içinde sana düşen konuşma payında?bişey bilmeden karşı çıkanlar,önyargılılar,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar arasında.gencebay'ın kendisini tam olarak anlatması için karşısındakinin en azından bişeyler bilmesi,çoğu eserini dinlemiş olması ve derinlemesine teknik analizlere izin verecek şekilde programı yönlendirmesi lazım.bu platformlar da ülkemizde ne yazık ki sadece siyasetle ilgili konular için sağlanıyor.şimdiye kadar hiç sanatla ilgili derinlemesine analiz yapılan bir programa rastlamadım.

Öyle güzel anlatmissin ki...

Son haftalarda müzik ile hic aram yoktu.. Imtihan hazirliklari beni odama kapatti...Simdi biraz rahatliga erisince eskilerden birseyler dinleyeyim dedim.. Yokluk saheserini koydum calara.... Inanin, uzun bir ara sonra böylesi muhtesem bir eseri dinlemek var ya.. Anlatilmaz birsey... Sanki cok sevdiginiz eski bir dostunuza kavusmak gibi birsey.. Öyle büyük bir eser ki.. Herseyiyle emek kokan, kalite kokan, duyarlilik kokan, evet..HERSEYIYLE tam bir ölümsüz saheser.. Bastan sona....

Bugün hala Gencebay´i üc bes bilindik (kaliteli) sarkisina "indirgeyen" insanlar.. Hala onu "arabeskin babasi" diye sacma sacma adlandiran insanlar.. Hadi onu da gec, hala onu "arabesk" kavramini koz olarak kullanip Gencebay´a - dedigimiz gibi - sartlanmiscasina hakaret eden bir takim baska insanlar, müzigi hakkinda bilimselligin b´siyle alakasi olmayan sözler sarfedip entel diye gecinen cahil insanlar...Sizlere artik "yahu önce Gencebay´in sarkilarini bir dinleyin de konusun" demiyorum.... Sadece su sarkisini dinleyin.. Yokluk´u bir dinleyin.. Bastan sona dinleyin.. Müzikal zenginligi isitin... Orkestrasyon genisligini kavrayin... Sözlerdeki duyarliligi,verilen saf ve evrensel mesaji anlayin.. Eger su eser bile nefretinizi, kininizi, kiskancliginizi silemeyecekse... Demek ki siz gercekten birseyden anlamiyor, ya da anlamak istemiyor ve sadece komik duruma düsüyorsunuz...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti hayat kavgası 14 Oca 2008, 21:42

Yokluk şarkısı için şunu söylemek istiyorum.Sözler ayrı bir edebiyat eseri.İnsan haline şükrediyor. Neyse bunu sonra tartışırız.Müziğine bakarsak,ben giriş bölümünü 3 kere dinleyip şarkıya geçiyorum.Sonra aslında bu şarkı anlatılmaz,yaşanır.Yok böyle bir şey.Nasıl anlatayım ki...
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

TV/Radyo Duyuruları-Haberleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir