Popstar Alaturka'da bu hafta Orhan GENCEBAY haftası

TV'de Gösterilecek Filmlerinin, Hakkındaki TV/Radyo Programlarının Duyuru ve Haberleri

Re: Popstar Alaturka'da bu hafta Orhan GENCEBAY haftası

İleti mesutözşahin 28 Kas 2007, 13:46

haklısınız beyler...gencebay haftası kaçkere oldu kimbilir ama hep bilindik ezeberlenmiş halka mal olmuş şarkılar..

ya baba gencebay batsın bu dünya bir teselli vb ibaret bir sanatçımı..neden diğer az bilinen şarkılarını icraa etmiyorlar zormu geliyor çalması okuması..bu eğer böyleyse itiraf etsinler acı gerçeği..yok değilse bıraksınlar kolaya kaçmayı..!!

mesela başarın dediği gibi sanat müziği formundaki eserlerinden giden gelmez yerine vaktinde gel sevgilim hatırlar ve aklıma şuan için gelmeyen birsürü eseri var ki thm formundada gurbet dışında yeni albümlerinde ve eski albümlerinde bir çok su yüzüne çıkmamış eseri mevcut..yapın çalın okuyunda millete faydalı olun gencebayı tanısınlar bilsinler..ayıptır ya!!

gerçi ben programa selçuk tekaya veya icraaa eden solsitlere kızıp bahane buluyorum ama en büyük gamsızlığı umursamazlığı duyrasızlığı bu konuda gencebayın kendisi yapıyor arkadaşlar..

yani albüm çıktığında bir klip çekiyor oda hep albüm adı olan şarkıya arkası gelmiyor bu bir..sonra bu albüm içindeki sanatsal parçaların reklamını katıldığı programlarda sunmuyor bu iki...yani esas eserleri kaybolup gidiyor..

o yüzden başta gencebay kendi çabalıycak tanıtacak icraa edicekkii millet sanat alemi duysun görsün onlarda okumaya çalmaya başlasın..

yani gencebayı sevmeyen dinlemeyen biri nerden bilsin eski ve yeni albümleri içinde süper bestelerin saklı olduğunu???

bakalım bu hafta ne okunacak..

arkadaşlar gözümsende gönlüm sende veya çoban kızı okunursaaa intahar ederim:))))
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Sabır Taşı 28 Kas 2007, 20:39

boş verin gitsin... ;)
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 28 Kas 2007, 21:43

aydın dostumuzun dediği gibi orada gerçekten müzik adamlığı ve eserleriyle türk müzik tarihinde çığır açmış,1000 küsür esere imza atmış ve bunlardan 200'ün üzerindeki eseri çeşitli yabancı dilere çevrilmiş bir efsanenin eserleri dururken, "ablan kurban olsun sana" gibi şarkı bile diyemeyeceğim ne idüğü belirsiz birşeyi çalmaları yenilip yutulacak cinsten bir gaf değil.yani o programda gencebay'a yapılan saygısızlıklar ersoy ile sınırlı değil.total ve tümden bir saygısızlık var o programda gencebay'a karşı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 28 Kas 2007, 22:17

...Ve o saygisizliklar da tarihte bir kara leke gibi kalacak, belki yillar sonra bu Popstar rezaleti bir çok kisi tarafindan unutulmus olacak, sadece Gencebay´in büyük müzik adami kimligi zihinlerde kalacak, ama yine de bazi insanlar Gencebay´in düstügü su utanç verici durumlari unutmayacak... Akillarin bir kösesinde Bülent Ersoy´un azarlamalari, Gencebay´in sesini çikaramamasi, müzik bilgisini adam akilli paylasamamasi, bombos espriler (kusuruma bakmayin) yapmaya zorlanmasi hatirlanacak... "Gencebay" denince, bazi insanlarin aklina "büyük müzik adami" disinda "pasif, tepkisiz insan" gibi sözler de gelecek... Hatta belki de son söyledigim daha agir basacak.. Adam müzigini anlatamiyor ki...

Gencebay bir izlenim birakti insanlarda.. Çevremde "Yahu, bu Gencebay´da ne kadar civikmis, pisirikmis" gibi üzücü tepkiler isitmedim degil.. Maalesef... Belki bazi seyler kazandirdi bu program Gencebay´a.. Ama bir çok sey de götürdü..

Elbette felaket telalligi yapiyor degilim; bin günde tahta binen insan bir günde indirilemez... Hele müzik ile yakindan uzaktan baglantisi olmayan etkenlerden dolayi hiç indirilemez.. Ama bu "müzik ile baglantisi olmayan etkenler" dedigimiz seyler de sonuçta Gencebay´in - müzigini olmasa da - kisiligini ya da "Gencebay durusu" diye tanimlayabilecegimiz olayi zedelemekte.... Elbet Gencebay´i bitirmis cinsten degildir bu olaylar.. Ama karizmayi yaraladi mi? Süphesiz... Ve O orada bulundukça fonksiyon da olumsuz degerlere gitmeye devam ediyor... !
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti hilga 30 Kas 2007, 23:08

Sayın Gencebay bağlama show yapacakmış.Eserlerini seslendireceğini sanmıyorum
Gülmek çok yakışır sana ağlamak değil.Sevmektir yaşatan inan sevilmek değil.
İÇİMDE BİR DÜNYA VAR,HİS DOLU SENLE DOLU(HERO)
Kullanıcı avatarı
hilga
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mesutözşahin 01 Arl 2007, 15:00

inşallah geçen seferki gibi fiyasko olmaz..canlı performans apayrı bir durum gencebay için..
müziğim mutfağını seven bilen yıllarca konser vermemiş canlı sahne tecrübesi çok az olan biri için risk!!
bence gereksiz bir durum eğer diğerindeki gibi performans sergileyecekse..

çünkü virtüözlüğü tartışılmaz yıllarca gizemini korumuş biri sahnede yapacağı en ufak hata onun tüm karizmasını aşağıya çekiyor bence..

eğer bunu gerçekten yapıcaksa bundan sonra bağlamasına zaman ayırmalı çok antreman yapmalı..
çünkü başarısız olursa onu yıllarca gizemiyle kabul eden ve genç yaşlarında ve en aktif bağlama çaldığı dönemlerde tv de konserde göremeyenelr için hüsran olur..
neyse hayırlısı olsun bakalım..ben seyredemiyeceğim programımdan dolayı ama anlatırsınız izleriz sonra:)
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti TheSultan 01 Arl 2007, 17:23

Uzun uzun yazdım, anlaşılmadı, bende sildim :)
En son TheSultan tarafından, 01 Arl 2007, 21:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 01 Arl 2007, 19:15

thesultan yazdı:Hepinizin görüşüne saygı duyuyorum tabi ki :) o ayrı. Ama Gencebay'ı canlı canlı yaşıyoruz ve onun hayatıyla birlikte bizim de hayatımız yaşanıyor ve aynı tarihte hayattayız. Dolayısıyla, iletişim kolay olduğu bu yüzyılda, Gencebay'ın her hareketini görüyor, düşünüyor ve yorumluyoruz. Ama, benim görüşüme göre tabi ki, aramızda, haksızlık eden arkadaşlar var. Tabi ki, bu Gencebay'ı çok sevdiğinizden ve "Neden böyle yapmıyor ki? O na bu daha çok yakışır" anlamında kızıyorsunuz, bu nu da anlıyorum. Yalnız, "Mozart's marriage was a happy one, but he was in trouble financially" (Kaynak http://www.aboutfamouspeople.com/article1003.html) Mozart'ın mutlu bir evliliği vardı, fakat maddi yönden sıkıntıdaydı. Bu yazıyı ingilizce bilen arkadaşlar okuyabilir. Yazının başlarında, Mozart dünyaca tanınan ve becerisi kabul görmüş bir müzisyen olmasına rağmen maddi olarak sıkıntıdaydı ve sonra müzik dersi vermeye başladı. Bu benim hiç aklıma gelmezdi, çünkü Mozart ile aynı devirde yaşamadığımız için, aklımda, Mozart diye ünlü, üstün yetenekli bir müzisyen var. Ama biz Orhan Gencebay'la aynı devirde ve tarihte yaşıyoruz, ve herşey gözümüzün önünde, sadece bir öneridir, tabi ki herkes istediği şekilde davranabilir. Bence, Orhan Gencebay'ı nasıl seviyorsanız, Ona öyle bakın. Bülent Ersoy'un ablan kurban olsun tarzı şarkılarının gözünden değil, Orhan Gencebay'ın gözünden bakın. :) Bir de, zor öfkelenin :)

tabiki kendi mantık ve hayata bakış çerçevence böyle görüp değerlendirebilirsin ama ben buna katılmıyorum thesultan kardeş.müzik dersi vermekle,topluma hiçbir şey vermediği gibi bir sürü değerin de aşındırılıp yok edildiği televole kültürünün ürünü olan;seviyesiz ve saygısız konuşmaların cereyan ettiği,gencebay kimliğini yaralayan,gereksiz ve anlamsız bir yarışma programında ismini harcamak aynı şey değildir.mozart'ın yaptığı hem hayatını idame adına zorunluluktan kaynaklanan,hem de müzik sevdalısı gençlere bilgi ve birikimlerini aktarmaya yönelik saygı duyulacak bir davranış ama bu şartlarda popstar jürisi olmak saygı bir yana ancak gencebay'ın kredisini tüketen birşey olabilir.nitekim ismi üç kuruşluk insanların ağzına sakız oldu;kötü ve eleştirel manada.üstelik gencebay'ın maddi ve finansal anlamda da zor bir duruma düşmüş olacağını sanmıyorum. boş yere değil tepkimiz.buna da tepki vermeyeceksek neye vereceğiz?gencebay bile gitme teşebbüsünde bulunup tekrar o programa devam etmek zorunda kalıyorsa bizim de memnun olmamız beklenemez.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 02 Arl 2007, 00:40

Demek baglama performansi varmis?

Popstar´daki bir önceki baglama performansi gerçekten de heyecan dsolayisiyla potansiyelin 100% bir yansimasi olamamisti, hatta 50%´si bile olamamisti.. Gencebay´a heyecan gelmiyor, bu bir gerçek.. Bunu bile bile yine böyle bir ise kalkisiyorsa birsey diyemem.. Ama ben pek parlak bir performans çikacagini da tahmin etmem.. O genç ve kendine güvenen Gencebay gerilerde kaldi..

Artik heyecanimi kaybettirdi Gencebay bana.. O yüzden yarinki programa - böyle önemli bir performansin olacak olmasina ragmen - bakmayacagim.. Heyecanlandirmiyor beni... Ben bir Gencebay severi olarak böyle bir duruma geldiysem, üzerinde düsünülmeli gerçekten...

Bir ara youtube´dan falan bakariz artik.. Ama o Osmantan denen sinir adamin sundugu 5-6 saatlik dangalak seye bir Gencebay performansi hatrina dahi olsa katlanamam.. O devirleri de geçtim artik...

Bir zamanlar Gencebay´in bir programa katilacagi duyuldu mu televizyonun basina program baslamadan bir saat önce geçilirdi, reklamlarda baska kanallara zaplanmazdi "aman, simdi baslar" diye..

Bir zamanlar..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 02 Arl 2007, 01:13

SerdarYilmaz yazdı:Demek baglama performansi varmis?

Popstar´daki bir önceki baglama performansi gerçekten de heyecan dsolayisiyla potansiyelin 100% bir yansimasi olamamisti, hatta 50%´si bile olamamisti.. Gencebay´a heyecan gelmiyor, bu bir gerçek.. Bunu bile bile yine böyle bir ise kalkisiyorsa birsey diyemem.. Ama ben pek parlak bir performans çikacagini da tahmin etmem.. O genç ve kendine güvenen Gencebay gerilerde kaldi..

Artik heyecanimi kaybettirdi Gencebay bana.. O yüzden yarinki programa - böyle önemli bir performansin olacak olmasina ragmen - bakmayacagim.. Heyecanlandirmiyor beni... Ben bir Gencebay severi olarak böyle bir duruma geldiysem, üzerinde düsünülmeli gerçekten...

Bir ara youtube´dan falan bakariz artik.. Ama o Osmantan denen sinir adamin sundugu 5-6 saatlik dangalak seye bir Gencebay performansi hatrina dahi olsa katlanamam.. O devirleri de geçtim artik...

Bir zamanlar Gencebay´in bir programa katilacagi duyuldu mu televizyonun basina program baslamadan bir saat önce geçilirdi, reklamlarda baska kanallara zaplanmazdi "aman, simdi baslar" diye..

Bir zamanlar..

durum bu işte.ne güzel özetlemişsin.ondan sonra bazı arkadaşlar hala gencebay'a haksızlık yapıyorsunuz diyor.ölmeyen aşkımızı öldüren gencebay oldu.gerçi ;"aşkımız bitti desem yalan olur biliyorum,bir gencebay var ki mazide onu seviyorum"

ve bu dediğin ilgi azalması ve heyecan kaybı olayı gencebay severlerin çoğunda var.bunu gözlemlemek gerek son albümünün satışından gerek nette ilginin azalmasından mümkün.eskiden onca faal site vardı ve hepsine günlük onlarca yazı gelirdi.şimdi orhanabi.net dışında hemen hemen hiç faal site yok sayılır,ama buna rağmen buraya da sürekli yazan kişilerin sayısı bir elin parmakları kadar.baba olmak,efsane olmak seni bu kadar mı rahatsız etti gencebay?ne gerek vardı bunlara?
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

ÖncekiSonraki

TV/Radyo Duyuruları-Haberleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir