Orhanabi.net ile Orhan GENCEBAY Röportajı!

Nedir Bu "Radikal" Anlayışı ?

Re: Orhanabi.net ile Orhan GENCEBAY Röportajı!

Yeni mesajgönderen Çetin tarih 13 Nis 2010, 13:43

Gencebay_NL yazdı:Hasan genc iyi bir baglamaci Gencebay ekolunden gelen biri durum boyler iken neden kendisi dururken baska birisine Labumunde  baglama caldirsin.

Neden kendisi varken başkasına çaldırsın? Neden o zaman İsmet Topçu'ya, Çetin Akdeniz'e çaldırdı? O zaman kendisi yok muydu? Nedenini ben sana söyleyeyim; iyi bağlama çalan birçok usta var. Ama her birinin farklı bir tekniği, farklı bir yorumu var. Bu sebeple her birinden alınan haz diğerinden farklı. Orhan Gencebay'ın albümünde çalan Çetin Akdeniz gibi bir usta bizzat Hasan Genç'i "Nihavend Uvertür'ü en iyi çalan sensin" diyerek onore ediyorsa, Hasan Genç Orhan Gencebay albümlerinde her zaman düşünülmesi gereken bir ustadır.(Bu benim fikrim, herkesin fikrine saygılıyım.)
Kullanıcı avatarı
Çetin
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Uyarılar: (0%)
Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21
EXP: 23 / 27
23 / 27

Yeni mesajgönderen diriliş tarih 13 Nis 2010, 16:03

çetin akdeniz bildiğim kadarıyla cevap vere çaldı orada güray hafiftaş,necati şenol,ali salih köse gibi saz üstadları vardı.bu bir tercih meselesi hasan genç,çetin akdeniz, ahmet koç vb...bunlar gencebay ekolünden gelen isimlerdir.yanlız şurada yanlış anlaşılan bir durum var gencebay hiç bir zaman ben çalamıyorum gelin siz çalın diye bir şey demez,hiç bir zamanda ben bağlamada en iyiyim diye bir söz ağzından çıkmamıştır.onun için ÇETİN kardeşime katılıyorum her birinin tarzı verebileceği duygu başka başkadır.bu işte en üst yoktur hiç bir zaman... mesela trt gençlik korolarında öyle kişiler gördümki hasan genç,çetin akdeniz gibi isimleri aratmaz hatta geçebilirlerde.ama gencebayın farkı nedir derseniz o müzikte yol açar diğer ustalar onu icra eder mesela cennet gözlüm eseri bağlamada yeni bir tekniktir,nihavent uvertür keza ve yeni gelecek olan diriliş adlı eseri....
SEN Gibi LEYLASI OLANIN DERDİ COK Olur

BEN Gibi MECNUNUN LEYLASI  SEN Gibi Olur ........

Kullanıcı avatarı
diriliş
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 33
Teşekkür aldi: 23
Level: 14
HP: 38 / 426
38 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 245 / 257
245 / 257

diriliş isimli üyemize teşekkür edenler :
asakallı

Yeni mesajgönderen Razor tarih 13 Nis 2010, 23:00

Çetin yazdı:Neden kendisi varken başkasına çaldırsın? Neden o zaman İsmet Topçu'ya, Çetin Akdeniz'e çaldırdı? O zaman kendisi yok muydu? Nedenini ben sana söyleyeyim; iyi bağlama çalan birçok usta var. Ama her birinin farklı bir tekniği, farklı bir yorumu var. Bu sebeple her birinden alınan haz diğerinden farklı. Orhan Gencebay'ın albümünde çalan Çetin Akdeniz gibi bir usta bizzat Hasan Genç'i "Nihavend Uvertür'ü en iyi çalan sensin" diyerek onore ediyorsa, Hasan Genç Orhan Gencebay albümlerinde her zaman düşünülmesi gereken bir ustadır.(Bu benim fikrim, herkesin fikrine saygılıyım.)

Kaynak gösterirmisiniz?

@Genel

Arkadaşlar konuyu tartışırken forum kuralları 6. maddeye dikkat edelim.Konunun ucu çok açık, o tarafa doğru gitmeyelim mümkünse :)
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 350
Teşekkür aldi: 58
Level: 24
HP: 81 / 1353
81 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 745 / 766
745 / 766

2 Razor isimli üyemize teşekkür edenler :
Murat Yaşar, Sabır Taşı

Yeni mesajgönderen diriliş tarih 13 Nis 2010, 23:50

şunu da belirtmekte fayda var hasan genç,in çaldığı nihavent uvertür gencebayın eseriyle aynı değildir.bu fark bariz bir şekilde ortadadır.
SEN Gibi LEYLASI OLANIN DERDİ COK Olur

BEN Gibi MECNUNUN LEYLASI  SEN Gibi Olur ........

Kullanıcı avatarı
diriliş
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 33
Teşekkür aldi: 23
HP: 38 / 426
38 / 426
203 / 203
EXP: 245 / 257
245 / 257

Yeni mesajgönderen Çetin tarih 14 Nis 2010, 23:42

Razor yazdı:
Çetin yazdı:
Neden kendisi varken başkasına çaldırsın? Neden o zaman İsmet Topçu'ya, Çetin Akdeniz'e çaldırdı? O zaman kendisi yok muydu? Nedenini ben sana söyleyeyim; iyi bağlama çalan birçok usta var. Ama her birinin farklı bir tekniği, farklı bir yorumu var. Bu sebeple her birinden alınan haz diğerinden farklı. Orhan Gencebay'ın albümünde çalan Çetin Akdeniz gibi bir usta bizzat Hasan Genç'i "Nihavend Uvertür'ü en iyi çalan sensin" diyerek onore ediyorsa, Hasan Genç Orhan Gencebay albümlerinde her zaman düşünülmesi gereken bir ustadır.(Bu benim fikrim, herkesin fikrine saygılıyım.)

Kaynak gösterirmisiniz?

@Genel

Arkadaşlar konuyu tartışırken forum kuralları 6. maddeye dikkat edelim.Konunun ucu çok açık, o tarafa doğru gitmeyelim mümkünse :)

2 sene evvel Selçuk Üniversitesi'nde konser vermek üzere Konya'ya geldiği zaman sohbet ortamında söylemiştir. Maalesef yazılı veya görsel bir kaynak gösteremeyeceğim.
Kullanıcı avatarı
Çetin
Cüra
Cüra

0 / 44
21 / 21
23 / 27

Yeni mesajgönderen Çetin tarih 15 Nis 2010, 01:33

diriliş yazdı:şunu da belirtmekte fayda var hasan genç,in çaldığı nihavent uvertür gencebayın eseriyle aynı değildir.bu fark bariz bir şekilde ortadadır.

Doğru söylüyorsunuz. Bu sadece Nihavend Uvertür için geçerli değil, Hasan Genç'in çaldığı birçok parça için geçerli. Ama takdir edersiniz ki çalamadığı için farklı değil, her türlü çalabildiği için farklı. Aynı davranışı diğer ustalarda da görüyoruz. Bir şarkının veya türkünün icrasını farklı yorumlarla yapabiliyorlar. Örneğin, Hasan Genç Nihavend Uvertür'ü bir ilaç firmasının sponsorluğunda düzenlenen konserde de çalmıştı. Bu konserin büyük bölümünü upload ettim. Dinlerseniz burada daha farklı bir yorumla karşılaşacaksınız. Nihavend Uvertür'e girmeden çaldığı parçanın ismini şu an ben de hatırlamıyorum. Bu parçanın hemen akabinde çalıyor. Maalesef bu konserin video görüntüsü yok. Yine kaynak göstermemi isteyecek arkadaşlar olabilir. Ben bu konseri izledim. Kabul ederseniz kaynak benim. :)
Aşağıdaki linkten download edebilirsiniz.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Kullanıcı avatarı
Çetin
Cüra
Cüra

0 / 44
21 / 21
23 / 27

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 15 Nis 2010, 11:48

Çetin Akdeniz nihavend üvertürü en iyi çalan isim Hasan Genç dediyse, bence yanlış konuşmuş olur..
Nihavend Üvertür'ü büyük yapan unsurların başında bence hız değil, bir sanat müziği girişini, halk müziği motifleriyle ve bir enstrümandaki virtiözitenin vermiş olduğu beceriyle süslemektir..Nihavent Üvertür Orhan Gencebay külliyatının kısa bir özeti gibidir..
Hızlı çalabilmek bir tarzdır evet.. İsmet Topçu son sürat bağlama çalarken kendine has bir tarz ve teknik geliştirmiştir..
Çetin Akdeniz, Orhan Gencebay çalışmalarında grup bağlamalarda eşlik etmiştir ki grup bağlamalar genelde Halk Müziğine yakın Orhan Gencebay eserlerinde kullanılmıştır.. Çetin Akdeniz'in Halk Müziğinde ki usatlığı, İsmet Topçu'nun Orhan Gencebay'ın başka boyutlara çıkan , başak bir örneği Türk Müziğinde görülmemiş eserlerinde ki inanılmaz motifleri müziğe zenginlik katar..
Ama Hasan Genç, bence kendine has bir tarzı olmayan, bağlama çalabilme konusunda son derece yetenekli ama Orhan Gencebay ve ya İsmet Topçu gibi bağlamada ekol olmak için "henüz" çalışmaları olmadığını düşündüğüm bir müzisyen..

Orhan Gencebay'a 10 tane bağlamanın eşlik ettiği bir eserde Hasan Genç Tabi ki yer alabilir ama, Orhan Gencebay'ın onun bağlamada ki yeteneğini öne çıkaracak bestelerle kendisine albümde yer vermesi bence mümkün değildir çünkü Hasan Genç "bence" bağlamada kendine has bir tarza sahip kişi değildir..
DİRİLİŞ ESERİNE KLİP ÇEKİLMEMESİ GENCEBAY'IN MÜZİK HAYATINDAKİ EN BÜYÜK KAYIP OLACAKTIR.BU ŞAHESERİ MİLYONLARCA İNSANIN YILLAR SONRA KEŞFETMESİNE MANİ OLALIM!
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 139
Teşekkür aldi: 67
Level: 24
HP: 81 / 1353
81 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 702 / 766
702 / 766

3 GözümSende isimli üyemize teşekkür edenler :
asakallı, Murat Yaşar, Razor

Yeni mesajgönderen Çetin tarih 15 Nis 2010, 22:01

GözümSende yazdı:Çetin Akdeniz nihavend üvertürü en iyi çalan isim Hasan Genç dediyse, bence yanlış konuşmuş olur..
Nihavend Üvertür'ü büyük yapan unsurların başında bence hız değil, bir sanat müziği girişini, halk müziği motifleriyle ve bir enstrümandaki virtiözitenin vermiş olduğu beceriyle süslemektir..Nihavent Üvertür Orhan Gencebay külliyatının kısa bir özeti gibidir..
Hızlı çalabilmek bir tarzdır evet.. İsmet Topçu son sürat bağlama çalarken kendine has bir tarz ve teknik geliştirmiştir..
Çetin Akdeniz, Orhan Gencebay çalışmalarında grup bağlamalarda eşlik etmiştir ki grup bağlamalar genelde Halk Müziğine yakın Orhan Gencebay eserlerinde kullanılmıştır.. Çetin Akdeniz'in Halk Müziğinde ki usatlığı, İsmet Topçu'nun Orhan Gencebay'ın başka boyutlara çıkan , başak bir örneği Türk Müziğinde görülmemiş eserlerinde ki inanılmaz motifleri müziğe zenginlik katar..
Ama Hasan Genç, bence kendine has bir tarzı olmayan, bağlama çalabilme konusunda son derece yetenekli ama Orhan Gencebay ve ya İsmet Topçu gibi bağlamada ekol olmak için "henüz" çalışmaları olmadığını düşündüğüm bir müzisyen..

Orhan Gencebay'a 10 tane bağlamanın eşlik ettiği bir eserde Hasan Genç Tabi ki yer alabilir ama, Orhan Gencebay'ın onun bağlamada ki yeteneğini öne çıkaracak bestelerle kendisine albümde yer vermesi bence mümkün değildir çünkü Hasan Genç "bence" bağlamada kendine has bir tarza sahip kişi değildir..

Bu da sizin fikriniz, saygı duyarım. Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda ağırlıklı olarak Göksel Baktagir'in eserlerinden oluşan bir konser düzenlendi. Göksel Baktagir'i bilenler bilir; eserlerini icra etmek her babayiğidin harcı değildir, üstelik de bağlama ile. Çünkü üstad bir kanun virtüözü olduğundan genellikle kanunla icra edilmeye uygun eserler besteler. Konserde görev alan sazendelerin çoğunluğu Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisiydi. Birkaç tane de yine konservatuvarda eğitimine devam eden öğrenci vardı. Bunların içinde akademik kariyeri olmayan biri vardı; Hasan Genç. Bu öğretim görevlilerinin her biri kendi enstrümanında virtüöz derecesinde icra kabiliyeti olan müzisyenlerdir. Öyle ki "Dost Mızraplar" adıyla Türk ve Yunan sanatçıların katılımıyla 1.si İstanbul'da 2.si Konya'da düzenlenen ve farklı illerde devam ettirilmesi düşünülen konserlerde Göksel Baktagir ve Yurdal Tokcan'la aynı sahneyi paylaşıyorlar.  Sizin "kendine has tarzı yok" dediğiniz Hasan Genç'i bahsettiğim akademik kariyer sahibi bu insanlar ayakta alkışladılar. Çünkü onlar Hasan Genç'i YouTube'daki videolarından değil, bizzat tanıyorlar ve O'na değer veriyorlar. Sanırım kendine has bir tarzı olduğunu da düşünüyorlardır. Alelade birini aralarına almazlar herhalde.
Kullanıcı avatarı
Çetin
Cüra
Cüra

0 / 44
21 / 21
23 / 27

Yeni mesajgönderen kançiçeği tarih 30 Nis 2010, 10:40

büyük ustaya sormak istediğim birkaç sorum var
-- dizi ve sinema filimi çalışmalarının olduğunu biliyoruz şu anda ne aşamada
-- filim müzikleri albümünün devamı gelecek mi
SEVİLİRKEN SEVERKEN,AĞLIYORKEN GÜLERKEN SON NEFESİ BİLE İNANIP VERİYORKEN
YALNIZ DEĞİLSİN.
Kullanıcı avatarı
kançiçeği
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 11
Teşekkür aldi: 17
HP: 17 / 426
17 / 426
203 / 203
EXP: 235 / 257
235 / 257

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 01 May 2010, 01:00

Tabiki Suat Bey in işi zor...Bir kere görünce bayılmazsa...Ben şahsen dayanamam... Hap verin sakinleştirici...(Şaka ama?)...Sorulara geçersem:

1- Sizinle aynı frekansta birini yetiştirmek isteseniz; Hani Osmalı Yada türk boyları gibi...Müziğinizi devam ettirecek kişi ya da kişilerde neler, hangi kriterler bulunmasını istersiniz? Ya da böyle bir çalışmanız oldu mu var mı? (gibi)
2-Peki böyle bir işe girişiminiz oldu mu?
3-sadece Orhanabi.net de sadece sizin için çabalayıp duran sizi belki Sevim Hanımdan da çok seven bu hayranlarınıza özel bir bağlama (kısa da olsa) istirham etsek? bizi bağışlayın !
4-Dünya müziğinin gelmeye çalıştığı noktaya biz sayenizde 40 yıl önce kavuştuk...Sizin eserleriniz artık bizim oldu.Fakat dünyada neden yayılma sorunu oluyor.? Dünya insanlarına nasıl açılabilinir?
5-Tasavvuf etkilenmesini hala yaşıyor musunuz?
6-Yapmak istediklerinizi projelerinizi hayata geçirmek için size Orhanabi.net Üyelerinin gönülden koşulsuz büyük bir zevkle yardım etmek istediklerini söylersek cevabınız ne olur?
7-Aileniz hakkında sizde olan sizi duygulandıran sevindiren güzel bir anınızı anlatırmısınız?
8-Söz ve müzik yaparken neler düşünür neler hissedersiniz?
9-Artık müziğinize bir isim koymalı diyoruz...Üyelerimizin çoğunluğu sizi sizle hatılatması için Gencebay müziği diyoruz...Siz de böyle kabul eder ve bunu dillendirirmisiniz?
10-70 li ve 80 li yıllar müziğine ayrı bir hayranlık duyuyor ve o yıllardaki gibi müzikler bekliyoruz...Bu yönde bir çalışmanız olacak mı? Saygılarımla levon10

not: Ropörtaj bitiminde Tüm Orhanabi.net üyeleri ellerinizden öpüyor. Denmesini istiyorum...
Ha varsın ha yoksun diye
Üzülme,
Var olmanın nedeni var...
Hayat seni yordu diye
Üzülme
Yaşamanın bedeli var...
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 215
Teşekkür aldi: 101